loader image

Zoek

Hoe maak je de badkamer energiezuiniger?

Hoe maak je de badkamer energiezuiniger?

Een hoge rekening is een goede reden om eens in huis te kijken waar je kunt besparen op het energieverbruik. Dat kunnen hele kleine ingrepen zijn, maar je kunt ook kiezen voor grotere duurzame oplossingen. Niet alleen in de woon- of slaapkamer maar ook zeker in de badkamer. Dit is een ruimte die je vaak gebruikt en waar je veel kunt besparen op het energieverbruik wanneer je een aantal duurzame maatregelen doorvoert.

Maak een efficiënt ontwerp

Het verduurzamen van de badkamer begint bij de basis. Badkamers zijn vochtig en gevoelig voor schimmel, dus een goede ventilatie is zeer belangrijk. Dit kan al heel simpel door een raam open te zetten tijdens het douchen, maar je kunt ook een afzuigingssysteem installeren. Zo voorkom je ook dat er vocht in de rest van het huis komt. Kies voor een ventilatiesysteem waarbij de lucht wordt ververst en niet een systeem waarbij de ventilatie van buiten moet komen. In dat geval gaat de warmte in de ruimte verloren. Kies qua inrichting voor een glazen douchecabine en keramische tegels.

Een energiezuinige douche

Per douche-installatie is er een verschil in hoeveel water wordt verbruikt. Er zijn ook waterbesparende douchekoppen. Daarbij hoef je niet in te leveren op het comfort of de waterdruk.

Kies voor ledverlichting

Het badkamermeubel is na de douche een van de meest energievretende elementen in een badkamer. Ga maar eens na: er stroomt water weg via de wastafel en het meubel zelf heeft felle lampen omdat je goed wil kunnen zien waar je mee bezig bent. Kies daarom voor ledverlichting. Ook als je losse verlichting in de badkamer aanbrengt, bespaar je het meest door te kiezen voor ledlampen.

De ruimte warm houden

Een goed geïsoleerde badkamer is niet alleen comfortabeler, maar scheelt ook in het energieverbruik. De meest simpele ingreep is om douchematten op de vloer te leggen. Tegels houden kou vast maar deze matten zorgen voor een goede isolatie, zodat de warmte wordt vastgehouden. Zo heb je dus geen energievretende vloerverwarming nodig. In de winter is het verstandig om de temperatuur in huis, en dus ook in de badkamer, op minimaal 15 graden in te stellen. Zo voorkom je bevroren leidingen.

Let op waterverbruik

De meest simpele manier van besparen in de badkamer is door korter te douchen. Je verbruikt minder water en er wordt minder energie verbruikt om het water te verwarmen. Je kunt verder kiezen voor een warmtewisselaar. Zo wordt de restwarmte van het afvalwater namelijk hergebruikt. Laat verder de kraan niet zomaar lopen en gebruik waar kan koud water.

Energie vergelijken

Heb je eenmaal een duurzame badkamer, dan wil je ook duurzame en goedkope energie. Dat begint bij energie vergelijken. Door een vergelijkingswebsite te gebruiken om leveranciers op een rijtje te zetten, weet je waar je het voordeligst en het meest duurzaam uit bent.

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >