Grijze vloertegel

Verschillen keramische tegelvloer en PVC vloer

Het kan u niet ontgaan zijn.. Verduurzamen. Dat houd ook in dat alle nieuwbouwwoningen zijn voorzien van een vloerverwarming en dat bestaande woningen worden verduurzaamd doormiddel van het aanbrengen van een vloerverwarming. Maar welke vloerafwerking kan daar het beste voor worden gekozen? De beste doorlating van de vloerverwarming geeft daarin prioriteit, maar de kwaliteit van een type vloer en de levensduur ervan, tellen ook zeker mee. Word het een keramische tegelvloer of gaat uw voorkeur toch uit naar een PVC vloer? Deze twee vloeren hebben verschillende overeenkomsten, maar zeker ook verschillen.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Levensduur typen vloeren

Wanneer u kiest voor een nieuwe vloerafwerking, dan is de levensduur één van de belangrijkste aspecten. Belangrijk is dat u voor langere tijd van deze nieuwe vloer kunt genieten. Met een PVC vloer en met een keramische tegelvloer bent u er in ieder geval zeker van dat het hier niet aan ontbreekt. Beide vloeren zijn beschikbaar in een kwaliteit dat gebruikt kan worden voor intensief gebruik in woonkamer, hal en keuken. Het verschil tussen de twee vloeren is dat een keramische vloertegel enorm hard en sterk is, waardoor het geen krassen en/of slijtageplekken ontvangt. Kinderen jong en oud, huisdieren klein of groot, maak het zo leuk en gezellig als mogelijk, uw keramische vloer zal hier niet onder lijden. De gemiddelde levensduur van een keramische vloer, is dan ook makkelijk 30 of 40 jaar. Vaak wordt een keramische vloertegel dan vervangen omdat er is uitgekeken op de vloer, maar niet omdat de vloer zelf deze vervanging nodig is. Een PVC vloer is tegenwoordig verkrijgbaar in meerdere kwaliteiten, waaronder ook voor intensief gebruik. Doordat een PVC vloer bestaat uit kunststof is een PVC vloer blijvend gevoelig voor krassen en slijtageplekken, waardoor een PVC vloer een gemiddelde levensduur ervaart van zo‘n 15 tot 20 jaar.

PVC visgraat vloer in woonkamer
Tegelverdeling symmetrisch

Vervangen of verwijderen

Een duidelijk verschil tussen een PVC vloer en een keramische tegelvloer, is het vervangen of verwijderen van de vloer. Bij een keramische tegelvloer neemt het namelijk veel meer tijd en werkzaamheden in beslag. Bij het er uit halen van een keramische tegelvloer ontstaat er veel schade aan de afwerkvloer, waarbij het aanrichten van schade aan de vloerverwarming groot is. De mogelijkheid om een nieuwe vloer over de oude vloer te leggen, is daarom gelukkig een ideale optie.
Een PVC vloer is wel makkelijk te vervangen of te verwijderen, zonder de afwerkvloer en de vloerverwarming te beschadigen. Door hulpmiddelen is een plak PVC er gauw uit te trekken en een zwevende click PVC vloer kan doormiddel van het click-systeem, makkelijk uit elkaar worden gehaald.

Kosten van de type vloeren

Niet alleen is een keramische tegelvloer harder en sterker dan een PVC vloer, een keramische tegelvloer is ook een stuk dikker en zwaarder. Het verwerken van een keramische tegelvloer is daarom arbeidsintensiever dan een PVC vloer en er zijn meer materialen nodig om een keramische tegelvloer te verwerken ten opzichte van een PVC vloer. Het verwerken van een keramische tegelvloer neemt i.v.m. de zwaarte van de tegel, het lijmproces en het levelen van de tegels, ook meer tijd in beslag dan een PVC vloer. Al met al liggen de verwerkingskosten van een keramische tegelvloer daarom ook hoger dan een PVC vloer.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Meer weten?

Wilt u meer weten over PVC of vloertegels of wilt u weten welke vloer het beste bij uw situatie past? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Een afspraak maakt u via onze receptionistes, voor zowel onze showroom in Leiden als in Capelle aan den IJssel, via telefoonnummer: 010-2021515.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.