IJzersterk, heel fraai èn ftalaat vrij:
onze PVC-vloeren

Een PVC-vloer is een mooi alternatief voor een houten vloer. De PVC-vloeren worden zo gemaakt dat ze nauwelijks nog van hout te onderscheiden zijn. Daarnaast gaan deze vloeren zeer lang mee, doordat ze nauwelijks onderhevig zijn aan slijtage. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze vloer?

Welke
PVC-vloer zoekt u?

Lingen Keramiek heeft met 400 verschillende vloeren misschien wel het grootste assortiment PVC-vloeren van de regio. Onze collectie bestaat uit zowel plak- als klik-PVC.

 

Visgraat
PVC vloer

Meer info

Rechtverband
PVC vloer

Hongaarse punt PVC vloer

Meer info

Betonlook
PVC vloer

Meer info

Design
PVC vloer

Meer info

Trap bekleden
met PVC

Meer info

Welke PVC-vloer het meest geschikt is voor uw woning is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u de vloer bijvoorbeeld zelf leggen? Dan is klik-PVC een goede optie.
Het verlijmen van de plak-PVC is een klus die u beter aan de vakman kunt overlaten. Een verlijmde vloer is vaak gladder en stiller dan het klik-PVC.

Onze plak-PVC-vloeren tot in detail

Een van de PVC-vloeren die Lingen Keramiek verkoopt is de dryback PVC-vloer. Deze vloer bestaat uit dunne, soepele stroken of tegels die direct op de geëgaliseerde ondergrond worden verlijmd. Mooi is de matte uitstraling van deze PVC.
Doordat dryback PVC dun is, kan de warmte van vloerverwarming of de kou van vloerkoeling optimaal door de vloer heen komen. Dryback PVC kan ook probleemloos gebruikt worden in vochtige ruimtes.
Deze supersterke vloer wordt in de praktijk nauwelijks vervangen. Wenst u op een dag toch een andere vloer, dan kan dryback PVC eenvoudig worden gerecycled. De keus voor een dryback pvc-vloer is dan ook een duurzame!
Een dryback PVC-vloer is verkrijgbaar voor de volgende looks: houtlook PVC, betonlook PVC, visgraat PVC en design PVC.

Loose Lay. Zoals de naam al zegt hoeft ook deze vloer niet te worden verlijmd. Ideaal voor het verleggen van grote oppervlaktes in een relatief kleine tijd. De 5 mm dikke planken moeten alleen in een laagje antislip worden gelegd. Doordat deze vloer tot 3x sneller is te verleggen, is hij ideaal voor oppervlakken waar snelle installatie gevraagd wordt. Loose lay PVC vraagt weinig voorbereiding aan de ondervloer en er is geen lijm nodig (alleen antislip). Dat laatste betekent ook dat elke plank of tegel opnieuw kan worden gebruikt, of eenvoudig kan worden vervangen. Loose lay PVC is ook zeer geschikt voor computervloeren.
Een loose lay PVC-vloer is verkrijgbaar voor de volgende looks: houtlook PVC en betonlook PVC.

Onze klik-PVC-vloeren tot in detail

Deze unieke vloer is opgebouwd uit drie lagen, waardoor de vloer niet alleen ijzersterk en slijtvast is, maar ook zeer stabiel, wat de vloer gemakkelijk te leggen maakt. Dankzij het vernieuwde clicksysteem is de vloer nu nog eenvoudiger in gebruikt. De isocore PVC-vloer is geschikt voor verschillende ondergronden. De onderste laag van dit PVC zorgt er zelfs voor dat lichte oneffenheden worden weggewerkt.
De planken van deze vloeren zijn 151 cm lang en 22 cm breed. Het aanbod is ruim met 16 kleuren in de hout uitstraling en 4 met een beton/tegel uitstraling. Welke stijl past bij u?
Ook deze vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling. Al met al zijn deze vloeren duurzaam, extreem sterk en 100% waterdicht.
Een isocore PVC-vloer is verkrijgbaar voor de volgende looks: houtlook PVC, betonlook PVC, visgraat PVC en design PVC.

Rigid click is de nieuwe generatie click-vloer met een basis die sterker is dan ooit. Rigid click, met een 4-zijdige V-groef, heeft een natuurlijke uitstraling, is makkelijk in het onderhoud en leggen is een fluitje van een cent. Al was het maar, omdat er geen aparte ondervloer nodig is. Vloer en ondervloer vormen één geheel. Voor rigid click is een bewerkbare vloer voldoende. Uniek is dat één millimeter van de totaalvloer bestaat uit kurk. Dat heeft een sterk dempend effect. Deze vloer is geschikt voor elke ruimte in huis.
Een rigid click PVC-vloer is verkrijgbaar voor de volgende looks: houtlook PVC en betonlook PVC.

Al onze PVC-vloeren zijn voorzien van register embossing!

Register embossed: voel de knoesten ook daar waar u ze ziet!

Al onze PVC-vloeren zijn voorzien van register embossing.
Tijdens de productie kan de toplaag van PVC-vloeren een bepaalde structuur worden gegeven: de zogenaamde ‘embossing’. De vloer ziet er hierdoor nog echter uit.
De laatste ontwikkeling is de register embossing; wat zorgt voor de meest realistische uitstraling die er is. Register betekent dat de structuur in de toplaag precies het dessin van de filmlaag volgt en daarmee krijg je een perfecte tekening van de vloer. Door de tekening in het houtdessin tonen en voelen de stroken precies zoals het echte hout product. Kortom, als u knoesten ziet dan kunt u ze met de register embossing ook echt voelen.
Register embossing ziet u in de betonlook PVC-vloeren terug als een soort “puntjes”: de structuur wat beton ook heeft.

Onze PVC-vloeren
zijn ecologisch verantwoord

Weekmakers in PVC-vloeren zorgen er voor dat de stroken flexibel en daardoor goed te verwerken zijn. Ongeveer 85% van alle toegepaste weekmakers behoort tot de ftalaten, welke al jaren onder druk staan vanwege de vermeende negatieve effecten op het milieu en volksgezondheid. De weekmakers verdwijnen namelijk langzaam uit de producten maar omdat ftalaten niet volledig worden afgebroken, komen deze uiteindelijk in ons milieu terecht.
Onze PVC-vloeren worden geproduceerd met gebruik van bio-weekmakers, ook wel isoborbide-weekmakers genoemd. Deze zijn gemaakt van sorbitol en vetzuren en zijn biologisch afbreekbaar.

De vloeren zijn gecertificeerd met het ECO+ certificaat, dat aangeeft dat onze producten ftalaat vrij zijn. Wat dus inhoudt dat onze PVC-vloeren onschadelijk zijn voor mens en milieu.

voordelen van PVC op de vloer

Of u nu voor de klik- of de plak-variant kiest; de PVC-vloer heeft altijd veel voordelen:

 • Een kwaliteitsvloer van PVC heeft een heel natuurgetrouwe benadering van hout. In de vloeren die u in onze showrooms vindt, is zelfs de houtnerf voelbaar.
 • PVC is onderhoudsarm, stofzuigen en af en toe dweilen met water is voldoende.
 • Een goede PVC-vloer heeft een erg lange levensduur.
 • Anders dan houten vloeren is de PVC-vloer goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zelfs in de badkamer.
 • Deze vloer is net als keramiek geschikt voor vloerverwarming.
 • PVC -zeker de verlijmde variant- heeft een aangename loop-geluidsdemping.
 • De harde, matte PU-beschermingslaag voorkomt krassen en vlekken op de vloer.

PVC (laten) leggen

PVC vraagt te allen tijde om een zeer gladde ondergrond. Kleine oneffenheden blijft u in de vloer zien. De ondervloer zal dus eerst geëgaliseerd moeten worden.
Klik-PVC is eenvoudig te leggen, maar laat u dit liever uitvoeren, dan kunt u daarvoor natuurlijk bij ons terecht. Het is belangrijk dat u voor het verwerken de vloerdelen minimaal 48 uur, vlakliggend, laat acclimatiseren in de ruimte waar de vloer moet komen.

Het leggen van PVC in visgraatpatroon is dermate secuur werk dat wij u adviseren dit niet zelf te proberen. Ook het plakken van de PVC-vloer is een klus die vakmanschap vereist. Onze medewerkers kunnen dit uitstekend voor u uitvoeren.

PVC-vloeren bij Lingen Keramiek

De foto’s op deze pagina geven een deel van ons assortiment weer. Omdat kleuren vaak anders overkomen op een scherm, nodigen wij u graag uit in onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel om het PVC goed te bekijken.
Als u belt met onze receptioniste voor het inplannen van een afspraak, dan staat er een adviseur voor u klaar!

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels