Plinten

Een vloer is pas af als er een mooie plint is geplaatst. Gaat uw voorkeur uit naar een houten plint, dan biedt Lingen Keramiek ook een breed assortiment in waterwerende MDF en hardhouten plinten aan, naast tegelplinten en RVS plinten.

Vrijwel naadloos afgewerkte hoge plinten

De MDF en hardhouten plinten in het assortiment van Lingen Keramiek zijn er in verschillende uitvoeringen, hoogtes en diktes. Deze exclusieve plinten zijn leverbaar in lengtes van 2,44 m¹ en in lange lengtes van 4,88 m¹. Prachtig op lange wanden, doordat u dan nauwelijks naden ziet.

plinten op kleur

Onze vochtwerende hoge plinten leveren we in een gegronde, voorgelakte of afgelakte versie. De voorgelakte versie wordt geleverd in de RAL-kleur 9010 (wit), de afgelakte versie kan in elke gewenste RAL-kleur worden geleverd.
De plinten kunnen we los leveren, zodat u ze zelf kunt aanbrengen tegen de wand, maar u kunt ze ook laten aanbrengen door een van onze vakmensen. Als u wilt zorgen we er zelfs voor dat de plinten worden afgekit. Er kan zowel worden gewerkt met een overschilderbare kit, zodat de plinten afgelakt kunnen worden, of met een kit in dezelfde RAL-kleur als de al afgelakte plint.

MDF plinten

De MDF plinten zijn verkrijgbaar in diverse diktes en hoogtes. Het MDF dat voor de plinten wordt gebruikt is MDF met een zeer hoge persing, wat de stootvastheid hoog maakt. Alle plinten zijn bovendien voorzien van een kabelgoot, behalve de 12mm dikke versie.

modern, klassiek of tijdloos?

De MDF en hardhouten plinten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Welke past bij uw interieur? Modern, klassiek of tijdloos?

De moderne serie bestaat uit modellen die strak en eenvoudig zijn, waardoor ze een hedendaagse uitstraling hebben.

De klassieke plinten zijn een ideale keuze als u het klassieke gevoel van uw interieur wilt benadrukken. De plinten uit deze serie hebben een sierlijke en authentieke uitstraling.

De tijdloze plinten zijn bedoeld voor het interieur dat niet binnen het moderne of klassieke segment valt. De plinten lijken zich aan te passen aan elk interieur.

hoge plinten op ronde muur

Ook op ronde muren kunnen plinten geplaatst worden. Zie hier een voorbeeld van een door ons gelegde vloer met een daarbij geplaatste MDF plint op de rondlopende muur.
hoge plinten op ronde muur

hardhouten plinten

Onze hardhouten plinten zijn afgewerkt met een laag spuitplamuur, waardoor ze bijzonder strak zijn af te werken. De plinten zijn gemaakt van een mix van hardhoutsoorten.

Ook deze plinten zijn allemaal voorzien van een kabelgoot, behalve de 12mm dikke versie, en zijn er in verschillende diktes en hoogtes.

meranti plinten

Speciaal voor de vloeren die hierom vragen, kunnen wij ook Meranti plinten leveren. Deze Meranti is een gevingerlaste hardhoutsoort die extreem hard is en ontzettend goed tegen vocht bestendig is. Deze plinten zijn leverbaar in een dikte van 18 mm, met diverse hoogtes.
Ook deze plinten zijn voorzien van een kabelgoot.

tegelplinten

Tegelplinten zijn niet alleen een heel fraaie afwerking van uw tegelvloer, doordat de plinten letterlijk een verlengde zijn van uw vloer zorgen ze er ook voor dat de kamer ruimtelijker lijkt dan hij daadwerkelijk is. De tegelplinten worden gemaakt van dezelfde tegels en in dezelfde kleur als de vloer. Dit zorgt voor een rustige, luxe uitstraling.

tegelplinten

Bij de meeste vloertegels worden vanuit de fabriek bijpassende plinten gemaakt. Vaak in meerdere afmetingen, zodat u de afmeting van de plint kunt kiezen bij de afmeting van de vloertegels.

Heeft de door u gekozen vloertegel geen bijpassende plint, of gaat uw voorkeur uit naar een andere afmeting? Dan kunt u de plinten laten maken uit de vloertegels zelf. U kunt in dit geval zelf de plinthoogte bepalen en de gewenste afwerking. Nadat de plinten gezaagd zijn uit de extra vloertegels worden ze aan de bovenzijde kwartrond afgewerkt.
Daarna wordt de bovenkant gepolijst en indien nodig op kleur gespoten zodat de tegelplinten een fraaie en perfecte uitstraling krijgen.

We kunnen de plinten ook achteraf nog voor u laten maken. Heeft u tegels over en wilt u daarvan tegelplinten laten maken? Bel ons of kom langs in onze showrooms in Capelle aan den IJssel of Leiden en wij zorgen ervoor dat uw vloer straks perfect is afgewerkt.

De plinten kunnen los geleverd worden, of door Lingen Keramiek worden aangebracht en afgekit. De levertijd van de tegelplinten bedraagt 2 weken.

rvs plinten

De RVS plinten zijn gemaakt van massief RVS en kunnen dus tegen een stootje! Onder andere heel goed geschikt in ruimtes waar gewerkt wordt, maar ook heel goed geschikt in vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

De plinten zijn er zowel in een geborstelde als in een gepolijste versie, in verschillende hoogtes variërend van 40mm tot 100mm.

keramische tegels

inspiratie en ideeën

Wilt u al wat inspiratie opdoen voordat u naar onze showroom komt? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterestpagina. Hier vindt u foto’s van tegels in de breedste zin van het woord: van houtlook tegels tot de nieuwste serie Piet Boon-tegels, gecombineerd met inspiratiefoto’s waarop ook onze plinten mooi te zien zijn.

MEer informatie?

Wilt u alles weten over de mogelijkheden van onze plinten, dan verwelkomen wij u graag in onze showrooms in Leiden of Capelle aan den IJssel. Omdat wij graag de tijd voor u willen nemen, raden wij u aan om alvast online een afspraak met een van onze adviseurs te maken.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels