Voegkleuren

Voor goed en duurzaam tegelwerk zijn niet alleen vakmanschap en goede tegels een vereiste, ook de verbinding tussen de tegels moet juist zijn.
Lingen Keramiek werkt met hoogwaardige producten speciaal voor intensief vochtbelaste ruimtes en bij toepassing in de woning- en utiliteitsbouw.

UITSTRALING TEGELWERK

De voegen in tegelwerk vormen een belangrijk aspect, zowel technisch als esthetisch.
Een goed advies in de kleurkeuze en het afstemmen op de tegelsoort is noodzakelijk om tegelwerk het voor u mooiste eindresultaat te geven.

Wij hebben 24 verschillende voegkleuren in ons assortiment, waarbij u kunt kiezen uit bijpassende of juist contrasterende kleuren. De voegkleur die u kiest, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw badkamer of woonkamervloer!

GAAT U VOOR EEN BIJPASSENDE VOEG OF JUIST VOOR EEN CONTRASTERENDE VOEG?

Een contrasterende voegkleur benadrukt het lijnenspel in het tegelwerk, terwijl een voeg in dezelfde kleur als de tegel juist voor een mooi egaal vlak zorgt als resultaat. Dit kan een wereld van verschil betekenen!

voegkleuren

EEN WITTE VOEG BIJ WITTE TEGELS?

Bij witte tegels worden meestal witte, zilvergrijze of grijze voegen toegepast. Als u een hoogglans witte tegel uitkiest, zal een witte voeg nooit zo wit zijn als de hoogglans tegel. Daarnaast speelt de verlichting in bijvoorbeeld uw badkamer ook een rol: als deze wat geler is, zal de voeg ook geler tonen. En daarnaast is wit de meest besmettelijke kleur voeg die er is.
Wij raden u dan ook aan voor een zilvergrijze of grijze voegkleur te gaan bij hoogglans witte tegels.

VOEGKLEUREN BIJ GERECTIFICEERDE TEGELS

Gerectificeerde tegels zijn heel recht afgewerkt, de randen van de tegels zijn relatief scherp, deze zijn niet afgerond. Daardoor kan licht wat van boven komt zorgen voor schaduweffecten in de voeg.
Een schaduweffect valt bij de heel lichte voegkleuren meer op. Als u dat hinderlijk vindt dan adviseren wij u geen witte voeg te nemen.

VOEGKLEUREN IN EEN GROTE OF KLEINE RUIMTE

Als het lijnenspel benadrukt wordt door een voegkleur in een heel andere kleur dan de tegelkleur, komt het tegelwerk drukker over dan wanneer u een voegkleur in een gelijksoortige kleur kiest als de tegelkleur. Drukte maakt kleiner, dus wij adviseren in een kleinere ruimte altijd een voegkleur in een gelijksoortige kleur als de tegel.

HEEL DONKERE VOEGEN

Het antracietkleurige of zelfs zwarte voeg is lastiger te verwerken. Het voegsel moet in exact de juiste verhouding aangemaakt worden om te voorkomen de pigmenten zich niet goed mengen. Hier komt dus een stuk vakmanschap bij kijken!

VOEGKLEUREN BIJ VLOERTEGELS

Een lichte voeg wordt bij vloertegels eigenlijk altijd afgeraden vanwege de besmettelijkheid. De lichtste kleur die meestal wordt gebruikt is cementgrijs.

24 KLEUREN IN ONS ASSORTIMENT

Ook over een voegkleur moet goed nagedacht worden omdat dit ook een belangrijke rol speelt in het uiteindelijke resultaat. Onze adviseurs voorzien u graag van een optimaal advies. U bent van harte welkom in onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel.

Showroom Leiden

Showroom Rotterdam

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels