Houtlook PVC

Zandcement dekvloer

Bij het renoveren van de bestaande vloer kan het voorkomen dat de bestaande dekvloer eruit wordt gehaald. Door deze dekvloer eruit te halen kan de nieuwe vloer mooi opnieuw opgebouwd worden met eventuele vloerverwarming. Hoe gaat het smeren van de nieuwe dekvloer in zijn werk en welke voordelen dit heeft leggen wij hieronder graag aan u uit.

Het smeren van uw dekvloer

Er zijn verschillende dekvloeren die gelegd kunnen worden op de betonnen ondervloer. Lingen Keramiek gebruikt hiervoor altijd een zandcement dekvloer. Door deze over de betonnen ondervloer te smeren zal er een gladde en gelijkmatige dekvloer ontstaan. Deze kan ook over de vloerverwarming gesmeerd worden. Na het smeren van de dekvloer kan dit afgewerkt worden met verschillende vloerafwerkingen, zoals bijvoorbeeld vloertegels of PVC.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze vloerspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Hoe wordt de dekvloer gesmeerd?

Zoals hiervoor al vermeld is de dekvloer een combinatie van cement met zand. Het mengen hiervan zal van te voren al gebeuren, waardoor wij bij de woning gelijk aan de slag kunnen. De gemengde zandcement dekvloer zal met een vrachtwagen gebracht worden en middels een pompsysteem in de woning gestort worden.

Om de dekvloer de gewenste vlakheid te geven zal dit door onze specialisten uitgesmeerd en afgereid worden. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de gewenste hoogte van de dekvloer. Na het uit smeren en het afreien van de dekvloer zal deze moeten drogen.

Het smeren van de dekvloer

Voordelen van een zandcement dekvloer

Het laten smeren van een zandcement dekvloer heeft verschillende voordelen voor u. Allereerst zorgt het ervoor dat er een gladde en gelijkmatige vloer komt op uw betonnen ondervloer. Hierdoor kunnen verschillende vloerafwerkingen direct erop gelegd worden. Daarnaast is het mogelijk om eerst de vloerverwarming te leggen, om daarna de buizen weg te werken.
Als laatste is de dekvloer waterbestendig waardoor deze in alle soorten ruimtes gesmeerd kan worden.

Het drogen van de dekvloer

Dikte en droogtijd van de zandcement dekvloer

De zandcement dekvloer kan direct gesmeerd worden op de huidige betonnen ondergrond. De gemiddelde dikte is ongeveer 5 of 6 centimeter. Hierdoor kunnen alle oneffenheden uit de betonnen ondervloer gehaald worden. Daarnaast is er bij deze dikte minder kans op scheurvorming in de dekvloer.
Nadat de dekvloer gesmeerd is zal deze volledig moeten uitharden.
Vanaf ongeveer 2 dagen is de vloer beloopbaar en zou er al op getegeld kunnen worden met keramische vloertegels. Bij PVC moet de dekvloer eerst volledig uitgehard zijn, voordat erop geëgaliseerd kan worden.
De volledige droogtijd van de dekvloer is ongeveer een week per centimeter.

LingenAll-Inclusive

Het smeren van de zandcement dekvloer is meestal een stap in het proces van een renovatie van de vloer. Voordat de dekvloer gesmeerd gaat worden zal allereerst de bestaande dekvloer gesloopt worden. Mocht u vloerverwarming wensen dan kan dit op krimpnetten gelegd worden op de betonnen ondergrond. Hierna zal de zandcement dekvloer gesmeerd worden. Uiteindelijk wordt de door u gekozen nieuwe vloer gelegd. Hierbij kunt u denken aan tegels, PVC, laminaat, hout of een gietvloer.

keramische tegels