Laminaat: een ideale vloer

U bent op zoek naar een gemakkelijk te reinigen en ongecompliceerde vloer die ook nog eens mooi is? Kies dan voor één van de laminaatvloeren van Lingen Keramiek. We hebben een zeer uitgebreid aanbod van hoge kwaliteitsvloeren

Voor welke kleur kiest u?

Ons assortiment laminaatvloeren bestaat uit ontzettend veel kleuren en designs. Om hier een goede keuze in te maken is het belangrijk om vooraf te bedenken wat u met de vloer wilt. Wilt u een grote ruimte wat knusser laten lijken? Kies dan voor een donkere laminaatvloer. Komt de vloer in een kleine kamer te liggen? Kies dan voor een lichtgekleurde laminaatvloer.
In een kleine kamer zijn behalve donkere planken, ook drukke designs en brede laminaatplanken af te raden. Dan kunt u beter kiezen voor een meer egale vloer. Deze zal rustiger ogen waardoor de ruimte groter lijkt.

laminaat kopen

Visgraat laminaat: dé vloer voor iedereen

Hij klikt, is geschikt voor vloerverwarming, kan zelfs worden gebruikt in appartementen, is niet van echt hout te onderscheiden, is budgetvriendelijk en kan in het geval van een verhuizing zo worden meegenomen: het visgraat laminaat van Lingen Keramiek heeft volop voordelen.
Lees meer…

De ondervloer: de juiste basis voor uw laminaatvloer

De ondervloer… u ziet hem nooit, maar wij garanderen u dat u het verschil in kwaliteit wel voelt en hoort. Een ondervloer is een zachte laag die tussen de harde ondergrond en een laminaat, zwevend (los), komt te liggen. De functie van een ondervloer kan verschillend zijn. Zorgen voor dampdichtheid, geluiddemping in de ruimte zelf, geluiddemping naar de onderburen, hoogtebesparing, uitvlakking, stabiliteit, enzovoort.

laminaat ondervloer

Onze adviseurs in de showrooms vertellen u graag over de ondervloeren van Lingen Keramiek. Zij weten precies hoe u kunt voorkomen dat u ‘geklos’ hoort wanneer u over de vloer loopt. Maak een afspraak, zodat we rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Met of zonder v-groef?

Als u weet welke kleur u wilt, kunt u nog een onderscheid maken in een vloer met of zonder v-groef. Dit bepaalt samen met de kleur en het design van het laminaat de uitstraling in de ruimte. Een laminaatvloer met v-groef oogt, door de zichtbare naad, duidelijk als losse planken. Hiermee krijgt u het effect van een robuuste houten vloer.
Een laminaatvloer zonder v-groef vormt meer één geheel, omdat de naden op elkaar aansluiten. Dit oogt ruimtelijker. Daarnaast is een laminaatvloer zonder groef eenvoudiger te reinigen.

De finishing touch voor elke laminaatvloer: plinten

Zoals voor elke vloer, geldt ook voor de laminaatvloer dat de plinten de vloer echt afmaken. Plinten kunt u kiezen in veel soorten en maten. Zo bieden wij decoratieve MDF-plinten met verschillende designs, of stoere industriële RVS-plinten aan. Van strak tot heel klassiek, zo kunt u eenvoudig de plint kiezen die het allerbeste bij uw stijl past.

Gebruiksklassen van laminaat

Bij de aankoop van een laminaatvloer is het belangrijk dat u weet of het product geschikt is voor de geplande ruimte qua belasting. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt ingedeeld op basis van internationaal erkende slijtvastheidscriteria; de AC-waarde. De AC-waarde geeft aan hoe slijtvast het laminaat is. De categorieën zijn opgesplitst in thuisgebruik of bijvoorbeeld voor in winkels:
• AC1 (klasse 21): licht gebruik zoals in slaapkamers
• AC2 (klasse 22): gemiddeld thuisgebruik, zoals in eetkamers
• AC3 (klasse 23/31): intensief gebruik, zoals in woonkamers, serres, gangen enzovoort.

De hogere categorieën worden veelal gebruikt voor commercieel gebruik.

laminaatlvoer

Laat u goed informeren

Alle informatie en het hele assortiment bij elkaar maakt soms dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Onze adviseurs denken graag met u mee over de voor u meest optimale vloer. Wij raden u aan om online een afspraak te maken, dan kunnen wij alle tijd voor u nemen.

De zeven voordelen van laminaat

Over dit voordeel kunnen we kort zijn: een laminaatvloer is over het algemeen eenvoudig te plaatsen. Dit is een klusje dat u in de meeste gevallen zelf zou kunnen doen. Kiest u voor een visgraatmotief laminaat, dan is het wel raadzaam om dit door de vakman te laten leggen. De specialisten van Lingen Keramiek leggen de vloer graag voor u, ook als u niet voor visgraat kiest. Vraag ernaar in de showroom.

Een goede kwaliteit laminaat is één van de meest vlek- en stootbestendige vloerbedekkingen die er bestaat. De samengeperste lagen vormen een sterke vloer waarop u lange tijd goed kunt leven. Dankzij de natuurlijke melaminehars op het laminaatoppervlak is de vloer beschermd tegen vlekken en stoten.

Al het laminaat dat Lingen Keramiek verkoopt is ecologisch geproduceerd. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. De kern bestaat uit een samengeperste, vormvaste vezelplaat. Op de achterkant hiervan zit een harde laag ter stabilisatie. Op de bovenkant zit het design van de laminaatvloer: het decorpapier. Daar bovenop zit de slijtvaste toplaag van melaminehars.

laminaatvloer

 

Laminaat heeft vaak de uitstraling van hout, maar wordt ook gemaakt met de looks van andere natuurlijke materialen. De oppervlakken worden op een speciale manier gedrukt, waardoor poriën, knoesten, scheuren en andere structuren die op de vloer zijn te zien ook zijn te voelen. Dat maakt een laminaatvloer nog mooier.

De meeste laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Onze adviseurs in de showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel kunnen u precies vertellen welke vloeren wel en niet geschikt zijn voor deze manier van verwarmen. Wilt u meer weten over deze comfortabele manier van verwarmen? We vertellen u graag over de vloerverwarming die Lingen Keramiek voor u kan aanleggen.

Door de gladde, harde toplaag zijn de laminaatvloeren van Lingen eenvoudig te reinigen. Los vuil kunt u verwijderen met de stofzuiger (met borstel geschikt voor harde vloeren). Bij sterkere vervuiling kunt u onze laminaatvloeren schoonmaken met een licht vochtige dweil. Het vloeistofdichte oppervlak in combinatie met het klikprofiel zorgen voor dichte voegen, waardoor vocht op het laminaat blijft liggen en er niet intrekt.

In onze laminaatvloeren zijn uitsluitend zeer hoogwaardige materialen verwerkt. De afzonderlijke lagen worden zorgvuldig onderling samengeperst. Dit resulteert in belastbare en robuuste planken: de basis voor een lang leven.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels