Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen

Lingen Keramiek biedt twee mogelijkheden voor het aanleggen van vloerverwarming. Een optie is om de vloerverwarmingsbuizen op krimpnetten te verwerken. De andere optie is om de vloerverwarmingsbuizen in de huidige dekvloer te frezen. Hieronder vertellen wij u graag meer over het infrezen van de vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming

Het infrezen van vloerverwarming kan worden toegepast wanneer er al een dekvloer in de ruimte aanwezig is. In deze dekvloer zullen namelijk de sleuven voor de vloerverwarming ingefreesd worden.
Het aantal groepen van de vloerverwarming wordt bepaald aan de hand van de grootte van de woning. Vervolgens worden deze groepen verdeeld over de ruimte en zal het patroon van de sleuven op de vloer getekend worden. Met een diamantzaagmachine wordt de sleuven in de vloer gefreesd. De zaagmachine beschikt over een industriële stofzuiger, zodat het inslijpen van de sleuven stofvrij gebeurd.
Wanneer de sleuven zijn gefreesd, wordt hier de vloerverwarming met een buisafstand van hart-op-hart 14 cm aangebracht.

De sleuven frezen
in de dekvloer

De sleuven voor de vloerverwarming worden ingeslepen met de diamantzaagbladen. Deze bladen zijn van hoogwaardige kwaliteit, waardoor er een bijna 100% garantie is dat de sleuven in de dekvloer geslepen kunnen worden.

Bij een dekvloer die bestaat uit zandcement of anhydriet kan gefreesd worden. Door tegels of betonnen ondergronden is het niet mogelijk. Als de vloerverwarmingsbuizen in de sleuven liggen verwerkt is het niet nodig om dit dicht te smeren. Een keramische tegelvloer kan hier direct op worden verlijmd.

Het inslijpen van de vloerverwarming kan alleen op de begane grond.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels