Tegelprofielen: voor elke tegel de fraaiste hoekprofielen

Wie mooie tegels heeft uitgezocht voor de badkamer wil ook dat de afwerking perfect verzorgd is. Lingen Keramiek verkoopt daarom een keur aan tegelprofielen. Deze profielen combineren functionaliteit en design: ze zorgen voor een nette afsluiting van de randen van de tegels en bieden een goede stootvaste bescherming van de buitenhoeken.

Hoekprofielen van aluminium, rvs, kunststof… Kiest u maar!

De tegelprofielen die Lingen Keramiek in het assortiment heeft kunnen worden geleverd in veel verschillende uitvoeringen. Denk daarbij aan kunststof, aluminium, aluminium met kleurcoating, aluminium bruut mat geanodiseerd, aluminium structuur-gecoat, aluminium geborsteld, roestvast staal, roestvast staal geborsteld en messing.

Dankzij de verschillende kleuren en varianten zijn er veel combinaties mogelijk waardoor er smaakvolle accenten kunnen worden gelegd. Voor elke tegel is wel een mooi profiel!

Jolly: tegelprofiel met een afgeplatte hoek

Houdt u juist van een plat profiel, waarbij u het profiel slechts van een kant van de hoek ziet? Dan is afsluitprofiel jolly een aanrader. Het zichtbare oppervlak van het profiel vormt een rechthoekige buitenhoek voor de tegels. De gekleurde profielen maken het mogelijk mooie combinaties te maken met de tegels en voegen, of juist contrasten aan te brengen. Door de voegrib ontstaat tussen het profiel en de tegel een vaste voegruimte.

hoekprofielen

Quadec: aluminium hoekprofiel met een vierkante hoek

Dit profiel zorgt voor een strakke, vierkante buitenhoek. Dankzij het geïntegreerde voegribje van het quadec-profiel ontstaat er een mooie voeg tussen het profiel en de tegel. Dit hoogwaardige profiel is verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en oppervlakteafwerkingen. Zo kunt u de kleur van het hoekprofiel afstemmen op de kleur van de tegels en de voegen, of juist voor interessante accenten zorgen.

Moet het profiel aansluiten op andere profielen of hoeken? Hiervoor zijn bijpassende vormstukken, verbindingsstukken en eindkappen leverbaar. Vraag ernaar bij onze adviseurs in een van de showrooms.

hoekprofielen

Trendline: design tegelprofielen

Heeft u houtlook-, betonlook– of vintagelooktegels? Ook hiervoor heeft Lingen keramiek het juiste profiel: de trendline. De trendline profielen zijn gemaakt om te combineren met de tegeltrends van nu. Of u nu wel of niet met contrast wilt werken, de tien kleurvarianten zorgen ervoor dat  in elk geval het juiste profiel voor uw tegels vindt. De profielen beschikken dankzij hun hoogwaardige poedercoating over een structuuroppervlak dat niet alleen mooi is maar ook prettig aanvoelt. Deze profielen vormen niet alleen de afwerking van de tegels en bescherming van de randen, maar ook een designelement.

tegelprofielen

Rondec: tegelprofiel met een ronde hoek

Ook het rondec profiel is een afsluitprofiel voor buitenhoeken van wandtegels. Door de vorm geeft het profiel symmetrisch afgeronde buitenhoeken in het tegelwerk. De voegrib in het profiel zorgt voor een vaste voegruimte, waardoor een gelijkmatig, rustig beeld ontstaat. Rondec is leverbaar in verschillende maten, kleuren en oppervlaktebewerkingen, waardoor de juiste combinatie tussen tegel en profiel altijd te maken is.
Voor de eenvoudige en mooie verbinding van de profielen op binnen- en buitenhoeken zijn bijpassende vormstukken, verbindingsstukken en eindkappen verkrijgbaar.

Tegelprofielen voor andere doeleinden

Lingen Keramiek levert ook profielen voor de afsluiting van vloerbekleding, trapprofielen, bewegingsvoegen en ontspanningsprofielen. Voor welke sfeer of stijl u ook gaat, van mediterraan tot klassiek, van vintage tot strak; wij denken graag met u mee om tot de meest optimale combinatie te komen voor uw droombadkamer.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels