Vloerverwarming plaatsen
op krimpnetten

Vloerwarming plaatsen op krimpnetten

Lingen Keramiek kan voor u de vloerverwarming op 2 manieren leggen. De vloerverwarmingsbuizen kunnen op krimpnetten verwerkt worden of er kunnen sleuven in de huidige dekvloer gefreesd worden waar de vloerverwarmingsbuizen in zullen komen. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Hieronder vertellen wij u graag meer over de verwerking van de vloerverarming op krimpnetten.

Vloerverwarming op krimpnetten

Om de vloerverwarming te kunnen verwerken op krimpnetten moet er geen dekvloer aanwezig zijn in de woning. Als u een bestaande woning heeft zal hiervoor eerst de bestaande dekvloer gesloopt moeten worden tot aan de betonnen ondervloer.
Op de betonnen ondervloer zullen de gegalvaniseerde krimpnetten gelegd worden. Op deze krimpnetten zullen de vloerverwarmingsbuizen in een patroon gelegd gaan worden, nadat de groepen ingedeeld zijn. Hoeveel groepen er in de woning of ruimte komen hangt af van het aantal vierkante meters.

Vloerverwarming op krimpnetten
Vloerverwarmingsbuizen op krimpnetten

Verduurzamen met super hoofdverwarming

Aan de verwerking van vloerverwarming op krimpnetten zitten een aantal voordelen. De mogelijkheid tot super hoofdverwarming is er hier één van. Het verschil tussen de standaard hoofdverwarming en super hoofdverwarming is de ruimte tussen de vloerverwarmingsbuizen. Bij standaard hoofdverwarming zit er hart-op-hart 15 cm tussen de buizen. Bij super hoofdverwarming worden de buizen dichter bij elkaar gelegd, namelijk hart-op-hart 10 cm.

Door de vloerverwarmingsbuizen dichter bij elkaar te leggen kan dezelfde warmte in de ruimte behaald worden met een lagere watertemperatuur. De super hoofdverwarming is ook geschikt voor het gebruik in combinatie met een warmtepomp. Als de warmtepomp al aanwezig is kan de vloerverwarming hier gelijk op aangesloten worden. Is er nog geen warmtepomp aanwezig, maar bent u wel van plan om te gaan verduurzamen? Geen probleem! De vloerverwarming kan eerst aangesloten worden op bijvoorbeeld de cv-ketel om daarna de aansluiting te veranderen voor een warmtepomp.

Isoleren

Als de vloerverwarming gelegd wordt is het advies om ook na te denken over het isoleren van de vloer. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van isolatiefolie onder de vloerverwarmingsbuizen. Naast de isolerende werking hiervan creëert u hiermee ook een zwevende constructie waardoor de vloer erboven onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Langs de wanden zal er ook randisolatie aangebracht worden, zodat de vloer de ruimte heeft om uit te zetten.

LingenAll-Inclusive

Het aanleggen van de vloerverwarming op krimpnetten is meestal een stap in het proces van een renovatie van de bestaande vloer. Voordat de vloerverwarming gelegd kan worden, zal eerst de bestaande vloer gesloopt moeten worden. Nadat de vloerverwarming gelegd is kan de zandcement dekvloer gesmeerd worden. Uiteindelijk wordt de door u gekozen nieuwe vloer gelegd. Hierbij kunt u denken aan vloertegels, PVC, laminaat, hout of een gietvloer.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels