Legservice vloertegels

Lingen Keramiek biedt een groot assortiment keramische vloertegels aan die verwerkt kunnen worden in uw woning. Naast het grote assortiment aan vloertegels verzorgt Lingen Keramiek ook de verwerking van deze vloeren. Wat hier allemaal bij komt kijken leggen we hieronder graag aan u uit.

Het leggen van keramische tegels

Een keramische vloertegel kan een geweldige uitstraling geven aan uw woning. Naast de tegel is het voor de uitstraling belangrijk dat deze op een goede manier gelegd wordt. Bij Lingen Keramiek staan er professionele tegelzetters voor u klaar om het gewenste eindresultaat te realiseren. Hierdoor bent u zelf geen tijd kwijt aan het leggen van de nieuwe vloer, maar zal het door ervaren tegelzetters uit handen genomen worden. Bij het leggen van een vloer komt namelijk veel kijken. Op het moment dat de tegels zijn gelegd, ontvangt u een garantie van 5 jaar op de hechting van de vloertegels.

keramische tegels
vloertegels woonkamer, keramisch parket

Patronen om vloertegels te leggen

De uiteindelijke uitstraling wordt mede bepaald door het patroon waarin de vloer wordt gelegd. Elk patroon neemt een andere tijdsduur in beslag. Een vierkante tegel wordt over het algemeen recht achter en naast elkaar gelegd. Hierdoor krijgt de vloer een rustige uitstraling en is het vooral de tegel zelf die op valt. Een rechthoekige tegel kan bijvoorbeeld in halfsteensverband gelegd worden.

Kiest u liever voor een houtlook tegel? Bij een houtlook vloertegel is het mogelijk het in verschillende patronen te verwerken. De vloertegels kunnen bijvoorbeeld in verspringend verband verwerkt worden. Dit betekent eigenlijk dat de tegels in rechte stroken naast elkaar worden gelegd, waarbij de voeg steeds verspringt van elkaar. Daarnaast kan de tegel verwerkt worden in een visgraat patroon, waarbij de tegels in een punt tegel elkaar aan worden verwerkt. Ook kan er met een grotere plank een walvisgraat patroon gelegd worden, waardoor de visgraat vloer minder druk kan overkomen. Daarnaast kan er ook gekozen worden om het visgraat patroon vanuit de hoek te beginnen, zodat het elleboogpatroon gelegd wordt.

Voeg & tegel levelling systeem

Naast de keuze van de vloertegel en het patroon waarin dit gelegd wordt, is de voeg tussen de tegels bepalend voor de uitstraling van de nieuwe vloer. Niet alleen de kleur voeg heeft hier invloed op, maar ook de dikte van de voeg. De meeste vloertegels bij Lingen Keramiek zijn gerectificeerde vloertegels. Dit betekent dat de zijkanten van de tegel strak verzaagd zijn. Lingen Keramiek legt deze tegels altijd inclusief een levelling systeem. Door dit levelling systeem worden de tegels op gelijke hoogte gelegd, waardoor er geen scherpe kanten of hoeken zitten aan de tegels. Het voordeel hierbij is dat de tegels ook wat meer naar elkaar toe getrokken worden, waardoor er een minimale voegbreedte ontstaat. De kleur van de voeg kunt u zelf bepalen

Levelling Systeem
Tegelverdeling symmetrisch

Tegelverdeling

De uitstraling van de nieuwe vloer heeft ook te maken met een juiste tegelverdeling in de ruimtes. De tegelzetter gaat bij aankomst in de woning kijken naar de mooiste tegelverdeling in de ruimtes. Hierbij zal er rekening worden gehouden met symmetrie en het vermijden van kleine snijstukken. Op het moment dat de juiste tegelverdeling, in overleg met u, is gemaakt zal er begonnen worden met het leggen van de tegels.

Kosten van het leggen

De kosten voor het leggen van vloertegels zijn lastig te bepalen, omdat verschillende factoren hier invloed op hebben. Het aantal vierkante meters, verwerkingspatroon en de grootte van de tegels zijn bepalend voor de totale kosten. Tijdens een afspraak in een van onze showrooms kunnen wij een goed beeld geven van de kosten in uw situatie. Wij adviseren u om een plattegrond van uw woning mee te nemen, zodat wij een beter beeld krijgen van de indeling van de ruimtes, maar ook het aantal vierkante meters kunnen berekenen

Vloertegels inclusief vloerverwarming leggen

Keramische vloertegels zijn een perfecte combinatie met vloerverwarming. Een vloertegel kan namelijk goed de warmte van de vloerverwarming geleiden naar de ruimte. Hierdoor wordt er vaak gekozen om voor het leggen van de nieuwe vloertegel ook vloerverwarming te installeren. Lingen Keramiek kan dit voor u volledig uit handen nemen, waardoor u maar een aanspreekpunt heeft tijdens de verbouwing.

Inspiratie & advies

De keuze voor een tegel is lastig te maken zonder de tegel gezien te hebben. Onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel zijn er om u te inspireren. Hier kunt u een groot assortiment aan vloertegels in het echt zien en voelen. Wilt u liever een uitgebreid advies met een van onze adviseurs? Bel dan met onze receptioniste voor een afspraak op 010-2021515.

keramische tegels

Stel uw vraag

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels