Vloerverwarming:
comfortabel en duurzaam

Vloerverwarming: comfortabel en duurzaam

Vloerverwarming wordt steeds gewilder en bekender en dat is niet zo gek. Het biedt namelijk een hoog comfort en een mooie uitstraling in uw woning. Daarnaast is het goed te combineren met verschillende type vloeren die op de vloerverwarming verwerkt kunnen worden. Welke type vloeren er goed gelegd op kunnen worden en wat de voordelen van vloerverwarming zijn leggen wij hieronder graag aan u uit.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een manier van verwarmen die is weggewerkt in of onder de dekvloer. In de dekvloer liggen de vloerverwarmingsbuizen die doormiddel van stromend warm water de warmte afgeven richting de ruimte waarin het gelegd is. Het warme water vanuit de cv-ketel, warmtepomp of stadverwarmingsunit wordt doormiddel van een circulatiepomp door de buizen heen gepompt.

Welke voordelen heeft vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verwarmingsvormen.
De vloerverwarming wordt in de gehele ruimte verwerkt, waardoor er een gelijkmatige warmteverdeling is. Hierdoor kan de temperatuur iets lager ingesteld worden, zonder dat u inlevert op comfort.
De vloerverwarming zorgt voor een besparing van gas of energie waardoor u een stukje verduurzaamd.
Daarnaast is vloerverwarming op krimpnetten ook geschikt in combinatie met een warmtepomp.

De vloerverwarming zit, zoals de naam al zegt, in de vloer verwerkt waardoor dit geen ruimte in beslag neemt. Huidige radiatoren nemen deze ruimte wel in beslag. Op het moment dat u kiest voor vloerverwarming biedt Lingen Keramiek u de mogelijkheid om uw huidige radiatoren of eventuele convectorputten te demonteren.

Vloerverwarming in de woonkamer

Hoe wordt vloerverwarming gelegd?

Het leggen van vloerverwarming kan Lingen Keramiek op 2 verschillende manieren voor u doen. Allereerst kan de vloerverwarming gelegd worden onder de dekvloer door de vloerverwarmingsbuizen op krimpnetten te monteren. De tweede mogelijkheid is om de vloerverwarming in de huidige dekvloer te verwerken doormiddel van het infrezen van sleuven. In deze sleuven worden de vloerverwarmingsbuizen gelegd.

Naast de vloerverwarmingsbuizen zal ook de regelunit van de vloerverwarming geplaatst worden in de woning. De plek van de regelunit mag u zelf bepalen als hier een geaard stopcontact aanwezig is. De regelunit zal ook voorzien worden van een energiebesparende pompschakelaar en circulatiepomp.

keramische tegels

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Voor vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer de warmte goed kan geleiden. Lingen Keramiek biedt hiervoor verschillende vloeren aan.
Allereerst heeft een keramische vloertegel een goede geleiding van de warmte om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Hierbij maakt het geen verschil of het een houtlook tegel, betonlook tegel of marmer tegel is.
Naast een keramische vloertegel kunt u ook kiezen voor Plak PVC. Deze vloerafwerking zorgt ook voor een goede geleiding van de warmte.
In onze showrooms in Capelle aan den IJssel en Leiden laten onze adviseurs graag ons assortiment aan keramische vloertegels en Plak PVC zien.

LingenAll-Inclusive

Het aanleggen van de vloerverwarming is meestal een stap in het proces van een renovatie van de bestaande vloer. Voordat de vloerverwarming gelegd kan worden, zal eerst de bestaande vloer gesloopt moeten worden. Nadat de vloerverwarming gelegd is kan de zandcement dekvloer gesmeerd worden.
Uiteindelijk wordt de door u gekozen nieuwe vloer gelegd. Hierbij kunt u denken aan vloertegels, PVC, laminaat, hout of een gietvloer.

keramische tegels

keramische tegels