3D-wandpanelen voor een sensationeel effect

Een wand met een wauw-effect… Wij waren natuurlijk altijd al zeer gecharmeerd van keramische wandtegels, maar van deze 3D wandpanelen en -tegels maakt ons woonhart écht een sprongetje.

3D-wandpanelen

De tegels met 3D-effect zijn niet alleen los verkrijgbaar, maar ook als 3D-wandpaneel. Hierbij ligt het patroon vooraf vast. Deze wandpanelen zijn sneller te verwerken in een ruimte, waardoor de kosten voor het aanbrengen aanzienlijk lager zullen zijn dan wanneer het dessin tegeltje voor tegeltje moet worden uitgevoerd.

Doordat de 3D-wandpanelen echte aandachttrekkers zijn, is het belangrijk goed na te denken over de plek waar u de panelen zou willen aanbrengen. Kies bijvoorbeeld een wand in de badkamer, een wand in de keuken, de schouw van de openhaard… Wanden die dat beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken.

keramische tegels

3d-wandpanelen in ruitvorm

Deze bijzondere collectie 3D-wandpanelen maakt het dankzij de verschillende vormen mogelijk allerlei dessins op de muur te creëren; met dezelfde tegel! De 3D-tegels met reliëf hebben ongekend veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld een tegel met ruitvorm. U kunt ze op de wand laten aanbrengen als ‘dropvorm’, maar wat gebeurt er als u de tegels een slag draait? En wat als u de tegels spiegelt, waardoor het 3D-effect ineens een heel andere look krijgt? En had u al bedacht dat met diezelfde ruitvorm ook een bloempatroon kan worden gecreëerd?

3d wandpanelen patronen

Driehoekige 3d-wandpanelen

Toen wij de driehoekige 3D-tegels in allerlei verschillende formaten zagen, wisten we zeker dat de mogelijkheden oneindig zijn. Over het ontwerp is zo goed nagedacht dat de verschillende driehoeken vrij eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Dat heeft als gevolg dat de patronen die met deze varianten te maken zijn ontelbaar zijn. We hebben een aantal voorbeelden voor u verzameld.

 

3d wandpanelen patronen

De wand als eyecatcher

Niet alleen alle mogelijkheden qua dessins of patronen maken deze wandbekleding uniek. Doordat de keramische tegels 3 dimensionaal zijn, ontstaat er een reliëf op de betegelde wand. Daardoor krijgt de wand niet alleen het effect dat iedereen hem wil aanraken, maar doordat het daglicht op elk moment van de dag op een ander punt de 3D-wandbekleding raakt, ziet deze er steeds weer anders uit. Een wand waarnaar u onwillekeurig blijft kijken.

 

Kiest u mat of glans?

Voelt u wel wat voor zo’n mooie reliëftegel? Nadat het favoriete patroon voor de ruimte is gekozen, staat u voor het volgende dilemma: vraagt de ruimte om spiegelende hoogglans tegels, of juist voor een ultra-mat resultaat? Het één zorgt voor een stoere, tikje industriële uitstraling, het ander oogt exclusief en luxe.

Wilt u advies over de toepassing van de 3D-wandbekleding in uw huis? Vraag onze adviseurs. Zij staan u graag te woord en laten u de mogelijkheden zien.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels