handvorm tegels, zelliges

handvorm tegels:
unieke look voor de wand

Ze geven elke wand kleur, spelen met het licht, lijken op elkaar, maar hebben stuk voor stuk een heel eigen karakter. Handvorm tegels zijn dé sfeermakers in huis. Begrijpelijk dus dat ze steeds populairder worden. Maar wat is een handvorm tegel en hoe past u die toe in uw huis?

Wat zijn handvorm tegels?

Handvorm tegels zijn, zoals de naam al zegt, tegels die met de hand gemaakt zijn. Dat zorgt ervoor dat elke tegel licht afwijkt van de vorige en de volgende tegel. Je herkent de handvorm tegels aan het licht golvende randje om de tegels heen. Alsof ze zo met een mesje uit de klei zijn gesneden. Ook het geglazuurde oppervlak is vaak onregelmatig.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Sfeermaker pur sang

Dat licht golvende uiterlijk maakt van handvorm tegels echte sfeermakers. Zodra u de verlichting in bijvoorbeeld de badkamer of toilet aandoet, ontstaat een prachtig spel tussen licht en schaduw op de wand die met deze tegels is gevuld – juist doordat de tegels niet glad en strak zijn.
Zelfs wanneer u kiest voor enkel witte wanden, zorgen deze tegels ervoor dat de ruimte niet kil en onaantrekkelijk wordt. Handvorm tegels hebben door hun vorm een heel warm karakter.

Van Nederlandse bodem

Een goed voorbeeld van de handvorm tegel is het Friese Witje. Friese Witjes is een verzamelnaam voor witte tegels uit Friesland die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. De standaardafmeting van deze tegels is 13×13 cm.
Echte Friese Witjes worden stuk voor stuk met de hand gesneden op de manier zoals dat 400 jaar geleden ook gebeurde. De klei komt uit de Friese bodem en het recept voor het glazuur stamt uit de 16e en 17e eeuw. Kunt u het nog unieker bedenken?
Hebben de tegels allemaal dezelfde kleur? Alleen als u dat wilt. De tegels worden in een serie verschillende witten gemaakt, dus u kiest precies wat bij u past.

Zelliges uit Marokko

Ook de Marokkaanse zelliges zijn een goed voorbeeld van een handvorm tegels. Deze tegel wordt met de hand gemaakt van ongeraffineerde, natuurlijke klei uit de Fez-regio. De klei wordt gedroogd in de open lucht voordat hij de oven in gaat. De tegels krijgen een laag glazuur in meerdere tinten. Dat glazuur varieert van transparant tot ondoorzichtig en van parelmoer tot gemetalliseerd.
Zelliges kunnen in verschillende vormen en maten worden gesneden, maar de traditionele maat is 10×10 cm. Ook van deze tegel is het oppervlak onregelmatig, net als de rand, waardoor elke tegel uniek is.

Handvorm tegels toepassen in de badkamer

Bent u toe aan een nieuwe badkamer, denk dan eens aan handvorm tegels op de wanden. Met hun looks brengen ze zoveel sfeer! Handvorm groene tegels hebben iets exotisch, kiest u voor witte handvorm tegels dan blijft het fris, maar warm en gezellig, terwijl handvorm tegels in zwart juist een chique uitstraling aan de ruimte geven.

Spelen met kleur

Welke kleur u kiest, is dus deels afhankelijk van de stijl waarvan u houdt. Tegelijkertijd passen de tegels zich ook moeiteloos aan aan uw woonstijl. Voor een strak interieur, maakt u een combinatie van de zwarte handvorm tegels met strakke, gladde tegels al dan niet met een matte afwerking. Die zwarte handvorm tegel krijgt vanzelf een landelijke uitstraling in combinatie met een robuuste houtlooktegel op de vloer. Op diezelfde manier kunt u ‘spelen’ met de witte en groene handvorm tegels. Zo krijgt uw huis precies die unieke uitstraling die bij u past.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Advies op maat

Valt u net als wij voor de handvorm tegels, maar vraagt u zich af hoe u deze het beste kunt toepassen in uw interieur? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs denken graag met u mee en kunnen u alle opties laten zien.

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER handvorm tegels?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over handvorm tegels, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOG

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.