Keramisch parket: tegels met een houtlook

Keramisch parket is een tegelvloer met de warme uitstraling van een houten vloer. 

MEER DAN 200 SOORTEN IN ONS ASSORTIMENT

De houtlook tegels zijn zo doorontwikkeld dat er nauwelijks nog onderscheid te zien of te voelen is tussen een parketvloer van keramiek en een parketvloer van hout.
De houtstructuur, de verschillen in het patroon per ‘plank’, zelfs de noesten worden zo mooi in de tegels aangebracht dat het niet zo gek is dat het keramisch parket steeds meer te zien is in de huizen van nu. Ook qua legpatronen doen deze tegelvloeren niet onder voor de bekende houten vloeren.

Wilt u een vloer gelegd in wildverband, of juist liever in visgraat? Bent u op zoek naar een brede of een smalle ‘plank’? Of wilt u juist dat de vloer een variatie in plankbreedtes heeft? En heeft u al nagedacht over de kleur? Wilt u tegels in XXL-formaat? Alles is mogelijk. Onze adviseurs laten u graag alle varianten zien, voelen en beleven in één van onze showrooms in Capelle aan de IJssel en Leiden. Zo kunt u zich ervan verzekeren dat uw houtlookvloer straks perfect past bij de uitstraling die u uw huis wilt geven.

Visgraat

U kunt kiezen voor het traditionele kleine formaat, maar ook voor een XL formaat (walvisgraat!).

keramische tegels

Hongaarse punt

Dit specifieke patroon is elegant en kan zowel in klassieke als eigentijdse interieurs.

houtlook tegels rechtverband

Recht wildverband

Tijdloos en rustig: creëer de juiste sfeer in alle interieurstijlen. Van landelijk tot industrieel!

Wij bieden u…

Het beste
advies

Voor uw keramische parketvloer!

Hoogwaardige producten

De grootste collectie keramisch parket van de regio.

Van A tot Z ontzorgd

Uw eigen projectmanager en de beste vakmannen.

De voegkleur:
beeldbepalend

Waarom is de ene vloer van keramisch parket niet van echt te onderscheiden en zie je bij de andere duidelijk dat het om een tegelvloer gaat? Dat heeft deels uiteraard met de kwaliteit van de tegels te maken, maar ook de voeg speelt hier een belangrijke rol. Hoe breed of smal is de voeg en welke kleur wordt er gebruikt? Wilt u juist een contrasterende voeg, of moet de voeg zo min mogelijk opvallen? De juiste keuzes zijn noodzakelijk om esthetisch het gewenste eindresultaat te krijgen. Ons assortiment bestaat uit 24 verschillende voegkleuren. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Plinten: de finishing touch voor elke vloer

Een vloer is pas echt af als er mooie plinten op zitten. Lingen Keramiek heeft een ruim assortiment plinten in MDF, hardhout en RVS, alsook tegelplinten. We laten u graag alle mogelijkheden zien in combinatie met de door u gekozen vloer. Zo bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat.
De plinten kunt u vakkundig door ons laten plaatsen, maar indien gewenst leveren we ze ook los.

gelegde keramisch parket vloeren

Tegel leveling: the next level

Het is bekend dat een lange tegel tijdens het bakproces iets krom kan trekken. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde marge blijven, maar iets bol staat een tegel van bijvoorbeeld 30 x 120cm vaak wel.

Graag willen we u erop attenderen dat het mogelijk is om dit type vloertegels toch in wildverband aan te brengen, door middel van het gebruik van levelers. De levelers worden aangebracht op de plaatsen waar het nodig is om wat extra druk op de tegels te geven (levelen). Een dag na het aanbrengen kunnen de ‘kapjes’ eraf geklikt worden en kan de vloer gevoegd worden.

(Video met dank aan Patrick Blanken.)

ONDERHOUDS­VRIENDELIJK KERAMISCH PARKET

Keramisch parket heeft veel voordelen. Onderhoud hoeft nauwelijks gepleegd te worden. Even dweilen en de vloer is weer schoon. Dat scheelt veel werk in vergelijking met een houten vloer. Daarnaast zijn de houtlook tegels bestand tegen vlekken en krassen.

TOPCOMBINATIE: VLOERVERWARMING EN HOUTLOOK VLOERTEGELS

Anders dan een houten vloer is keramisch parket ideaal voor vloerverwarming. Keramiek heeft de eigenschap de warmte goed te geleiden, waardoor de temperatuur in huis snel aangenaam is. Deze manier van verwarmen is bovendien energiezuinig en maakt radiatoren langs de wand overbodig. Heeft u interesse? Lingen Keramiek kan ook de installatie van de vloerverwarming voor u uitvoeren.

VAKKUNDIG GELEGD KERAMISCH PARKET

Heeft u een specifieke vraag over onze plavuizen die wij telefonisch zouden kunnen beantwoorden? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ervaar de houtlook tegels zelf

Een goede keuze kunt u pas maken, als u een houtlook tegel heeft gevoeld en ervaren. Voel de structuur en raak er zelf ook van overtuigd dat dit het ideale en duurzame alternatief is voor laminaat en parket.
Onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel zijn er om u te inspireren. Wilt u uitgebreid advies van één van onze vakkundige tegeladviseurs? Bel dan met onze receptioniste voor een afspraak.

 

Wilt u voor uw bezoek aan de showroom al inspiratie op doen? Kijk dan eens op onze Pinterest-pagina of bekijk onze collectie online.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels