Houtlook PVC

Een Dryback Plak PVC of een Click PVC vloer gewenst?

Lingen Keramiek heeft beide varianten voor u! Welke uitstraling u ook wenst, lange planken, een visgraat vloer of een PVC vloer in tegelvorm, wij bieden het u aan! Wilt u graag verduurzamen, weinig onderhoud en een hoge geluidsdemping, dan is Plak of Click PVC zeker geschikt. Hieronder leggen wij u graag beide varianten uit en welke voordelen ze hebben.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Plak PVC

Plak PVC, ook wel Dryback PVC genoemd, bestaat uit flexibele vloerdelen. Deze delen worden gelijmd op een geëgaliseerde, vlakke ondervloer. Plak PVC geeft een perfecte doorlating wat betreft vloerverwarming en/of vloerkoeling. Het is geschikt voor een nieuwbouwwoning, maar ook voor een bestaande woning. Plak PVC is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en uitstralingen, waardoor er altijd een geschikte variant is voor uw slaapkamer, woonkamer of bedrijfspand. Plak PVC is mogelijk om zelf te leggen, maar wij adviseren om het te laten leggen door een ervaren stoffeerder

PVC visgraat vloer in woonkamer

De voordelen van Plak PVC

Het Plak PVC zorgt voor een goede doorlating van de warmte waardoor uw vloerverwarming een beter rendement haalt. Het PVC kan daarnaast ook in verschillende legrichtingen en patronen gelegd worden. Een visgraat vloer kan bijvoorbeeld ook gelegd worden inclusief band en bies. Dit kan bij een Click verbinding niet. Als laatste is het PVC goedkoper doordat er geen ondervloer benodigd is. Doordat het PVC direct op de geëgaliseerde vloer verlijmd wordt is deze ondervloer niet nodig.

Click PVC

Een Click PVC vloer is een PVC variant dat net als een laminaatvloer, doormiddel van een clicksysteem, op een ondervloer wordt aangebracht. Deze PVC vloer is ideaal voor wanneer u de vloer zelf gaat aanbrengen. Daarnaast is het zeer geschikt voor een huurwoning waar geen plakvloeren gelegd mogen worden. Een Click PVC vloer is minder flexibel dan plak PVC en is ook harder van textuur. Hierdoor geeft een Click PVC geen werking bij temperatuurverschillen of luchtvochtigheid.

Betonlook vloer in woonkamer

De voordelen van Click PVC

Het grootste voordeel van Click PVC is de mogelijkheid van het gemakkelijk zelf kunnen leggen. Heeft u al eens laminaat gelegd in uw woning, dan kan u Click PVC ook zelf plaatsen. Bij Click PVC hoeft u ook geen rekening te houden met egaliseren van de vloer, doordat hiervoor een ondervloer gebruikt wordt. Daarnaast kan het PVC gemakkelijk vervangen worden. Deze kan er gemakkelijk uit gehaald worden, doordat de vloer niet verlijmd is op de ondervloer. Als laatste is het mogelijk om Click PVC te plaatsen op een houten dekvloer. Hout kan gaan werken en hierdoor uitzetten, waardoor hierop geen verlijmde vloer gelegd kan worden. Een zwevende vloer, vloer die niet direct aan de dekvloer vast zit, kan hier wel op gelegd worden.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Meer weten?

Wilt u meer weten over Click of Plak PVC of wilt u weten welke vloer het beste bij uw situatie past? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Een afspraak maakt u via onze receptionistes, voor zowel onze showroom in Leiden als in Capelle aan den IJssel, via telefoonnummer: 010-2021515.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.