Houtlook PVC

Plinten maken uw nieuwe vloer helemaal af!

Wanneer u een nieuwe vloer gaat leggen, is het van belang om ook aandacht te besteden aan de afwerking. Een goede keuze voor de afwerking van de vloer zijn bijvoorbeeld MDF-plinten of tegelplinten. Dit zorgt voor een professionele uitstraling van de ruimte en maakt het geheel af. In deze blog zullen we uitgebreid ingaan op de voordelen van plinten.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Voordeel van plinten

Allereerst verwerkt Lingen Keramiek alle vloeren niet direct tegen de wanden aan, doordat de ondervloer nog kan werken. Gebeurt dit wel dan kan de nieuwe gelegde vloer mogelijk beschadigen. Om dit verschil tussen vloer en wand mooi af te werken worden er plinten geplaats. Daarnaast zorgen plinten voor een bescherming van de muur tegen beschadigingen en vuil. Dit is vooral belangrijk bij het schoonmaken van de vloer, waarbij water en schoonmaakmiddelen gemakkelijk tegen de muur kunnen spatten. Ook zorgen plinten voor een mooie overgang tussen de vloer en de muur, wat zorgt voor een professionele uitstraling van de ruimte. Als laatste kunnen plinten dienen als kabelgoot, waardoor kabels en snoeren netjes weggewerkt kunnen worden.

Plint op muur

Kiezen van glansgraad en RAL-kleur

MDF-plinten zorgen voor een mooie afwerking van uw nieuwe vloer en zal het ten goede komen aan de gehele uitstraling. Echter is het wel belangrijk om hier de juiste glansgraad en RAL-kleur voor te kiezen. Bij Lingen Keramiek heeft u dit geheel in eigen hand. In de glansgraad kan er gekozen worden tussen hoogglans, zijdeglans of mat. Naast de glansgraad mag u ook de RAL-kleur zelf bepalen. Zo kan er gekozen worden voor een contrasterende kleur, maar ook voor een kleur die perfect matcht met de rest van de ruimte. Door de keuzevrijheid in kleur ontstaat er een mooie afstemming tussen de plinten, de vloer en de muren.

keramische tegels

4.88 meter lange MDF-plinten

Een groot voordeel van de MDF-plinten van Lingen Keramiek is de lengte van de plinten. Wij kunnen namelijk plinten leveren van 4.88 meter lang! Dit betekent dat de plinten naadloos overlopen zonder storende naden of overgangen. Hierdoor ontstaat er een strakke en professionele uitstraling van de ruimte. Wilt u ook plinten op de eerste verdieping of hoger? Dan zullen wij de plinten leveren in een lengte van 2.44 meter. Hierdoor kunnen de plinten op een goede manier boven gebracht worden om daarna tegen de muur te verwerken. Kiest u voor tegelplinten? Dan bent u natuurlijk afhankelijk van de maat van de tegel voor de lengte van de plint.

Monteren van de plinten

Naast het leveren van de MDF-plinten of tegelplinten kan Lingen Keramiek ook het monteren van de plinten voor u verzorgen. De plinten zullen op een professionele wijze geplaatst worden, zodat het ten goede komt aan de uitstraling van de vloer en ruimte. Naast het monteren van de plinten kunnen de MDF-plinten aan de bovenkant en/of onderkant ook nog afgekit worden. Hierdoor zullen er geen open ruimtes ontstaan tussen vloer, wand en plint. Daarnaast zal er geen vuil of stof ophopen achter de plint.

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Meer weten?

Wilt u meer weten over plinten of wilt u graag ons assortiment van plinten zien? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Een afspraak maakt u via onze receptionistes, voor zowel onze showroom in Leiden als in Capelle aan den IJssel, via telefoonnummer: 010-2021515.

contact

    Mijn vraag heeft betrekking op:

    WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

    Mijn vraag is:

    Naam

    E-mail-adres

    Telefoonnummer

    De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.