De ontelbare mogelijkheden van keramische tegels

Lingen Keramiek, onze naam zegt het al: wij hebben een zwak voor keramische tegels. Of u nu keramische tegels wilt kopen voor de vloer of juist voor de wand, wij kunnen u een zeer ruim assortiment tonen. Er zit zeker iets bij dat bij u past!

De ontelbare mogelijkheden van keramische tegels

U vraagt zich misschien af of dat wel zo is: hebben wij daadwerkelijk de keramieken tegel die u zoekt? We zijn ontzettend trots op onze collectie met meer dan 1.000 verschillende keramische tegels. Wat u ook zoekt, groot, klein, voor de vloer of juist voor de wand, bij Lingen Keramiek vindt u gegarandeerd de keramische tegel die perfect aansluit op uw woning. Qua stijl en qua kleur!
Zoekt u een tegel met een terrazzo look of met één van de mooie Portugese motieven? Of gaat u juist voor de uitstraling van een betonvloer? Droomt u van een houten vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Wat dacht u van ons keramisch parket? En dan hebben we nu alleen de specials genoemd, maar de keramische tegel heeft ontelbaar veel gezichten.

keramische houtlook tegels

De mooiste keramische tegels

Waarom zou u keramische tegels kopen?

Het meest voor de hand liggende antwoord is dat de tegel een topcombinatie vormt met vloerverwarming. Maar er is meer. Keramische tegels zijn opgebouwd uit diverse lagen. Die lagen bestaan uit een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties. Dat maakt elke tegel ontzettend sterk. Daarnaast kunnen de tegels geglazuurd worden om ze te beschermen tegen vuil en om een glans te geven. Welke afwerking er ook gekozen wordt, de tegels hebben een prachtige uitstraling.
De tegels zijn vaak onderhoudsvriendelijker dan natuursteen (onderhoud is nauwelijks nodig) en hebben een enorm lage vochtopname. Dat maakt dat ze nagenoeg ongevoelig zijn voor vlekken. Daarnaast hebben ze hun looks mee, wanneer u eigenlijk iets anders wilt dan een plavuizen vloer: dankzij de technologieën van tegenwoordig is het mogelijk om keramische tegels te maken die lijken op echt beton, natuursteen of hout.

Een onderhoudsarme vloer of wand

Keramische tegels staan bekend om hun goede kwaliteit. Doordat het oppervlak van een keramische tegel heel compact is (ze worden onder hoge druk gebakken) zijn ze minder poreus dan natuurstenen tegels en daardoor nauwelijks gevoelig voor vlekken. Vuil krijgt geen kans om in de tegel trekken. Dat maakt de tegel onderhoudsarm.
Is de nieuwe vloer of de wand net aangebracht, dan is het belangrijk om de cementsluier van de tegels te verwijderen. Voor deze klus zijn speciale cementsluier verwijderaars te koop. Is dat eenmaal gebeurt, dan is het onderhoud eenvoudig. Afnemen met lauwwarm water volstaat over het algemeen. Vermijd zeep- of oliehoudende producten. Deze vormen een laag op de tegels, waardoor stof en kruimels blijven ‘plakken’.

Laat u verrassen door onze collectie keramische tegels

Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Aan een keramieken tegel voor de badkamer stelt u tenslotte andere eisen dan aan die voor de woonkamer. In onze showrooms vindt u de grootste collectie keramische tegels van west-Nederland. U bent uiteraard van harte welkom om zo op bezoek te komen. Kiest u er voor om vooraf een afspraak te maken, dan weet u zeker dat onze adviseurs ruim de tijd hebben om samen met u de tegels uit te zoeken die aansluiten op uw woonwens.

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER VLOERTEGELS?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs.
Wilt u een uitgebreid advies, dan raden wij u aan om online een afspraak te maken.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels