Uw buitenkeuken: het hele jaar door een gezellige plek

vloertegels woonkamer

Heeft u een buitenkeuken of wilt u er één? Het is natuurlijk heerlijk om de tuin optimaal te benutten en veel mensen doen dit door het buitenleven uit te breiden met een kookgelegenheid. Ze maken er in alle seizoenen gebruik van. Daarom is het wel zo raadzaam om van de buitenkeuken een gezellige en stijlvolle plek te maken.

Buiten eten bereiden

Het buiten eten bereiden beperkt zich allang niet meer tot het jaarlijks afstoffen van de barbecue. Tegenwoordig worden er complete keukens gebouwd in tuinen. Ze zijn er in diverse maten en soorten. Wie op internet naar afbeeldingen van buitenkeukens zoekt, ziet de mooiste exemplaren, vaak met een houten overkapping omdat het weer in Nederland nog wel eens spelbreker kan zijn.

Het hele jaar door

Ongeacht het weer wordt er het hele jaar door gekookt in buitenkeukens. Het is sowieso fijn om bijvoorbeeld een frituurlucht (denk aan de oliebollen in de winter) buiten de deur te houden, maar ook andere geuren vinden een simpele uitweg zonder dat er een afzuigkap aan te pas komt. Zo is het tegenwoordig heel normaal om het vlees voor het kerstdiner even buiten te grillen.

Vergunning nodig voor het bouwen van een buitenkeuken?

Voor het bouwen van een bijgebouw – waar een buitenkeuken onder valt, net als tuinhuisjes, schuurtjes en overkappingen – op uw eigen grond is in principe geen vergunning nodig. Toch is het raadzaam dit even extra te controleren bij de gemeente, ook met het oog op de eisen qua afmetingen en veiligheid. U wilt immers niet na de bouw van uw buitenkeuken uw rechtsbijstandverzekering in moeten schakelen of, erger nog, uw mooie bouwwerk weer moeten afbreken. Daarnaast is het ook altijd verstandig rekening te houden met de buren. Ga voor de bouw met ze in gesprek en stel ze vast een lekkere buitenmaaltijd in het vooruitzicht.

Steenstrips en keramische vloertegels!

U kunt uw buitenkeuken zo luxe maken als u zelf wilt. In Zuid-Europa zijn bijvoorbeeld plavuizen of keramische tegels heel normaal op balkons en terrassen. Zo’n vloer is overigens makkelijk schoon te houden. In Nederland wilt u die mediterrane sfeer misschien ook wel creëren. Al is het wel zaak deze goed te leggen in verband met vorst in de wintermaanden. De wanden beplakken met steenstrips geeft ook een gezellige, natuurlijke look. Gecombineerd met de houten overkapping wilt u nooit meer binnen koken!

Laat u inspireren

Op het internet staan talloze voorbeelden van prachtige buitenkeukens. Naast  luxe en comfort willen mensen ook een eigen, unieke sfeer creëren: mediterraan, landelijk, rustiek, industrieel, met veel groen en nog veel meer. In de directe nabijheid van de buitenkeuken zijn kruidenplantjes bijvoorbeeld een heel logisch en mooi idee. Het ligt verder geheel aan uw eigen smaak en de ruimte die u beschikbaar heeft. Laat u inspireren en kom erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

nieuwste blogs

metallook tegels

Metaallook tegels

Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet!

Lees verder »
terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »

Perfect

Een goede service en uitleg omtrent het assortiment ook behulpzaam bij het beste plannen van de te leveren tegels
- Capelle aan den IJssel

Goede voorlichting wat fundamenteel is om tot een juiste keus te komenn

Zeer prettig geholpen door professioneel personeel die alle voor en nadelen van het betreffende product met je doornemen. Dit alles geeft vertrouwen om tot een juiste keus te komen.
- Rhoon 15-10-2020

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis