loader image

Zoek

Uw buitenkeuken: het hele jaar door een gezellige plek

vloertegels woonkamer

Heeft u een buitenkeuken of wilt u er één? Het is natuurlijk heerlijk om de tuin optimaal te benutten en veel mensen doen dit door het buitenleven uit te breiden met een kookgelegenheid. Ze maken er in alle seizoenen gebruik van. Daarom is het wel zo raadzaam om van de buitenkeuken een gezellige en stijlvolle plek te maken.

Buiten eten bereiden

Het buiten eten bereiden beperkt zich allang niet meer tot het jaarlijks afstoffen van de barbecue. Tegenwoordig worden er complete keukens gebouwd in tuinen. Ze zijn er in diverse maten en soorten. Wie op internet naar afbeeldingen van buitenkeukens zoekt, ziet de mooiste exemplaren, vaak met een houten overkapping omdat het weer in Nederland nog wel eens spelbreker kan zijn.

Het hele jaar door

Ongeacht het weer wordt er het hele jaar door gekookt in buitenkeukens. Het is sowieso fijn om bijvoorbeeld een frituurlucht (denk aan de oliebollen in de winter) buiten de deur te houden, maar ook andere geuren vinden een simpele uitweg zonder dat er een afzuigkap aan te pas komt. Zo is het tegenwoordig heel normaal om het vlees voor het kerstdiner even buiten te grillen.

Vergunning nodig voor het bouwen van een buitenkeuken?

Voor het bouwen van een bijgebouw – waar een buitenkeuken onder valt, net als tuinhuisjes, schuurtjes en overkappingen – op uw eigen grond is in principe geen vergunning nodig. Toch is het raadzaam dit even extra te controleren bij de gemeente, ook met het oog op de eisen qua afmetingen en veiligheid. U wilt immers niet na de bouw van uw buitenkeuken uw rechtsbijstandverzekering in moeten schakelen of, erger nog, uw mooie bouwwerk weer moeten afbreken. Daarnaast is het ook altijd verstandig rekening te houden met de buren. Ga voor de bouw met ze in gesprek en stel ze vast een lekkere buitenmaaltijd in het vooruitzicht.

Steenstrips en keramische vloertegels!

U kunt uw buitenkeuken zo luxe maken als u zelf wilt. In Zuid-Europa zijn bijvoorbeeld plavuizen of keramische tegels heel normaal op balkons en terrassen. Zo’n vloer is overigens makkelijk schoon te houden. In Nederland wilt u die mediterrane sfeer misschien ook wel creëren. Al is het wel zaak deze goed te leggen in verband met vorst in de wintermaanden. De wanden beplakken met steenstrips geeft ook een gezellige, natuurlijke look. Gecombineerd met de houten overkapping wilt u nooit meer binnen koken!

Laat u inspireren

Op het internet staan talloze voorbeelden van prachtige buitenkeukens. Naast  luxe en comfort willen mensen ook een eigen, unieke sfeer creëren: mediterraan, landelijk, rustiek, industrieel, met veel groen en nog veel meer. In de directe nabijheid van de buitenkeuken zijn kruidenplantjes bijvoorbeeld een heel logisch en mooi idee. Het ligt verder geheel aan uw eigen smaak en de ruimte die u beschikbaar heeft. Laat u inspireren en kom erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >