Uw buitenkeuken: het hele jaar door een gezellige plek

vloertegels woonkamer

Heeft u een buitenkeuken of wilt u er één? Het is natuurlijk heerlijk om de tuin optimaal te benutten en veel mensen doen dit door het buitenleven uit te breiden met een kookgelegenheid. Ze maken er in alle seizoenen gebruik van. Daarom is het wel zo raadzaam om van de buitenkeuken een gezellige en stijlvolle plek te maken.

Buiten eten bereiden

Het buiten eten bereiden beperkt zich allang niet meer tot het jaarlijks afstoffen van de barbecue. Tegenwoordig worden er complete keukens gebouwd in tuinen. Ze zijn er in diverse maten en soorten. Wie op internet naar afbeeldingen van buitenkeukens zoekt, ziet de mooiste exemplaren, vaak met een houten overkapping omdat het weer in Nederland nog wel eens spelbreker kan zijn.

Het hele jaar door

Ongeacht het weer wordt er het hele jaar door gekookt in buitenkeukens. Het is sowieso fijn om bijvoorbeeld een frituurlucht (denk aan de oliebollen in de winter) buiten de deur te houden, maar ook andere geuren vinden een simpele uitweg zonder dat er een afzuigkap aan te pas komt. Zo is het tegenwoordig heel normaal om het vlees voor het kerstdiner even buiten te grillen.

Vergunning nodig voor het bouwen van een buitenkeuken?

Voor het bouwen van een bijgebouw – waar een buitenkeuken onder valt, net als tuinhuisjes, schuurtjes en overkappingen – op uw eigen grond is in principe geen vergunning nodig. Toch is het raadzaam dit even extra te controleren bij de gemeente, ook met het oog op de eisen qua afmetingen en veiligheid. U wilt immers niet na de bouw van uw buitenkeuken uw rechtsbijstandverzekering in moeten schakelen of, erger nog, uw mooie bouwwerk weer moeten afbreken. Daarnaast is het ook altijd verstandig rekening te houden met de buren. Ga voor de bouw met ze in gesprek en stel ze vast een lekkere buitenmaaltijd in het vooruitzicht.

Steenstrips en keramische vloertegels!

U kunt uw buitenkeuken zo luxe maken als u zelf wilt. In Zuid-Europa zijn bijvoorbeeld plavuizen of keramische tegels heel normaal op balkons en terrassen. Zo’n vloer is overigens makkelijk schoon te houden. In Nederland wilt u die mediterrane sfeer misschien ook wel creëren. Al is het wel zaak deze goed te leggen in verband met vorst in de wintermaanden. De wanden beplakken met steenstrips geeft ook een gezellige, natuurlijke look. Gecombineerd met de houten overkapping wilt u nooit meer binnen koken!

Laat u inspireren

Op het internet staan talloze voorbeelden van prachtige buitenkeukens. Naast  luxe en comfort willen mensen ook een eigen, unieke sfeer creëren: mediterraan, landelijk, rustiek, industrieel, met veel groen en nog veel meer. In de directe nabijheid van de buitenkeuken zijn kruidenplantjes bijvoorbeeld een heel logisch en mooi idee. Het ligt verder geheel aan uw eigen smaak en de ruimte die u beschikbaar heeft. Laat u inspireren en kom erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

keramische tegels

nieuwste blogs

terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »
kleurrijke tegels

Trendkleuren 2022: van vloer tot wand

De trendkleuren voor 2022 bestaan uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

Lees verder »
3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis

Behulpzaam, veel keus en mooie showroom

Prima geholpen! Er werd goed meegedacht. Prettige communicatie. Ik was weer zo’n klant die het liever gister dan vandaag geleverd had en daar hebben ze hun uiterste best voor gedaan en is uiteindelijk gelukt. Ik ben erg blij met mijn mooie nieuwe tegelvloer!
- Leiden

vriendelijke, behulpzame medewerkers

Prima ervaring met Lingen Keramiek. Van vloeren tot aan kasten, heel veel is mogelijk. Na het eerste adviesgesprek zijn we nog enkele keren teruggeweest om wat wijzigingen aan te brengen in hetgeen wij besteld hadden en dat was allemaal geen enkel probleem. De medewerkers zijn ter zake kundig en nemen alle tijd om je goed te informeren en te adviseren. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.
- Purmerend

Badkamer en wc zeer mooi betegeld!

Voor mijn wc had ik best een moeilijk patroon met 6 verschillende kleuren tegels random door elkaar. Maar het effect is exact hetzelfde geworden als op de foto die heb verstuurd. Fantastisch betegeld! Mijn complimenten!
- Den Haag