Uw buitenkeuken: het hele jaar door een gezellige plek

vloertegels woonkamer

Heeft u een buitenkeuken of wilt u er één? Het is natuurlijk heerlijk om de tuin optimaal te benutten en veel mensen doen dit door het buitenleven uit te breiden met een kookgelegenheid. Ze maken er in alle seizoenen gebruik van. Daarom is het wel zo raadzaam om van de buitenkeuken een gezellige en stijlvolle plek te maken.

Buiten eten bereiden

Het buiten eten bereiden beperkt zich allang niet meer tot het jaarlijks afstoffen van de barbecue. Tegenwoordig worden er complete keukens gebouwd in tuinen. Ze zijn er in diverse maten en soorten. Wie op internet naar afbeeldingen van buitenkeukens zoekt, ziet de mooiste exemplaren, vaak met een houten overkapping omdat het weer in Nederland nog wel eens spelbreker kan zijn.

Het hele jaar door

Ongeacht het weer wordt er het hele jaar door gekookt in buitenkeukens. Het is sowieso fijn om bijvoorbeeld een frituurlucht (denk aan de oliebollen in de winter) buiten de deur te houden, maar ook andere geuren vinden een simpele uitweg zonder dat er een afzuigkap aan te pas komt. Zo is het tegenwoordig heel normaal om het vlees voor het kerstdiner even buiten te grillen.

Vergunning nodig voor het bouwen van een buitenkeuken?

Voor het bouwen van een bijgebouw – waar een buitenkeuken onder valt, net als tuinhuisjes, schuurtjes en overkappingen – op uw eigen grond is in principe geen vergunning nodig. Toch is het raadzaam dit even extra te controleren bij de gemeente, ook met het oog op de eisen qua afmetingen en veiligheid. U wilt immers niet na de bouw van uw buitenkeuken uw rechtsbijstandverzekering in moeten schakelen of, erger nog, uw mooie bouwwerk weer moeten afbreken. Daarnaast is het ook altijd verstandig rekening te houden met de buren. Ga voor de bouw met ze in gesprek en stel ze vast een lekkere buitenmaaltijd in het vooruitzicht.

Steenstrips en keramische vloertegels!

U kunt uw buitenkeuken zo luxe maken als u zelf wilt. In Zuid-Europa zijn bijvoorbeeld plavuizen of keramische tegels heel normaal op balkons en terrassen. Zo’n vloer is overigens makkelijk schoon te houden. In Nederland wilt u die mediterrane sfeer misschien ook wel creëren. Al is het wel zaak deze goed te leggen in verband met vorst in de wintermaanden. De wanden beplakken met steenstrips geeft ook een gezellige, natuurlijke look. Gecombineerd met de houten overkapping wilt u nooit meer binnen koken!

Laat u inspireren

Op het internet staan talloze voorbeelden van prachtige buitenkeukens. Naast  luxe en comfort willen mensen ook een eigen, unieke sfeer creëren: mediterraan, landelijk, rustiek, industrieel, met veel groen en nog veel meer. In de directe nabijheid van de buitenkeuken zijn kruidenplantjes bijvoorbeeld een heel logisch en mooi idee. Het ligt verder geheel aan uw eigen smaak en de ruimte die u beschikbaar heeft. Laat u inspireren en kom erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

keramische tegels

blogs
3d tegels

3D tegels

3D tegels: creëer een trendy look! 3D tegels, ook wel reliëftegels genoemd, zijn decortegels voor op de wand; de trend van nu! Met dit soort

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht