Marmer polijsten, waarop letten?

Wil jij jouw marmeren vloer weer als nieuw krijgen? Dat kan! Met marmer polijsten krijgt je vloer een nieuwe glanzende toplaag.

Marmer is een prachtige steensoort. Zowel in hal, keuken als badkamer komt marmer erg mooi uit. De verschillende tinten en natuurlijke patronen maken dit nog steeds mooier dan keramische marmerlook tegels. Echter, in tegenstelling tot deze, heeft marmer geen glazuurlaag. Marmer kan dus door gebruik doffer worden. Dof marmer polijsten kan de glans weer terugbrengen. Oppervlakkig vuil en krassen worden hiermee verwijderd. In deze blog lees je beknopt over marmer polijsten. Wil je alles weten over marmer behandelen? Kijk dan op marmerbehandelen.nl

Kun je marmer zelf polijsten?

Ja, echter je hebt wel een boenmachine nodig voor marmer polijsten. Ga nooit met een schuurapparaat ter werk. Je dient speciale diamant polijstschijven te gebruiken. Begin altijd met een fijne korrel polijstschijf om te bekijken of dit het gewenste effect heeft. Alleen als er diepe krassen zijn, gebruik je een grovere diamanten polijstschijf. Je polijst in meerdere fases, hoe kleiner de korrel, hoe glanzender het wordt.

Waar rekening mee houden bij marmer schuren?

Polijsten is een vorm van schuren, je kunt dus, als je het niet goed doet, de vloer beschadigen. Begin altijd in een hoek die je niet ziet om het effect te bekijken. Werk met voldoende licht. Maak tijdens het werken de klus in één keer af. Geschuurd en niet geïmpregneerd marmer is zeer vatbaar voor vuil. En, je raadt het al, na het polijsten dien je het marmer opnieuw te impregneren. Hiermee wordt marmer vuil en vocht afstotend.

Vlekken uit marmer verwijderen

Oppervlakkige vlekken uit marmer verwijderen is mogelijk door te polijsten. Houd er rekening mee dat vlekken in marmer ook in het marmer getrokken kunnen zijn, of van onderaf komen. Bijvoorbeeld na lekkage kunnen bruine vlekken in marmer ontstaan. Dit is afkomstig van ijzer (roest). Roestvlekken uit marmer verwijderen is alleen mogelijk met speciale reinigingsmiddelen. Probeer dieper liggende vlekken niet met marmer schuren te verwijderen, dit lukt namelijk nooit en beschadigt alleen je vloer. Wanneer je jouw marmervloer weer behandelt hebt, is je vloer weer als nieuw.

keramische tegels

nieuwste blogs

metallook tegels

Metaallook tegels

Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet!

Lees verder »
terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »

Perfect

Een goede service en uitleg omtrent het assortiment ook behulpzaam bij het beste plannen van de te leveren tegels
- Capelle aan den IJssel

Goede voorlichting wat fundamenteel is om tot een juiste keus te komenn

Zeer prettig geholpen door professioneel personeel die alle voor en nadelen van het betreffende product met je doornemen. Dit alles geeft vertrouwen om tot een juiste keus te komen.
- Rhoon 15-10-2020

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis