Marmer polijsten, waarop letten?

Wil jij jouw marmeren vloer weer als nieuw krijgen? Dat kan! Met marmer polijsten krijgt je vloer een nieuwe glanzende toplaag.

Marmer is een prachtige steensoort. Zowel in hal, keuken als badkamer komt marmer erg mooi uit. De verschillende tinten en natuurlijke patronen maken dit nog steeds mooier dan keramische marmerlook tegels. Echter, in tegenstelling tot deze, heeft marmer geen glazuurlaag. Marmer kan dus door gebruik doffer worden. Dof marmer polijsten kan de glans weer terugbrengen. Oppervlakkig vuil en krassen worden hiermee verwijderd. In deze blog lees je beknopt over marmer polijsten. Wil je alles weten over marmer behandelen? Kijk dan op marmerbehandelen.nl

Kun je marmer zelf polijsten?

Ja, echter je hebt wel een boenmachine nodig voor marmer polijsten. Ga nooit met een schuurapparaat ter werk. Je dient speciale diamant polijstschijven te gebruiken. Begin altijd met een fijne korrel polijstschijf om te bekijken of dit het gewenste effect heeft. Alleen als er diepe krassen zijn, gebruik je een grovere diamanten polijstschijf. Je polijst in meerdere fases, hoe kleiner de korrel, hoe glanzender het wordt.

Waar rekening mee houden bij marmer schuren?

Polijsten is een vorm van schuren, je kunt dus, als je het niet goed doet, de vloer beschadigen. Begin altijd in een hoek die je niet ziet om het effect te bekijken. Werk met voldoende licht. Maak tijdens het werken de klus in één keer af. Geschuurd en niet geïmpregneerd marmer is zeer vatbaar voor vuil. En, je raadt het al, na het polijsten dien je het marmer opnieuw te impregneren. Hiermee wordt marmer vuil en vocht afstotend.

Vlekken uit marmer verwijderen

Oppervlakkige vlekken uit marmer verwijderen is mogelijk door te polijsten. Houd er rekening mee dat vlekken in marmer ook in het marmer getrokken kunnen zijn, of van onderaf komen. Bijvoorbeeld na lekkage kunnen bruine vlekken in marmer ontstaan. Dit is afkomstig van ijzer (roest). Roestvlekken uit marmer verwijderen is alleen mogelijk met speciale reinigingsmiddelen. Probeer dieper liggende vlekken niet met marmer schuren te verwijderen, dit lukt namelijk nooit en beschadigt alleen je vloer. Wanneer je jouw marmervloer weer behandelt hebt, is je vloer weer als nieuw.

keramische tegels

keramische tegels

nieuwste blogs

terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »
kleurrijke tegels

Trendkleuren 2022: van vloer tot wand

De trendkleuren voor 2022 bestaan uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

Lees verder »
3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis

Behulpzaam, veel keus en mooie showroom

Prima geholpen! Er werd goed meegedacht. Prettige communicatie. Ik was weer zo’n klant die het liever gister dan vandaag geleverd had en daar hebben ze hun uiterste best voor gedaan en is uiteindelijk gelukt. Ik ben erg blij met mijn mooie nieuwe tegelvloer!
- Leiden

vriendelijke, behulpzame medewerkers

Prima ervaring met Lingen Keramiek. Van vloeren tot aan kasten, heel veel is mogelijk. Na het eerste adviesgesprek zijn we nog enkele keren teruggeweest om wat wijzigingen aan te brengen in hetgeen wij besteld hadden en dat was allemaal geen enkel probleem. De medewerkers zijn ter zake kundig en nemen alle tijd om je goed te informeren en te adviseren. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.
- Purmerend

Badkamer en wc zeer mooi betegeld!

Voor mijn wc had ik best een moeilijk patroon met 6 verschillende kleuren tegels random door elkaar. Maar het effect is exact hetzelfde geworden als op de foto die heb verstuurd. Fantastisch betegeld! Mijn complimenten!
- Den Haag