De voor- en nadelen van visgraat PVC vloeren

pvc vloer visgraat

Visgraat PVC vloeren zijn helemaal terug van weggeweest en zijn snel een populaire keuze aan het worden als het op vloeren aankomt. Wat visgraat PVC vloeren zijn en waarom ze zo populair zijn bespreken we hier. Ook kijken we naar de voor- en nadelen van dit type vloer.

Wat visgraat PVC vloeren zijn

Veel vloeren danken hun naam aan het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Met visgraat PVC vloeren is dit maar de helft van het verhaal. Bij deze vloer gaat het namelijk niet zozeer over het materiaal waarvan het gemaakt is maar meer over het patroon. Visgraat vloeren worden namelijk in een v-patroon gelegd wat voor een uniek effect zorgt. Deze vloeren waren in Italië al bekend in de 16de eeuw en werden daar voornamelijk in dure huizen en villa’s gebruikt.

De voordelen van visgraat vloeren

Het grootste voordeel van een visgraat vloer is inmiddels al aan bod gekomen. Dit is namelijk het unieke uiterlijk dat elke ruimte net dat beetje extra geeft. Veel mensen denken dat het terugkerende patroon in een v-vorm voor een storend of druk effect zorgt. Gelukkig is niks minder waar. Sterker nog zelfs, het terugkerende patroon zorgt juist voor een natuurlijke en ontspannen sfeer.

Vloerverwarming en warmteweerstand

Een ander groot voordeel van de visgraat PVC vloer is dat het een lage warmteweerstand heeft. Dit is voornamelijk het geval bij de PVC variant van de vloer. Dit houdt in dat het warmte goed geleid. Dat zorgt ervoor dat dit type vloer zeer geschikt is voor vloerverwarming. Zo kan je genieten van een dubbel moderne kamer met een aantrekkelijk design en vloerverwarming. De PVC variant is daarnaast vaak ook waterbestendig. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe lang je nieuwe vloer meegaat!

Het effect van een visgraat vloer

Naast dat een visgraat vloer door het terugkerende patroon er erg aantrekkelijk uitziet, brengt het nog een ander voordeel met zich mee. Door dit patroon lijkt een ruimte namelijk al snel groter. Ook in kleinere ruimtes is een visgraat vloer dus erg geschikt. Doordat de vloer in een v-vorm wordt gelegd, is deze ook nog eens makkelijk aan te passen aan de ruimte. Zo kunnen de hoeken eenvoudig afgesneden worden wat geen storend effect oplevert.

De nadelen van een visgraat vloer

Misschien het grootste nadeel van een visgraat PVC vloer is dat deze erg lastig zelf te leggen kan zijn. Dit hangt overigens wel af van het soort PVC vloer dat je kiest. Er zijn namelijk ook visgraat vloeren beschikbaar van click PVC die een stuk eenvoudiger zelf te leggen zijn. De normale visgraat PVC vloer bestaat namelijk uit stroken PVC die met de ondervloer verlijmd moeten worden. Dit is een erg precieze en tijdrovende klus waarvan je graag wilt dat het goed gebeurt.

Het leggen van een visgraat PVC vloer

Bij het leggen van een visgraat vloer PVC is het erg belangrijk dat je een vlakke ondergrond hebt. Vaak is het dan ook nodig dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Zo weet je zeker dat je kan genieten van een strakke vloer waarbij de stroken PVC goed aan de ondergrond hechten. Het leggen van een normale visgraat PVC vloer kun je daarom dus het beste laten uitbesteden. Nu ben jij helemaal op de hoogte van de voor- en nadelen van een visgraat PVC vloer!

keramische tegels

nieuwste blogs

terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »
kleurrijke tegels

Trendkleuren 2022: van vloer tot wand

De trendkleuren voor 2022 bestaan uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

Lees verder »
3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis

Behulpzaam, veel keus en mooie showroom

Prima geholpen! Er werd goed meegedacht. Prettige communicatie. Ik was weer zo’n klant die het liever gister dan vandaag geleverd had en daar hebben ze hun uiterste best voor gedaan en is uiteindelijk gelukt. Ik ben erg blij met mijn mooie nieuwe tegelvloer!
- Leiden

vriendelijke, behulpzame medewerkers

Prima ervaring met Lingen Keramiek. Van vloeren tot aan kasten, heel veel is mogelijk. Na het eerste adviesgesprek zijn we nog enkele keren teruggeweest om wat wijzigingen aan te brengen in hetgeen wij besteld hadden en dat was allemaal geen enkel probleem. De medewerkers zijn ter zake kundig en nemen alle tijd om je goed te informeren en te adviseren. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.
- Purmerend

Badkamer en wc zeer mooi betegeld!

Voor mijn wc had ik best een moeilijk patroon met 6 verschillende kleuren tegels random door elkaar. Maar het effect is exact hetzelfde geworden als op de foto die heb verstuurd. Fantastisch betegeld! Mijn complimenten!
- Den Haag