Picture
     
Epoxyvloeren en stalendeuren

Epoxyvloeren en stalendeuren

Tegenwoordig kan het steeds gekker. Er zijn op allerlei manieren nieuwe invullingen geven aan het interieur, die voortdurend wisselen. Zo schijnen epoxyvloeren tegenwoordig enorm intrek te zijn. We zullen in dit artikel kijken naar de toepassing van de epoxy als vloerondergrond. Daarna zullen we onze aandacht vestigen op het maken van een stalen deur.

Wat is een epoxyvloer

Epoxy is een kunststof soort, die keihard wordt zodra het in aanraking komt met lucht. Het gieten van een epoxyvloer moet dan ook heel snel gebeuren. Meestal wordt een epoxyvloer plaatsen gedaan door een gespecialiseerd bedrijf gedaan. Dit heeft onder andere te maken dat het snel moet gebeuren. Echter, komt er ook wel een serieuze skill kijken bij het netjes gieten van zo’n vloer. Het mengen van de juist substantie is een lastige klus. Vrijwel alle kleuren zijn namelijk te realiseren. Ook zijn er combinaties met glitter, voorwerpen zoals muntjes; van alles is mogelijk. Dit behoeft wel de expertise van vakmensen. Zeker als het niet de standaard epoxyvloer is, dan is het verstandig om een extern bedrijf in te schakelen.

Hoe een deur te maken van staal

Het maken van een stalen deur klinkt als een heuse klus en wellicht is dat het ook wel. Toch denken we dat de handige doe-het-zelver dit wel in de vingers heeft. Het grote voordeel van zelf een deur maken is dat ie perfect opmaat gemaakt kan worden en dat je het helemaal kunt aanpassen op jouw smaak. Een stalen deur maken vergt zeker wel een hoop tijd, maar de moeite zal het waard zijn, zodra het in zijn schanieren hangt. Wat je wel zeker nodig gaat hebben is een lasapparaat, veel staal, sterke schanieren die het gewicht van de deur kunnen dragen en natuurlijk een goed ontwerp. Veel succes met het maken van je eigen nieuwe deur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8,4 166