loader image

Zoek

Houtlooktegels! Of toch liever een originele houten vloer..?

houtlook tegels

Houtlooktegels! Of toch liever een houten vloer?

Hout is warm!

Veel mensen willen graag warmte creëren in hun woning. De keuze gaat dan al snel naar een houten vloer. Hout is een natuurproduct en brengt warmte aan in je interieur. Een houten vloer is in vele kleuren en structuren verkrijgbaar, dus je vindt altijd wel een houten vloer die bij je interieur en jouw smaak past.

Hout verveeld nooit!

Vroeger werd er natuurlijk heel veel van hout gemaakt, tot hele woningen aan toe. Waar jaren geleden de houten balken in een woning wit werden geverfd, wil je nu toch graag weer de ‘echte’ kleur van de balken terug.
Wie kent er niet de grove houtenvloeren in oude boerderijen? Heel herkenbaar is natuurlijk ook het visgraatmotief wat vroeger heel veel werd gebruikt. Ook dit visgraatmotief is nu weer helemaal trendy.

Wat moet je weten over hout?

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kun je de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Om een juiste keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van de eigenschappen van hout.
Hout is zacht. Hierdoor ontstaan sneller krassen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om viltjes te plaatsen onder de meubelen en zware apparatuur. Een goede inloopmat geeft bescherming van je vloer tegen schurend stof en gruis. Heb je een huisdier, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Een huisdier kan zorgen voor schade aan je mooie houten vloer.
Hout neemt vocht op. Het is dus af te raden om hout in vochtige ruimtes te plaatsen. Ook in de keuken kan een houten vloer dus voor problemen zorgen. Een bekende vraag is ‘wat gebeurt er als er een glas rode wijn valt?’. Rode wijn, maar ook andere bijtende producten kunnen voor vlekken zorgen welke u niet makkelijk kunt verwijderen.
Hout werkt. Hout is een natuurproduct en verschillen in luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout gaat werken waardoor er kieren kunnen ontstaan of de vloer wat bol gaat staan.
Heb je twijfels over een houten vloer? Zoekt je wel de uitstraling maar niet alle negatieve eigenschappen? Dan hebben wij dé oplossing voor je: HOUTLOOK TEGELS!

Een jaar of 10 geleden kwamen de eerste ‘houtlook tegels’ op de markt. Hier werd niemand echt warm van, want het was duidelijk zichtbaar dat het om een tegel ging. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van deze houtlook tegels enorme sprongen gemaakt.
De houtlook tegels zijn inmiddels niet meer van echt te onderscheiden. Ook hierin heb je enorm veel keuze mogelijkheden. Naast keuze in kleur kun je ook kiezen voor veel of weinig structuur en met of zonder knoesten. Daarnaast heb je ook nog volop keuze in de afmetingen van deze houtlook tegels.
Naast de grote formaten van bijvoorbeeld 37,5x150cm heb je tegenwoordig ook de afmeting 10x70cm. Met deze afmeting kun je mooi het karakteristieke visgraatpatroon van vroeger realiseren in tegels.

houtlook tegels, vloertegels woonkamer

DE voordelen van houtlooktegels op een rijtje:

Niet van echt te onderscheiden. Steeds vaker horen we in de showroom de opmerking ‘jullie verkopen ook houten vloeren?’. De klant staat op een houtlookvloertegel en kijkt dan vol ongeloof als wij aangeven dat het hier om een tegel gaat. Naast echtheid in structuur, knoesten en nerven zijn ook de diverse kleurmogelijkheden niet van echt te onderscheiden.
Krast niet. Deze tegels lijken op hout, maar hebbend de hardheid van een tegel.
Neemt geen vocht op. In de bovenkant van de tegel kan geen trekken. Dit betekent dus dat je houtlooktegels ook in de badkamer kunt gebruiken.
Is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een houtlooktegel wordt onder een dusdanig hoge temperatuur gebakken, waardoor de tegel dicht van structuur wordt, geen vocht opneemt en o.i.v. luchtvochtigheid of temperatuurverschillen dus ook niet werkt. Daarnaast heeft een houtlooktegel een optimale warmtegeleiding, waardoor deze uitermate geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen.
Weinig onderhoud. Het is geen probleem als er vocht, wijn op komt of zand op ligt. Een houtlook tegelvloer is makkelijk te onderhouden: stofzuigen en dweilen!
Ook na een paar jaar is schuren en een nieuwe laklaag niet nodig. Het advies blijft: stofzuigen en dweilen.

Ook zo benieuwd geworden naar deze houtlooktegels? U bent van harte uitgenodigd om onze collectie in één van onze showrooms te komen bekijken!
Geef jij na deze blog de voorkeur aan houtlooktegels of toch liever hout? Of heeft u toch nog een vraag? Laat het ons weten.

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >