Houtlooktegels! Of toch liever een originele houten vloer..?

houtlook tegels

Houtlooktegels! Of toch liever een houten vloer?

Hout is warm!

Veel mensen willen graag warmte creëren in hun woning. De keuze gaat dan al snel naar een houten vloer. Hout is een natuurproduct en brengt warmte aan in je interieur. Een houten vloer is in vele kleuren en structuren verkrijgbaar, dus je vindt altijd wel een houten vloer die bij je interieur en jouw smaak past.

Hout verveeld nooit!

Vroeger werd er natuurlijk heel veel van hout gemaakt, tot hele woningen aan toe. Waar jaren geleden de houten balken in een woning wit werden geverfd, wil je nu toch graag weer de ‘echte’ kleur van de balken terug.
Wie kent er niet de grove houtenvloeren in oude boerderijen? Heel herkenbaar is natuurlijk ook het visgraatmotief wat vroeger heel veel werd gebruikt. Ook dit visgraatmotief is nu weer helemaal trendy.

Wat moet je weten over hout?

Houten vloeren zijn stoer en sterk, maar niet ze zijn niet onverwoestbaar. Over het algemeen kun je de meeste problemen voorkomen voordat ze optreden door met de juiste zorg te onderhouden en indien u de vloer zelf legt door de gebruiksaanwijzing aandachtig te lezen en deze toe te passen.

Om een juiste keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van de eigenschappen van hout.
Hout is zacht. Hierdoor ontstaan sneller krassen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om viltjes te plaatsen onder de meubelen en zware apparatuur. Een goede inloopmat geeft bescherming van je vloer tegen schurend stof en gruis. Heb je een huisdier, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Een huisdier kan zorgen voor schade aan je mooie houten vloer.
Hout neemt vocht op. Het is dus af te raden om hout in vochtige ruimtes te plaatsen. Ook in de keuken kan een houten vloer dus voor problemen zorgen. Een bekende vraag is ‘wat gebeurt er als er een glas rode wijn valt?’. Rode wijn, maar ook andere bijtende producten kunnen voor vlekken zorgen welke u niet makkelijk kunt verwijderen.
Hout werkt. Hout is een natuurproduct en verschillen in luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout gaat werken waardoor er kieren kunnen ontstaan of de vloer wat bol gaat staan.
Heb je twijfels over een houten vloer? Zoekt je wel de uitstraling maar niet alle negatieve eigenschappen? Dan hebben wij dé oplossing voor je: HOUTLOOK TEGELS!

Een jaar of 10 geleden kwamen de eerste ‘houtlook tegels’ op de markt. Hier werd niemand echt warm van, want het was duidelijk zichtbaar dat het om een tegel ging. In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van deze houtlook tegels enorme sprongen gemaakt.
De houtlook tegels zijn inmiddels niet meer van echt te onderscheiden. Ook hierin heb je enorm veel keuze mogelijkheden. Naast keuze in kleur kun je ook kiezen voor veel of weinig structuur en met of zonder knoesten. Daarnaast heb je ook nog volop keuze in de afmetingen van deze houtlook tegels.
Naast de grote formaten van bijvoorbeeld 37,5x150cm heb je tegenwoordig ook de afmeting 10x70cm. Met deze afmeting kun je mooi het karakteristieke visgraatpatroon van vroeger realiseren in tegels.

houtlook tegels, vloertegels woonkamer

DE voordelen van houtlooktegels op een rijtje:

Niet van echt te onderscheiden. Steeds vaker horen we in de showroom de opmerking ‘jullie verkopen ook houten vloeren?’. De klant staat op een houtlookvloertegel en kijkt dan vol ongeloof als wij aangeven dat het hier om een tegel gaat. Naast echtheid in structuur, knoesten en nerven zijn ook de diverse kleurmogelijkheden niet van echt te onderscheiden.
Krast niet. Deze tegels lijken op hout, maar hebbend de hardheid van een tegel.
Neemt geen vocht op. In de bovenkant van de tegel kan geen trekken. Dit betekent dus dat je houtlooktegels ook in de badkamer kunt gebruiken.
Is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een houtlooktegel wordt onder een dusdanig hoge temperatuur gebakken, waardoor de tegel dicht van structuur wordt, geen vocht opneemt en o.i.v. luchtvochtigheid of temperatuurverschillen dus ook niet werkt. Daarnaast heeft een houtlooktegel een optimale warmtegeleiding, waardoor deze uitermate geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen.
Weinig onderhoud. Het is geen probleem als er vocht, wijn op komt of zand op ligt. Een houtlook tegelvloer is makkelijk te onderhouden: stofzuigen en dweilen!
Ook na een paar jaar is schuren en een nieuwe laklaag niet nodig. Het advies blijft: stofzuigen en dweilen.

Ook zo benieuwd geworden naar deze houtlooktegels? U bent van harte uitgenodigd om onze collectie in één van onze showrooms te komen bekijken!
Geef jij na deze blog de voorkeur aan houtlooktegels of toch liever hout? Of heeft u toch nog een vraag? Laat het ons weten.

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht