loader image

Zoek

Terrazzo tegels

Terrazzo tegels: kleurrijk klassiek èn eigentijds

De nieuwste trend in keramische tegels zijn de terrazzo tegels  (of granito tegels), waarmee aan zowel een klassiek als een modern interieur een origineel en exclusieve draai kan worden gegeven.

Een stukje geschiedenis…

Wie kent niet de klassieke gespikkelde vloeren van vroeger?
Honderden jaren geleden gebruikten Venetiaanse arbeiders het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Terrazzo is dan ook het Italiaanse woord voor terras.
Bij de bouw van kerken stortte men het restmateriaal in de betonnen vloeren. Door het gebruik van deze vloeren werd dit materiaal als het ware gepolijst waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Later ontdekte men dat door middel van geitenmelk de kleur en glans goed naar boven werd gehaald.
In Nederland werden cementgebonden terrazzo vloeren in de tweede helft van de 19e eeuw veel aangelegd. Wie kent bijvoorbeeld niet de vloer in de Passage in Den Haag? Ook in de jaren ’30 werden ze veel gebruikt als entreevloer, keukenvloer of in het toilet.

terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels
terrazzo tegels

En weer terug naar nu…

Tegenwoordig wordt vervaardigd uit in de klei gedrukte marmerkorrels en wordt machinaal geslepen en gepolijst, waarbij vooral de levendige kleuren en verfijnde variaties in de graniettonen maximaal tot hun recht komen. Geen enkele tegel is hetzelfde waardoor iedere vloer een unieke uitstraling krijgt. Ook kunnen terrazzo tegels goed gecombineerd worden met een andere tegel met een meer neutrale kleur. U kunt oneindig combineren!

Collectie terrazzo tegels

In onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel hebben wij een mooie collectie terrazzo tegels gepresenteerd staan tezamen met bijpassende terrazzo decortegels. Omdat de mooie kleuren van deze kleurrijke tegels op een beeldscherm niet echt goed overkomen, raden wij u aan om eens langs te komen en zelf te kijken naar deze mooie Mediterraanse collectie.
Onze tegelspecialisten adviseren u graag zodat u de mooie vloer met Zuid-Europese uitstraling krijgt die u graag wilt!

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >