loader image

Zoek

Terrazzo tegels

Terrazzo tegels: kleurrijk klassiek èn eigentijds

De nieuwste trend in keramische tegels zijn de terrazzo tegels  (of granito tegels), waarmee aan zowel een klassiek als een modern interieur een origineel en exclusieve draai kan worden gegeven.

Een stukje geschiedenis…

Wie kent niet de klassieke gespikkelde vloeren van vroeger?
Honderden jaren geleden gebruikten Venetiaanse arbeiders het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Terrazzo is dan ook het Italiaanse woord voor terras.
Bij de bouw van kerken stortte men het restmateriaal in de betonnen vloeren. Door het gebruik van deze vloeren werd dit materiaal als het ware gepolijst waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Later ontdekte men dat door middel van geitenmelk de kleur en glans goed naar boven werd gehaald.
In Nederland werden cementgebonden terrazzo vloeren in de tweede helft van de 19e eeuw veel aangelegd. Wie kent bijvoorbeeld niet de vloer in de Passage in Den Haag? Ook in de jaren ’30 werden ze veel gebruikt als entreevloer, keukenvloer of in het toilet.

En weer terug naar nu…

Tegenwoordig wordt vervaardigd uit in de klei gedrukte marmerkorrels en wordt machinaal geslepen en gepolijst, waarbij vooral de levendige kleuren en verfijnde variaties in de graniettonen maximaal tot hun recht komen. Geen enkele tegel is hetzelfde waardoor iedere vloer een unieke uitstraling krijgt. Ook kunnen terrazzo tegels goed gecombineerd worden met een andere tegel met een meer neutrale kleur. U kunt oneindig combineren!

Collectie terrazzo tegels

In onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel hebben wij een mooie collectie terrazzo tegels gepresenteerd staan tezamen met bijpassende terrazzo decortegels. Omdat de mooie kleuren van deze kleurrijke tegels op een beeldscherm niet echt goed overkomen, raden wij u aan om eens langs te komen en zelf te kijken naar deze mooie Mediterraanse collectie.
Onze tegelspecialisten adviseren u graag zodat u de mooie vloer met Zuid-Europese uitstraling krijgt die u graag wilt!

Zoek

Er werd eerst goed naar ons geluisterd!

Door eerst goed te luisteren naar wat onze wensen zijn, heeft Peter van Lingen een goed advies kunnen geven en ons het aanbod aan keramisch parket laten zien. Wij hebben naast het Keramisch Parket ook onze badkamer- en toilettegels bij Peter besteld.
- Spijkenisse

Hoge kwaliteit geleverd in een technisch uitdagende omgeving.

De locatie is een bijna 90 jaar oud industrieel monumentaal gebouw met een dragende structuur van zichtbare stalen kolommen (door de vloeren) en dragers. Lingen Keramiek zorgde voor een goede, strakke planning startend bij de essentiële voorbereidingen. Wij zijn meer dan tevreden over de manier waarop professioneel de 90x90 tegels hebben gelegd (en de mooi afgewerkte plinten aangebracht) in >125 m2 totale ruimte. De complexe uitsneden rond de vele stalen profielen zijn zeer nauwkeurig pas gemaakt zonder extra zaagsneden en met de constante (!!) afstand van 2 mm tussen tegel en staal/wand. Dit aspect is tot kunst verheven, zelfs de rondingen van de 80 jaar oude T- en H-profielen zijn gevolgd! Kortom, een klasse resultaat van hoge kwaliteit, dit is werk met een hoge moeilijkheidsgraad. Voor ons verdient het totaalresultaat een 10+. Alle werkzaamheden zonder beschadigingen en schoon opgeleverd (voorbereidingen, tegelzagen, voegen en kitten).
- Leiden

Klantvriendelijk, meedenkend en verstand van zaken.

Vriendelijk en kundig geholpen. Ruime keuze naar budget.
- Den Haag

Goede klantgerichte service

Goede gesprekken waarbij de klantwens centraal staat. Uitgebreide kennis van alle producten waardoor een goed advies gegeven wordt bij samenstellen van pakketten.
- Den Haag

Heel goed

prima uitleg en meedenken, vriendelijk geholpen.
- Den Haag

Afspraak maken >