Vloerverwarming montage op krimpnetten

Deze methode wordt gebruikt als er nog geen dekvloer aanwezig is, dus op de ruwe betonvloer.
Op de dekvloer worden eerst gegalvaniseerde krimpnetten gelegd. De verwarmingsbuizen worden ook bij deze methode volgens het zogeheten ‘slakkenhuispatroon’(spiraalvorm) gelegd. Eerst wordt er een verdeling gemaakt voor de diverse groepen en daarna worden de verwarmingsbuizen op de krimpnetten gemonteerd. Nadat de buizen zijn gemonteerd kan de vloer worden afgewerkt met een zandcement of anhydriet dekvloer. In sommige gevallen kunnen de tegels ook direct in deze zandcement dekvloer worden verwerkt.
Deze methode van aanbrengen van vloerverwarming wordt gebruikt in de nieuwbouwwoningen, wanneer de aannemer tijdens de bouw de vloerverwarming aanbrengt. Ook wordt deze methode gebruikt wanneer een bestaande woning wordt verbouwd en de hele tegelvloer inclusief dekvloer verwijderd dient te worden.

Vloerisolatie

Bij oudere, niet goed geïsoleerde woningen is het aan te raden om de vloer te isoleren met isolatiefolie of isolatieplaten. Hierdoor krijgt u een optimaal rendement van uw vloerverwarming en ontstaat er een zwevende constructie waardoor de boven vloer onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Langs de wanden dient een randisolatie te worden aangebracht zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten.

Super hoofdverwarming

Ook deze methode is ideaal voor hoofdverwarming. Bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen worden de buizen h.o.h. 15 cm (tussen afstand van 13½ cm) gelegd. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming. U kunt er ook voor kiezen om een super hoofdverwarming te laten aanbrengen. Hierbij worden de buizen h.o. h. 10 cm (tussen afstand van 8½ cm) verlegd.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels