Vloerverwarming: heel comfortabel én duurzaam

Vloerverwarming wordt steeds gewilder. Niet gek, want deze manier van verwarmen biedt het hoogste comfort. Tegenwoordig kan vloerverwarming in vrijwel elke woning worden aangelegd. We vertellen u graag wat de voordelen zijn en hoe Lingen Keramiek de vloerverwarming voor u installeert.

Vier voordelen van vloerverwarming

1. Vloerverwarming zorgt voor een ideale temperatuurverdeling. De opbouw van warmte gaat vanaf de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het meest aangenaam.

2. Deze manier van verwarmen is hygiënischer dan de klassieke radiator en dus gezonder voor mensen met een allergie of met astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.

3. Dankzij de vloerverwarming heeft u geen zichtbare verwarmingselementen meer in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst.

4. Zonder dat u er moeite voor hoeft te doen spaart u het milieu én uw eigen energiekosten. De temperatuur kan 1 á 2 graden lager worden ingesteld, zonder dat u inlevert op comfort.

Geschikte vloeren

In vrijwel elke woning kan vloerverwarming worden geïnstalleerd. Deze manier van verwarmen is ideaal voor vloeren met keramische tegels, natuursteen of PVC.

Deze materialen geleiden de warmte optimaal, waardoor de ruimte snel een aangename temperatuur krijgt. Onze adviseurs laten u graag het uitgebreide assortiment vloeren van Lingen Keramiek zien..

De aanleg van vloerverwarming

Lingen Keramiek verzorgt graag de vakkundige aanleg van de vloerverwarming voor u. Dit kan op twee manieren: door het infrezen van sleuven of door de montage van krimpnetten.
Het infrezen van sleuven wordt alleen toegepast wanneer er een afwerkvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden dan in de bestaande afwerkvloer gelegd. Lees meer…

Is de vloer niet geschikt voor deze manier van monteren, dan wordt gebruik gemaakt van krimpnetten waarop de verwarmingsbuizen worden aangebracht. Lees meer…

Wat u moet weten over de regelunit

De regelunit is het hart van de vloerverwarming en wordt aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. De plaats van de regelunit wordt in onderling overleg bepaald. De regelunit kan doordat hij compact is, bijna overal geplaatst worden. Het is alleen wettelijk niet toegestaan om deze unit in de meterkast te plaatsen.

Alle regelunits zijn voorzien van o.a.:
• Thermostatische regeling voor aanvoerwater van 20-50 °C.
• Circulatiepomp
• Temperatuurbeveiliging door uitschakeling van de pomp
• Aparte groepsafsluiters
• Warmtetemperatuurmeters
• Retourafsluiter centrale verwarmingswater

Er zijn regelunits leverbaar voor 1 t/m 15 groepen
De regelunits die Lingen Keramiek gebruikt zijn van Nederlands fabricaat (ISO 9002) en hebben een garantie van 5 jaar..

Vloerverwarming bij stadsverwarming

Heeft u geen eigen CV-installatie, maar maakt u gebruik van stadsverwarming? Ook dan is vloerverwarming mogelijk. Geef dit wel duidelijk aan bij ons, zodat wij een regelunit kunnen leveren en installeren die voldoet aan de eisen van de stadsverwarmingsbedrijven.
regelunit vloerverwarming

De verwarmingsbuizen die worden geïnstalleerd door de vakmensen zijn zuurstofdichte, volledig uit kunststof opgebouwde 5-lagen buizen. Het is belangrijk dat er geen zuurstof in de buizen komt, anders zou er in de buizen corrosie op kunnen treden. Op deze kwalitatief hoogwaardige buizen is een fabrieksgarantie van 50 jaar van toepassing, waarvan de eerste 10 jaar inclusief gevolgschadedekking. De buizen zijn bovendien KIWA/KOMO-gecertificeerd.

De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp van de vloerverwarming alleen draait wanneer de kamerthermostaat aanstaat. Dit betekent dat de pomp uitslaat, zodra de kamerthermostaat uitslaat en er dus geen warm water meer komt vanaf de CV-ketel. Hierdoor blijft het warme water zo lang mogelijk in de vloer zijn warmte afgeven en wordt het koude water tegengehouden. Dit voorkomt dat u de vloer onder uw voeten koud voelt worden.

In de zomermaanden is het weliswaar niet nodig dat de pomp 24 uur per dag draait, toch kunt u de pomp niet uitschakelen. Dan zou u stilstaand water in de leidingen krijgen en staat de pomp te lang stil, waardoor u problemen kunt krijgen zodra het stookseizoen begint. De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp, wanneer deze langer dan 24 uur stilstaat, kort gaat draaien en gelijk het water ververst. De pompschakelaar heeft een garantie van 2 jaar.

Bent u milieubewust en wilt u ook nog geld besparen? Kies dan nu voor een Alpha2 pomp. De intelligente besturingselektronica van deze pomp zoekt zelf naar de juiste instelling, waarbij u een optimaal comfort heeft met een minimaal energieverbruik (Auto-adapt functie).
De Apha2-pomp valt onder energielabel A terwijl de standaard pomp onder energielabel B valt.

• Energie A-label: kostenbesparing
• Compacte pomp
• Zelf ontluchtend
• Auto-adapt functie
• Eenvoudig afleesbaar LED display waarop het verbruik wordt weergegeven

Uitgaande van dezelfde stookcondities, zal de Alpha2-pomp een energiebesparing opleveren van ± € 92,- per jaar.

Wilt u meer weten over onze vloerverwarming, de geschikte vloeren of de installatie die Lingen Keramiek voor u kan verzorgen? Onze adviseurs staan voor u klaar! Maak online alvast een afspraak, zodat we ruim de tijd voor u kunnen nemen.

keramische tegels