Tegelvloer schoonmaken

tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken

Natuurlijk is het mogelijk om uw tegelvloer te laten schoonmaken. Dit wordt verzorgd door de schoonmaaktak van de BCS Groep. Hierbij worden de schoonmaakmiddelen van Moeller Stone Care gebruikt.

Een bestaande tegelvloer schoonmaken

Een reden om uw vloertegels professioneel te laten reinigen is als de vloer een aantal jaren ligt. Of misschien heeft u de vloer “overgenomen” van de vorige bewoners van het huis.
Vaak zien we dat bestaande tegelvloeren niet op de juiste wijze worden gedweild. Veelal gebeurt dit met te veel schoonmaakmiddel en ook vaak met middelen die minder geschikt zijn, zoals de bekende huishoudmiddelen. Hierdoor blijft er een residu (kleine vetlaag) achter op de keramische tegels, waarop vuil zich makkelijk hecht.
Als dit keer op keer gebeurt, dan wordt deze laag dusdanig hardnekkig, dat het lijkt dat uw vloer altijd vies is, ook als u net gedweild heeft. U ziet dit ook wanneer u “strepen” trekt in uw vloer bij het schuiven met eetkamerstoelen.
Om deze vetlaag helemaal goed te verwijderen en uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien, is het noodzakelijk om dit op een professionele manier te laten schoonmaken.

Een nieuwe tegelvloer schoonmaken

Het professioneel laten reinigen van uw tegelvloer is ook belangrijk bij het verwijderen van de cementsluier. Deze cementsluier blijft achter nadat de vloer net gelegd en afgevoegd is. Vaak is de cementsluier lastig met de hand te verwijderen. Om de vloer mooi en makkelijk onderhoudbaar te maken, is het wel noodzakelijk dat deze cementsluier goed verwijderd wordt.

Werkwijze schoonmaken tegelvloer

Eerst wordt een gieter gevuld met water en afhankelijk van de mate van cementsluier of vervuiling wordt hier een scheut van het juiste schoonmaakmiddel (R163 bij cementsluier, R157 bij vervuiling) in gedaan. Dit water wordt over de vloer gegoten en met een mop verdeeld over de vloer. Hierna wordt er ±5 minuten gewacht. Daarna gaan de schoonmakers met de 1-schijfs boenmachine aan de slag. Afhankelijk van de vervuiling wordt er gekozen voor de groene, rode (lichtste) of zwarte (zwaarste) pad. Nadat de hele vloer gedaan is, wordt het water verwijderd met een waterstofzuiger. Hierna wordt de vloer nog eenmaal met een mop met schoon water nagedweild. Als de vloer droog is, wordt deze met de boenmachine met een witte pad opgewreven.
Het eindresultaat: een prachtige nieuwe vloer!

werkwijze tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken met stoomreiniger

Overigens is ook het reinigen van uw tegelvloer met een stoomreiniger af te raden: dit gaat ten koste van de voegen. U kunt hier onze schoonmaakadviezen vinden, en uiteraard kunt u hiervoor ook één van onze adviseurs aanspreken.
Wilt u ook uw nieuwe of bestaande vloer professioneel laten reinigen? Neem dan contact met ons op!

keramische tegels

Het verschil tussen voor het schoonmaken (bovenaan)
en na het schoonmaken (onderaan).

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht