loader image

Zoek

Tegelvloer schoonmaken

tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken

Natuurlijk is het mogelijk om uw tegelvloer te laten schoonmaken. Dit wordt verzorgd door de schoonmaaktak van de BCS Groep. Hierbij worden de schoonmaakmiddelen van Moeller Stone Care gebruikt.

Een bestaande tegelvloer schoonmaken

Een reden om uw vloertegels professioneel te laten reinigen is als de vloer een aantal jaren ligt. Of misschien heeft u de vloer “overgenomen” van de vorige bewoners van het huis.
Vaak zien we dat bestaande tegelvloeren niet op de juiste wijze worden gedweild. Veelal gebeurt dit met te veel schoonmaakmiddel en ook vaak met middelen die minder geschikt zijn, zoals de bekende huishoudmiddelen. Hierdoor blijft er een residu (kleine vetlaag) achter op de keramische tegels, waarop vuil zich makkelijk hecht.
Als dit keer op keer gebeurt, dan wordt deze laag dusdanig hardnekkig, dat het lijkt dat uw vloer altijd vies is, ook als u net gedweild heeft. U ziet dit ook wanneer u “strepen” trekt in uw vloer bij het schuiven met eetkamerstoelen.
Om deze vetlaag helemaal goed te verwijderen en uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien, is het noodzakelijk om dit op een professionele manier te laten schoonmaken.

Een nieuwe tegelvloer schoonmaken

Het professioneel laten reinigen van uw tegelvloer is ook belangrijk bij het verwijderen van de cementsluier. Deze cementsluier blijft achter nadat de vloer net gelegd en afgevoegd is. Vaak is de cementsluier lastig met de hand te verwijderen. Om de vloer mooi en makkelijk onderhoudbaar te maken, is het wel noodzakelijk dat deze cementsluier goed verwijderd wordt.

Werkwijze schoonmaken tegelvloer

Eerst wordt een gieter gevuld met water en afhankelijk van de mate van cementsluier of vervuiling wordt hier een scheut van het juiste schoonmaakmiddel (R163 bij cementsluier, R157 bij vervuiling) in gedaan. Dit water wordt over de vloer gegoten en met een mop verdeeld over de vloer. Hierna wordt er ±5 minuten gewacht. Daarna gaan de schoonmakers met de 1-schijfs boenmachine aan de slag. Afhankelijk van de vervuiling wordt er gekozen voor de groene, rode (lichtste) of zwarte (zwaarste) pad. Nadat de hele vloer gedaan is, wordt het water verwijderd met een waterstofzuiger. Hierna wordt de vloer nog eenmaal met een mop met schoon water nagedweild. Als de vloer droog is, wordt deze met de boenmachine met een witte pad opgewreven.
Het eindresultaat: een prachtige nieuwe vloer!

werkwijze tegelvloer schoonmaken

Tegelvloer schoonmaken met stoomreiniger

Overigens is ook het reinigen van uw tegelvloer met een stoomreiniger af te raden: dit gaat ten koste van de voegen. U kunt hier onze schoonmaakadviezen vinden, en uiteraard kunt u hiervoor ook één van onze adviseurs aanspreken.
Wilt u ook uw nieuwe of bestaande vloer professioneel laten reinigen? Neem dan contact met ons op!

Het verschil tussen voor het schoonmaken (bovenaan)
en na het schoonmaken (onderaan).

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >