keramische tegels

Tegeltrends van 2023

Het nieuwe jaar goed beginnen met prachtige tegels? Lingen Keramiek neemt u graag mee in de tegeltrends van 2023.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Travertin

Travertin is weer helemaal terug van weggeweest. Dit wordt ook wel het nieuwe marmer genoemd. Niet alleen in keukenwerkbladen of salontafels wordt dit toegepast, maar ook steeds meer in woonkamers en sanitaire ruimtes.

Het natuursteensoort Travertin is gevoelig voor vlekken en beschikt over een behoorlijk prijskaartje. Door de natuurlijke kleuren en print is de keramische travertinlook tegel nauwelijks van een natuursteen travertin te onderscheiden.
De tegels zijn in verschillende kleurtinten te verkrijgen.

travertin tegels in de badkamer
keramische tegels

Marmer

Marmer(look) is en blijft een echte tegeltrend. Deze tegel beschikt over unieke aders wat een chique uitstraling geeft. Deze tegels zijn verkrijgbaar in rustige kleuren met weinig aders, maar ook kleurrijk met daarbij diepteverschillen of kristalstructuur.
Waar je voorheen veelal glans gemarmerd tegenkwam, zijn deze tegels ook beschikbaar in een matte afwerking. Bij een matte afwerking is het zelfs mogelijk om deze tegels op de badkamervloer te verwerken.

Marmerlook komt het mooiste tot zijn recht in een groot formaat. Hierbij kunt u denken aan een 60×120 of zelfs 120×120 formaat. Ook qua kleur zijn er veel verschillende mogelijkheden waardoor er gemakkelijk een combinatie gemaakt kan worden met het interieur.

Houtlook

Zoals verwacht, zien wij ook houtlooktegels weer terug in 2023. Deze tegels zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden, maar zijn veel gebruiks- en onderhoudsvriendelijker.
Niet alleen in woonkamers, maar ook in sanitaire ruimtes worden deze houtlook tegels steeds vaker verwerkt. Houtlooktegels zorgen direct voor warmte en een natuurlijke uitstraling.
Niet alleen de lange planken of visgraat zien wij terug in het nieuwe jaar, maar ook als accenttegels tegen een muur in bijvoorbeeld de badkamer. Deze houtlook tegel is goed te combineren met andere tegels, zoals bijvoorbeeld betonlook.

houtlook tegels in de badkamer
keramische tegels

Terrazzo

In 2022 zagen wij de terrazzo tegel weer helemaal terugkomen. Deze trend wordt ook in 2023 weer opgevolgd. Het type keramische tegel terrazzo is afkomstig uit Italië en het Italiaanse woord betekent ‘terras’. De terrazzolook kan echter buitenshuis, maar ook zeker binnenshuis verwerkt worden.
De terrazzo tegel is er in veel verschillende kleuren en patronen. Er kan hierbij gekozen worden voor een druk patroon of een rustig patroon. Hierdoor is de ene terrazzo tegel de andere ook niet. Veel terrazzo tegels worden gewenst in de badkamer en toilet, maar deze tegel kan zeker een authentiek karakter geven aan uw hal en keuken.

Groot formaat

De laatste trend van 2023 is het gebruik van grote tegels. Waar voornamelijk de tegel grootte een formaat had van 50×50 of 60×60, zien wij op dit moment steeds meer de 90×90, 100×100 en zelfs 120×120 formaten voorbij komen. Hoe groter de tegel, hoe ruimtelijker het oppervlakte oogt. Dit komt mede door de weinig voegen die zichtbaar zijn.
Een groot formaat tegel is ook vaak een gerectificeerde tegel. Dit betekent dat de tegel strakke zijkanten heeft, waardoor de tegels zo strak mogelijk tegen elkaar aan gelegd kunnen worden. Ook dit zorgt ervoor dat de voegen minder zichtbaar worden in de vloer.

keramische tegels

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de trends van 2023 of wilt u de tegels graag zien in het echt? Onze adviseurs staan voor u klaar! Wij raden aan om een afspraak te maken via onze receptioniste via het telefoonnummer 010-2021515.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.