Picture
     
Houten vloeren

De houten vloeren van Lingen Keramiek

Er zijn inmiddels veel verschillende producten voor een mooie vloerafwerking. Voor veel mensen gaat er qua sfeer niets boven een echte houten vloer; de klassieker onder de vloerbedekkingen.
Parket is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse soorten houten vloeren; plankenvloeren, panelenparket, visgraatparket en lamelparket en hightech parket. Lingen Keramiek voert een mooie collectie lamelparket en hightech parketvloeren.

Ons lamelparket

Lamelparket is een vloer die bestaat uit drie lagen hout. De onderste twee lagen zijn meestal van populierenhout gemaakt, de bovenst laag -de toplaag- wordt vaak gemaakt van eikenhout. Doordat de lagen dwars op elkaar zijn verlijmd, werkt lamelparket veel minder in vergelijking met massief houten vloeren. Bovendien is lamelparket prijstechnisch ook aantrekkelijker.
Lees meer…

Hightech parket

Hightech parket is een ijzersterke vloer met als toplaag een fineerlaag van echt edelhout. Wood-Powder-techniek zorgt ervoor dat eventuele knoesten en scheuren in het hout worden gecorrigeerd. Onder de fineer laag zit de bijzonder sterke HDF-drager. Dit is een doorontwikkelde, sterkere variant van MDF. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat het hightech parket een vloer is met een oppervlak dat extreem belastbaar is.
Lees meer…


8,4 166