Picture
     

Schoonmaak en onderhoud

Waar maak ik tegels mee schoon?

Tegels kunt u het best schoonmaken met materialen van Moeller Stone Care. Klik op de deze link voor meer informatie.  

Wat is een cementsluier en wanneer en hoe verwijder je dit?

Cementsluier ontstaat wanneer de tegels zijn gevoegd. Op de tegels blijft een laag over van voegsel en dit wordt cementsluier genoemd. Dit kunt u verwijderen met R159 van Moeller Stone Care. Zorg ervoor dat u niet direct na het invoegen van de tegels met R159 gaat beginnen!  

Kunnen er ook vlekken in keramische tegels trekken?

Er kunnen geen vlekken in keramische tegels trekken. Dit is het grote voordeel van een keramische vloertegel. Wel zou u bij gepolijste keramische tegels voorzichtig moeten zijn. Door het polijsten van vloertegels kan de toplaag "open" gaan staan. Deze zou u kunnen impregneren met materialen van Moeller Stone Care, deze zijn verkrijgbaar bij Lingen Keramiek.

Wat maakt makkelijker schoon: matte of glanzende wandtegels?

Beide tegels zijn even makkelijk schoon te houden. De schoonste tegels houdt u door na het gebruiken van de doucheruimte deze droog te maken.

Hoe onderhoud je tegels in de badkamer omdat het toch een vochtige ruimte is?

U kunt na het gebruiken van de doucheruimte deze droog maken zodat tegels en (kit) voegen het minste vuil opnemen. Verder zou u Moeller Stone Care R158 Badkamer- en  doucheruimtereiniger kunnen gebruiken voor het reinigen en onderhouden van de badkamer.

Welk onderhoudsmiddel is het beste voor keramische tegels?

Dit ligt er aan wat voor keramische tegels het zijn. Verglaasde of onverglaasde tegels? Deze zijn het beste te onderhouden met de materialen van Moeller Stone Care, verkrijgbaar bij Lingen Keramiek.

Moet je keramische vloertegels impregneren?

Keramische vloertegels zou u niet hoeven te impregneren. Deze worden zo gebakken dat zij niet poreus zijn. Indien vloertegels van natuursteen zijn dan hebben zij wel extra onderhoud nodig. U dient hiervoor uw natuursteenleverancier te raadplegen.


8,4 166