metallook tegels

Metaallook tegels

Er is een nieuwe trend in interieurland. U ziet hem terugkomen op de vloeren en op de wanden. En het leuke is: het is een trend die u misschien niet had verwacht. Metaal. Ja, een beetje roestig, tikkeltje verweerd, robuust… En toch gaat het interieur er niet uitzien als een verouderde fabriekshal. Sterker nog: het staat prachtig!

Die metallook is niet alleen prachtig, hij is nog schoon en gebruiksvriendelijk ook. Want natuurlijk gaan we geen metalen platen aan de muren vastklinken of verwerken in de vloer, wij kiezen voor de metaallook tegels! Keramische tegels uiteraard, want dan geniet u direct van alle voordelen die deze tegel heeft. 
Metaallook tegels dus: mooi, trendy en perfect te verwerken in het interieur.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

Roestlook geeft een warme uitstraling

Wie aan metaal of de metallook denkt, denkt wellicht niet direct aan een gezellig, stijlvol interieur. Eerlijk is eerlijk, dit materiaal verwacht u niet snel in een woonhuis. Waar rvs in een ruimte als de keuken tegenwoordig helemaal thuis is, en gezien wordt als hygiënisch en stijlvol, zien we metaal nauwelijks terug in woonhuizen.
Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet! De sfeer warmt er helemaal van op. Of wat dacht u van de combinatie van een matte metaallook met een tikje glans? Dit geeft de kamer precies dat beetje pit dat het hele interieur kan ophalen.

Metaallook, niet alleen voor een industrieel interieur

In eerste instantie past een tegel met roestlook, denk aan het uiterlijk van cortenstaal of een metaallook, naadloos in een industrieel interieur. Mooi op de vloer in de woonkamer, of als bekleding van de open haard. Combineer deze tegels met een stoere houten werkbank als eettafel en wat oude fabriekslampen en de stijl is zo neergezet. Gebruik als tegenhanger items van natuurlijke stoffen, zoals linnen gordijnen of een wollen tapijt wanneer u de uitstraling iets wil verzachten.
Maar deze metaallook tegels zijn echte allemansvrienden en passen zich moeiteloos aan aan andere interieurstijlen. Of u nu van een heel kleurrijk interieur houdt met veel rijke stoffen of eerder een witte, brocante smaak hebt. Het tijdloze uiterlijk van de tegels zorgt ervoor dat vrijwel elke woonsmaak goed bij de tegels uitkomt.

Industriële tegels van small tot XL

Groot gebaar of liever een wat bescheiden accent? Het kan allebei, deze industriële tegels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Daardoor kunt u de uitstraling neerzetten die bij u past. Of u nu een wand wilt die eruit ziet alsof hij bestaat uit een grote metalen plaat, of juist het effect van allemaal kleine staalplaatjes in verschillende kleurnuances wil bereiken.
Ook leuk: betegel slechts een deel van de wand bij wijze van lambrisering, of als speels kunstwerk op de muur.
Ook voor de vloer zijn de mogelijkheden van deze tegel divers. De tegels zijn verkrijgbaar in de gebruikelijke maten, maar ook als XL-tegel, die het gevoel van metalen platen als geen ander weerspiegelen.

Fris of chic effect in de badkamer

Niet alleen de woonkamer is een goede ruimte om deze tegel in te gebruiken, ook in de badkamer is de metallook helemaal op zijn plek. Gebruik hem op de vloer en de wand en combineer hem met strak wit sanitair voor een frisse, moderne look.
Of wat dacht u van een donkere metaallook tegel in combinatie met goudkleurige accenten, zoals de kranen. Hier en daar een kaarsje en de sfeer slaat in een keer om van stoer en ruig naar chic en warm.

De voordelen van een keramische tegel

Hoewel de metallook tegels ruw en ongepolijst ogen, zijn ze dat natuurlijk verre van. Deze keramische tegels zijn gebruiksvriendelijk en hygiënisch en kunnen ook nog eens perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. Heerlijk dus voor zowel de woonkamer als de badkamer. Met wat lauwwarm water is de tegelvloer zo schoongemaakt, vlekken worden makkelijk verwijderd en vocht of veelvuldig gebruik heeft geen enkele invloed op het uiterlijk van de tegels. Makkelijker kan eigenlijk niet!

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestbord!

Ons assortiment

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze metaallooktegel? Kom eens langs in een van onze showrooms in Capelle aan de IJssel of Leiden. Onze adviseurs laten u graag de tegels uit ons assortiment zien en denken met u mee over de mogelijkheden in uw huis.
Voor een uitgebreid advies nemen wij graag de tijd. Als u dit wenst raden wij u aan om een afspraak in te plannen via onze receptionistes.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE TRENDS

kleurrijke tegels

Trendkleuren 2022: van vloer tot wand

De trendkleuren voor 2022 bestaan uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

Lees verder »

contact

    Mijn vraag heeft betrekking op:

    WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

    Mijn vraag is:

    Naam

    E-mail-adres

    Telefoonnummer

    De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.