Picture
     
PVC-vloeren

IJzersterk en heel fraai: PVC-vloeren

Een PVC-vloer is een mooi alternatief voor een houten vloer. De PVC-vloeren worden zo gemaakt dat ze nauwelijks nog van hout te onderscheiden zijn. Daarnaast gaan deze vloeren zeer lang mee, doordat ze nauwelijks onderhevig zijn aan slijtage. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze vloer?

Welke PVC-vloer past bij u?

Lingen Keramiek heeft met 100 verschillende vloeren een ruim assortiment PVC-vloeren. Onze collectie bestaat uit zowel plak- als klik-PVC. Welke het meest geschikt is voor uw woning is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u de vloer bijvoorbeeld zelf leggen? Dan is klik-PVC een goede optie. Het verlijmen van de plak-PVC is een klus die u beter aan de vakman kunt overlaten. Een verlijmde vloer is vaak gladder en stiller dan het klik-PVC. Onze adviseurs in de showrooms kunnen u er alles over vertellen. Kom spontaan langs in een van onze vestigingen of maak online een afspraak.

Onze PVC-vloeren tot in detail

Dryback PVC

Een van de PVC-vloeren die Lingen Keramiek verkoopt is de dryback PVC-vloer. Deze vloer bestaat uit dunne, soepele stroken of tegelvormige delen die direct op de geëgaliseerde ondergrond worden verlijmd. Mooi is de matte uitstraling van deze PVC.
Doordat dryback PVC dun is, kan de warmte van vloerverwarming of de kou van vloerkoeling optimaal door de vloer heen komen. Dryback PVC kan ook probleemloos gebruikt worden in vochtige ruimtes.
Deze supersterke vloer wordt in de praktijk nauwelijks vervangen. Wenst u op een dag toch een andere vloer, dan kan dryback PVC eenvoudig worden gerecycled. De keus voor een dryback pvc-vloer is dan ook een duurzame!

Isocore click PVC

Deze unieke vloer is opgebouwd uit drie lagen, waardoor de vloer niet alleen ijzersterk en slijtvast is, maar ook zeer stabiel, wat de vloer gemakkelijk te leggen maakt. Dankzij het vernieuwde clicksysteem is de vloer nu nog eenvoudiger in gebruikt. De isocore PVC-vloer is geschikt voor verschillende ondergronden. De onderste laag van dit PVC zorgt er zelfs voor dat lichte oneffenheden worden weggewerkt.
De planken van deze vloeren zijn 151 cm lang en 22 cm breed. Het aanbod is ruim met 16 kleuren in de hout uitstraling en 4 met een beton/tegel uitstraling. Welke stijl past bij u?
Ook deze vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling. Al met al zijn deze vloeren duurzaam, extreem sterk en 100% waterdicht. Door het unieke click-systeem zijn deze vloeren ook in visgraat verkrijgbaar.

Rigid click PVC

Rigid click is de nieuwe generatie click-vloer met een basis die sterker is dan ooit. Rigid click, met een 4-zijdige V-groef, heeft een natuurlijke uitstraling, is makkelijk in het onderhoud en leggen is een fluitje van een cent. Al was het maar, omdat er geen aparte ondervloer nodig is. Vloer en ondervloer vormen één geheel. Voor Rigid click is een bewerkbare vloer voldoende. Uniek is dat één millimeter van de totaalvloer bestaat uit kurk. Dat heeft een sterk dempend effect. Deze vloer is geschikt voor elke ruimte in huis.

Loose lay PVC

Loose Lay. Zoals de naam al zegt hoeft ook deze vloer niet te worden verlijmd. Ideaal voor het verleggen van grote oppervlaktes in een relatief kleine tijd. De 5 mm dikke planken moeten alleen in een laagje antislip worden gelegd. Doordat deze vloer tot 3x sneller is te verleggen, is hij ideaal voor oppervlakken waar snelle installatie gevraagd wordt. Loose lay PVC vraagt weinig voorbereiding aan de ondervloer en er is geen lijm nodig (alleen antislip). Dat laatste betekent ook dat elke plank of tegel opnieuw kan worden gebruikt, of eenvoudig kan worden vervangen. Loos lay PVC is ook zeer geschikt voor computervloeren.

pvc vloeren

De voordelen van PVC op de vloer

Of u nu voor de klik- of de plak-variant kiest; de PVC-vloer heeft altijd veel voordelen:
– Een kwaliteitsvloer van PVC heeft een heel natuurgetrouwe benadering van hout. In de vloeren die u in onze showrooms vindt, is zelfs de houtnerf voelbaar.
– PVC is onderhoudsarm, stofzuigen en af en toe dweilen met water is voldoende.
– Een goede PVC-vloer heeft een erg lange levensduur.
– Anders dan houten vloeren is de PVC-vloer goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zelfs in de badkamer.
– Deze vloer is net als keramiek geschikt voor vloerverwarming.
– PVC -zeker de verlijmde variant- heeft een aangename loop-geluidsdemping.
– De harde, matte PU-beschermingslaag voorkomt krassen en vlekken op de vloer.
– De vloeren die Lingen Keramiek verkoopt, zijn voorzien van bio-weekmakers en zijn daardoor ftalaatvrij wat vriendelijk is voor het milieu.

PVC (laten) leggen

PVC vraagt te allen tijde om een zeer gladde ondergrond. Kleine oneffenheden blijft u in de vloer zien. De ondervloer zal dus eerst geëgaliseerd moeten worden. Klik-PVC is eenvoudig te leggen, maar laat u dit liever uitvoeren, dan kunt u daarvoor natuurlijk bij ons terecht. Het is belangrijk dat u voor het verwerken de vloerdelen minimaal 48 uur, vlakliggend, laat acclimatiseren in de ruimte waar de vloer moet komen. Het leggen van PVC in visgraatpatroon is dermate secuur werk dat wij u adviseren dit niet zelf te proberen. Ook het plakken van de PVC-vloer is een klus die vakmanschap vereist. Onze medewerkers kunnen dit uitstekend voor u uitvoeren.

PVC bij Lingen Keramiek

De foto’s op deze pagina geven een deel van ons assortiment weer. Omdat kleuren vaak anders overkomen op een scherm, nodigen wij u graag uit in onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel om het PVC goed te bekijken.


8,4 166