plavuizen vloer

plavuizen:
de vloertegels van nu!

Officieel is een plavuis een vierkante vloertegel die uit klei of porseleinaarde is gebakken. Een plavuizen vloer is een harde vloer, ideaal voor intensief gebruik. Deze stenen vloer is vaak terracotta (rood) of grijs van kleur en is niet altijd geglazuurd.

Dat de tegel niet geglazuurd is, betekent dat plavuizen, anders dan keramische vloertegels, wel gevoelig zijn voor vlekken. Vocht kan er immers gemakkelijk in trekken. Voor de één is dat een groot nadeel, de ander houdt juist van een vloer die leeft en met de tijd verandert. Bedenk voor de aankoop van de vloer goed of een geglazuurde of een niet-geglazuurde plavuizen vloer bij u past.

PLAVUIZEN ANNO 2022

Tegenwoordig zijn de productieprocessen van vloertegels veranderd en verder ontwikkeld. De originele plavuizen hebben grotendeels plaats moeten maken voor keramische vloertegels. Het grote voordeel van deze ontwikkeling is dat we de keramische tegels elke gewenste kleur, formaat en motief kunnen geven. Het aanbod van deze stenen vloer is dan ook veel groter dan die van de originele plavuizen vloer.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

WIJ VERSTAAN U

Toch gebeurt het nog vaak dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe tegelvloer voor de woonkamer vragen naar plavuizen. Het woord is zo bekend en geliefd dat alle stenen vloeren ook plavuizen worden genoemd. Technisch niet correct, maar iedereen begrijpt wat u bedoelt en niemand zal er moeilijk over doen. Dus komt u bij Lingen Keramiek en vraagt u om een houtlook plavuizen vloer voor de woonkamer, of bent u op zoek naar plavuizen voor de badkamer? Dan zullen onze adviseurs begrijpen wat u bedoelt en onze ruime collectie keramieken vloertegels laten zien. Zeker weten dat er een vloertegel tussen zit die u aanspreekt.

EEN VLOERTEGEL MET EEN TOPKARAKTER

Die keramische vloertegel heeft aardig wat voordelen ten opzichte van de authentieke plavuis. De keramieken tegel is dankzij zijn glazuurlaag gemakkelijk schoon te maken (stofzuigen, of een sopje van groene zeep is genoeg), hij blijft door de jaren heen kleurvast, en doordat u een ruime keuze heeft in kleur, formaat en motief is er altijd één die precies de juiste sfeer neerzet in uw woning. En om het af te maken vormt de keramieken tegel een topcombinatie met vloerverwarming.

HOUTLOOK plavuizen

Houtlook plavuizen, of keramisch parket, zijn tegels met de warme uitstraling van een houten vloer. De houtlook tegels zijn zo doorontwikkeld dat er nauwelijks nog onderscheid te zien of te voelen is tussen een parketvloer van keramiek en een parketvloer van hout. Mooi én praktisch, niet alleen voor de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor de keuken.
Lees meer…

MARMERLOOK plavuizen OP DE VLOER

De marmerlook is helemaal terug! Er komen steeds weer nieuwe collecties bij. Door de moderne technieken zijn de keramische tegels niet meer te onderscheiden van echt marmer.
Lees meer…

BETONLOOK VLOERTEGELS

Wilt u een stoere, industriële sfeer in uw woonkamer, daar lenen de betonlook tegels zich goed voor. Betonlook tegels zijn er tot in heel grote formaten, zoals 120×120 centimeter. Zo’n groots gebaar als dit formaat tegels geeft een ruimtelijk effect, waardoor uw kamer groter lijkt. Met een voeg in dezelfde kleur als de keramische tegels én bijpassende tegelplinten versterkt u dit effect.
Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen.
Lees meer…

PLAVUIZEN VLOER ASSORTIMENT ONLINE

Voor de mooiste houtlook, betonlook of marmerlook plavuizen raden wij u aan naar onze showrooms in Leiden of Capelle aan den IJssel te komen. Een tegelvloer moet je beleven; dat kun je niet bepalen aan de hand van een plaatje online.
Maar voor de eerste oriëntatie kunt u zeker gebruik maken van onze tegelzoekmachine. U kunt dan kiezen uit verschillende soorten ruimtes, maar ook het legpatroon en de voegkleur zijn aan te passen. Zo krijgt u een goede eerste indruk!

Meer inspiratie op Pinterest

Wilt u meer inspiratie online op doen? Meer foto’s bekijken? Kijk dan eens op ons Pinterestborden!

Advies op maat

Valt u net als wij voor plavuizen, maar vraagt u zich af hoe u deze het beste kunt toepassen in uw interieur? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs denken graag met u mee en kunnen u alle opties laten zien.

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER plavuizen?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over plavuizen, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te laten plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOG

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.