antislip tegels

Antislip tegels:
veiligheid voorop!

Een hoogglans of geglazuurde vloertegel is heel mooi om te zien, maar zijn vaak te glad!
In sommige situaties is het raadzaam om antislip tegels te gebruiken. Zeker bij gebruik in ‘natte’ ruimtes in sportaccommodaties, bij zwembaden, maar ook in uw keuken of badkamer thuis.

Tegenwoordig wordt er ook vaak gesproken over ‘aanpasbaar bouwen’ of ‘levensloopgeschikt bouwen’: bouwen met de aandacht voor de toekomst, zodat u, ook als u wat slechter ter been zou worden, het risico op uitglijden beperkt. In dit geval worden er altijd antislip tegels toegepast.

MAAK  UW AFSPRAAK

Wilt u een gedegen advies van één van onze tegelspecialisten? Bel dan met onze receptionistes voor het maken van een afspraak.

R-WAARDE OF ANTISLIPWAARDE

De R-waarde of antislipwaarde of stroefheid is de waarde die wordt gegeven aan een vloertegel om zo duidelijk te maken welk gripniveau de tegel heeft. Deze waardes lopen uiteen van 8 tot en met 13, waarbij 8 de laagste waarde is. De R staat voor “rutschremmend” ofwel antislip.
Voor bijvoorbeeld een keuken worden vaak tegels gebruikt met een R-waarde van 10. Voor een badkamer is R11 het meest gebruikt en in wellness centra liggen veelal vloertegels met een antislipwaarde van R12.
Antislip tegels behouden hun stroefheid; ook als ze nat worden.

anti slip tegels r-waarde

ANTISLIP TEGELS BADKAMER

Als u veiligheid voorop stelt in de badkamer, dan zijn antislip tegels een must. Zeker als de badkamer (ook) gebruikt wordt door minder valide mensen.
Heeft u een betegelde (inloop) douchecabine? Dan raden wij zeker antislip tegels aan. Een vloer die nat wordt, is al gladder, maar bedenkt u eens hoe glad dit wordt door bv. shampoo of zelfs huidolie?

OOK IN ONS
ASSOR­TIMENT

ANTISLIP TEGELS MOSA

Er zijn diverse tegelmerken die antislip tegels in hun assortiment hebben. Zo heeft Mosa veel antislip tegels in haar assortiment. Deze vloertegels zijn verkrijgbaar in zowel een vlakke uitvoering als een reliëf uitvoering. U kunt er dus voor kiezen om alleen de inloopdouche met een reliëftegel (antislip) te betegelen en de rest van de badkamer met dezelfde vloertegel, maar dan in de vlakke uitvoering.

ANTISLIP TEGELS SCHOONMAKEN

Antisliptegels vertonen meer reliëf en zijn daardoor wat gevoeliger voor vuil en vergen in de praktijk een intensiever onderhoud dan vlakke tegels. Het is hierbij vooral belangrijk om de schoonmaakmaterialen af te stemmen op het reliëf van de vloer, bijvoorbeeld een hoogpolige (microvezel)mop of een borstel die in staat is zich aan het profiel van de vloer aan te passen.
Omdat in het reliëf van de tegels meer water achterblijft dan op een vlakke tegel, duurt het langer voordat een reliëfvloer opdroogt. Hierdoor kunnen kalk, vuil en zeepresten zich sneller ophopen. Na gebruik de vloer drogen vermindert het risico op vuilophoping. Gebruik hiervoor een droge handdoek of een trekker, bij voorkeur van wit rubber.

Indien nodig kan aangehecht vuil worden verwijderd door de vloer te schrobben met een oplossing van water met een tegelreiniger (zoals HMK R157 Intensieve Tegelreiniger (Moeller Stonecare), verkrijgbaar bij Lingen Keramiek. Volg hierbij de doseringsvoorschriften van de fabrikant op en pas de dosering zo nodig aan de mate van vervuiling aan.
Het reinigingsmiddel enkele minuten laten inwerken, kort opschrobben en vervolgens volledig verwijderen, bijvoorbeeld wegtrekken richting afvoerputje. Goed naspoelen of nadweilen met schoon water en drogen op de wijze zoals hierboven beschreven.

EEN SPECIFIEKE VRAAG OVER antislip tegels?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar. Mailt u uw vraag gerust naar één van onze adviseurs via het onderstaande contactformulier.
Wilt u een uitgebreid advies over antislip tegels, dan raden wij u aan om via onze receptioniste een afspraak in te laten plannen.

ONZE SHOWROOMS

NIEUWSTE BLOG

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.