Picture
     
Woonkamertegels

De keuze voor duurzaam comfort

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat dit nou eenmaal het hoogste comfort biedt.
Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënischer, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol.


De voordelen van vloerverwarming

De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst
Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst
Energiebesparend! De temperatuur kan 1 à 2 graden lager ingesteld worden
Een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid

 
 
 
 
 
 
 
 

Vloerverwarming is ideaal als hoofdverwarming. Deze manier van verwarmen is comfortabel en energiezuinig. Daarnaast heeft u ook geen last meer van lelijke leidingen of radiatoren die in de weg staan. In bijna alle woningen kan vloerverwarming worden uitgevoerd. De toepassing van vloerverwarming is uiterst geschikt voor keramische tegels, natuursteen en pvc. Installeren kan door middel van het inslijpen van sleuven of montage op krimpnetten.
Met een door Lingen Keramiek geïnstalleerde vloerverwarming bent u verzekerd van een behaaglijke warmte.

Inslijpen

De inslijpmethode wordt alleen toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is. Hierbij worden sleuven ingeslepen in de dekvloer. De verwarmingsbuizen komen dus in de bestaande afwerkvloer te liggen. Het inslijpen dan de sleuven gebeurd met een speciale professionele diamantzaagmachine. Aan deze zaagmachine zit een industriële stofzuiger, zodat het inslijpen van de sleuven stofvrij gebeurd. De hoogwaardige kwaliteit van de diamantzaagbladen zorgt ervoor dat er bijna 100% garantie is dat de sleuven in de afwerkvloer bestaande uit zowel zandcement als anhydriet geslepen kunnen worden. Het is niet mogelijk om in te slijpen in beton- of tegelvloeren.

De sleuven worden ingeslepen volgens het zogeheten ‘slakkenhuispatroon’. Voordat er met slijpen begonnen wordt, wordt er eerst een verdeling gemaakt voor de diverse groepen. Het voordeel van dit ‘slakkenhuispatroon’ is dat er daardoor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de gehele vloer ontstaat.
De buisafstand bij hoofdverwarming is hart op hart 14 cm (tussen afstand van± 12½ cm)
Als de sleuven zijn ingeslepen, dan komen de verwarmingsbuizen hier strak in te liggen. Het is niet nodig dat de sleuven worden dichtgesmeerd. De tegelvloer kan hier direct op verlijmd worden.

Montage op krimpnetten

Naast het inslijpen van de vloerverwarming is er nog een andere wijze van aanbrengen van vloerverwarming. Dit is het monteren van vloerverwarming op krimpnetten. Deze methode wordt gebruikt al er nog geen dekvloer aanwezig is, dus op de ruwe betonvloer.
Op de dekvloer worden eerst gegalvaniseerde krimpnetten gelegd. De verwarmingsbuizen worden ook bij deze methode volgens het zogeheten ‘slakkenhuispatroon’(spiraalvorm) gelegd. Eerst wordt er een verdeling gemaakt voor de diverse groepen en daarna worden de verwarmingsbuizen op de krimpnetten gemonteerd. Nadat de buizen zijn gemonteerd kan de vloer worden afgewerkt met een zandcement of anhydriet dekvloer. In sommige gevallen kunnen de tegels ook direct in deze zandcement dekvloer worden verwerkt.
Deze methode van aanbrengen van vloerverwarming wordt gebruikt in de nieuwbouwwoningen, wanneer de aannemer tijdens de bouw de vloerverwarming aanbrengt. Ook wordt deze methode gebruikt wanneer een bestaande woning wordt verbouwd en de hele tegelvloer inclusief dekvloer verwijderd dient te worden.
Bij oudere, niet goed geïsoleerde woningen is het aan te raden om de vloer te isoleren met isolatiefolie of isolatieplaten. Hierdoor krijgt u een optimaal rendement van uw vloerverwarming en ontstaat er een zwevende constructie waardoor de boven vloer onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Langs de wanden dien t een randisolatie te worden aangebracht zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten.
Ook deze methode is ideaal voor hoofdverwarming. Bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen worden de buizen h.o.h. 15 cm (tussen afstand van 13½ cm) gelegd. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming. U kunt er ook voor kiezen om een super hoofdverwarming te laten aanbrengen. Hierbij worden de buizen h.o. h. 10 cm (tussen afstand van 8½ cm) verlegd.

Regelunit

De regelunit is het hart van de vloerverwarming en wordt aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Dit zal meestal uw eigen CV-installatie zijn, maar vloerverwarming is ook mogelijk bij stadsverwarming. Mocht u stadsverwarming hebben, geef dit dan duidelijk aan bij de verkoper, want dan wordt er een aangepaste regelunit geleverd en geïnstalleerd. De stadsverwarmingsbedrijven stellen namelijk extra eisen aan de regelunit.
De plaats van de regelunit wordt in onderling overleg bepaald. De regelunit kan doordat hij compact is, bijna overal geplaatst worden. Het is alleen wettelijk niet toegestaan om deze unit in de meterkast te plaatsen.
Alle regelunits zijn voorzien van o.a.:
• thermostatische regeling voor aanvoerwater van 20-50 °C.
• Circulatiepomp
• temperatuurbeveiliging door uitschakeling van de pomp
• aparte groepsafsluiters
• warmtetemperatuurmeters
• retourafsluiter centrale verwarmingswater
Er zijn regelunits leverbaar voor 1 t/m 15 groepen
De regelunits zijn van Nederlands fabricaat volgens (ISO 9002) en hebben een garantie van 5 jaar.

Verwarmingsbuizen

De verwarmingsbuizen die worden geïnstalleerd zijn zuurstofdicht, volledig uit kunststof opgebouwde 5-lagen buizen. Het is belangrijk dat de buizen zuurstofdiffuusdicht zijn, zodat er geen zuurstof in de buizen komt, anders zou er in de buizen corrosie op kunnen treden. Dankzij de 5-lagen opbouw is een voortdurende bescherming van de zuurstofblokkering.
Op deze kwalitatief hoogwaardige buizen is een fabrieksgarantie van 50 jaar van toepassing, waarvan de eerste 10 jaar inclusief gevolgschadedekking. De buizen zijn bovendien KIWA/KOMO-gecertificeerd. Het is belangrijk dat er geen zuurstof in de buis komt, anders treedt in de buis corrosie op. Hoeveel zuurstof er in de buis komt is afhankelijk van factoren als wanddikte, druk en temperatuur.

Pompschakelaar

De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp van de vloerverwarming alleen draait wanneer de kamerthermostaat aanstaat. Dit betekent dat de pomp uitslaat zodra de kamerthermostaat uitslaat en er dus geen warm water meer komt vanaf de CV-ketel. Hierdoor blijft het warme water zo lang mogelijk in de vloer zijn warmte afgeven en wordt het ‘koude’ water tegen gehouden. Hierdoor voelt u de vloer niet onder uw voeten koud worden. Daarnaast is het in de zomer niet nodig dat de pomp 24 uur per dag staat te draaien, maar u mag niet 3 maanden de stekker eruit trekken. U krijgt dan stilstaand water in de leidingen en de pomp staat dan te lang stil, waardoor u problemen kunt krijgen zodra het stookseizoen weer begint. De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp, wanneer deze langer dan 24 uur stilstaat, even gaat draaien en dus ook gelijk het water ververst. Hierdoor voorkomt u dat de pomp gaat vastzitten..
De pompschakelaar heeft een garantie van 2 jaar.

Alpha2 pomp (auto adapt)

Bent u milieubewust en wilt u ook nog geld besparen? Kies dan NU voor een Alpha2 pomp!

De Alpha2 pomp bevat een gelijkstroommotor, welke tevens voorzien is van ingebouwde intelligente besturingselektronica. Hierdoor kan deze pomp ook nog worden teruggeregeld in vermogen wanneer de situatie dat toelaat waardoor het energieverbruik nog verder afneemt. Deze Apha2 pomp valt onder energielabel A terwijl de standaard pomp onder energielabel B valt.
Deze Alpha2 pomp zoekt naar de juiste instelling waarbij u een optimaal comfort heeft met een minimaal energieverbruik (Autoadapt functie)

Voordelen van de ALPHA2
• Energie A-label: kostenbesparing
• Compacte pomp
• Zelf ontluchtend
• Autoadapt functie
• Eenvoudig afleesbaar LED display waarop het verbruik wordt weergegeven

Uitgaande van dezelfde stookcondities, over een heel jaar gerekend, zal u met de Alpha2 pomp (energielabel A) een energiebesparing hebben van ± € 92,00.


8,3 123