Goed advies voor wie tegels wil kopen

Wie een nieuwe vloer of wandbekleding gaat uitzoeken, let in eerste instantie op het uiterlijk. U wilt tenslotte dat het eindresultaat naadloos aansluit op de uitstraling die de woning al heeft of die u juist wilt neerzetten. Maar voor een goede wand- of vloertegel zijn ‘de looks’ alleen niet genoeg. Een paar punten van aandacht, zodat u straks een tegel van goede kwaliteit kunt kopen.

Voor intensief gebruik

Zoekt u een tegel voor de hal of de woonkamer? Dit zijn de ruimtes waarvan het meeste gebruik wordt gemaakt. Een tegel met een hoge slijtvastheid is dus gewenst. Hier worden stoelen verschoven, loopt u in en uit met de schoenen aan, valt het zand uit de vacht van de net uitgelaten hond en laat u per ongeluk een glas vallen. Niets aan de hand als u de juiste kwaliteit vloertegels hebt uitgekozen. Die kunnen wel tegen een stootje.

keramische houtlook tegels

De mooiste keramische tegels

Makkelijk in onderhoud

De ene tegel is de andere niet. Daarom is het altijd belangrijk met onze adviseurs te delen voor welke ruimte de tegel die u wilt kopen is bedoeld. Zoekt u een tegel voor de keuken, dan wilt u dat de vloer gemakkelijk te reinigen is. Een vloertegel is altijd een hygiënische keuze, maar de ene is nog eenvoudiger in onderhoud dan de andere. En kiest u voor een tegel in een egale kleur, of juist voor één met verschillende kleurschakeringen? Die laatste zorgt ervoor dat niet elk kruimeltje direct opvalt.

Nat, maar niet glad

Voor de badkamer wilt u niet alleen mooie tegels kopen, hier is het ook van belang dat de vloer stroef genoeg blijft als u er met natte voeten overheen loopt. U kunt de mate van stroefheid zien aan verschillende dingen. De makkelijkste: kies liever voor een matte tegel dan voor een glanzende. Die glanzende wordt gegarandeerd glad, zodra er water op ligt. Daarnaast wordt de anti-slipwaarde aangegeven met een bepaalde code: de letter R, gevolgd door een cijfer. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van sliptesten met water en olie, en geeft de stroefheid en het risico op uitglijden van een tegel aan. R10 is zeer geschikt voor de badkamer. Vraag onze adviseurs ernaar. Zij weten precies welke tegels zij u kunnen aanraden.

Vloertegels op de wand

Het komt regelmatig voor dat onze klanten ervoor kiezen de vloertegel van de badkamer of het toilet door te laten lopen op de wand. Dit geeft een mooi effect, maar heeft ook een nadeel. Een vloertegel is over het algemeen beduidend dikker dan een wandtegel. Dat extra gewicht maakt hem moeilijker te verwerken. Bovendien is het uitslijpen van ruimtes voor de kraan of leidingen tijdrovender dan wanneer dit voor een wandtegel moet gebeuren. Dit heeft gevolgen voor uw budget, want meer uren, betekent meer arbeidsloon. Een afweging die u vooraf kunt maken.

Koop tegels in exact dezelfde tint

Een nachtmerrie: u trekt het volgende pak tegels open en ontdekt dat de ene tegel lichter is dan de andere. Hoe kan dat? Ook al koopt u dezelfde tegels, wanneer deze niet uit dezelfde partij komen, kan er een kleurafwijking zijn. De tegels zijn niet in hetzelfde verfbad geweest, waardoor een afwijking kan ontstaan. Lingen Keramiek zal er altijd op letten dat de geleverde tegels uit dezelfde partij komen. Dat voorkomt een teleurstelling.

Past deze tegel wel?

Prachtig al die soorten tegels, maar welke past er nou echt bij uw meubels? Of welke combinatie geeft dat warme effect aan uw badkamer? Creëert u met deze tegels de gewenste stijl in uw huis? Voordat u de tegels koopt, moet u een wel overwogen keuze kunnen maken. De tegels zijn tenslotte gezichtsbepalend voor uw woning. Onze adviseurs gaan graag samen met u op zoek naar een passende combinatie, om zo uw woonwens te realiseren. Wij werken als een verlengstuk van uw binnenhuis architect.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels