Picture
     
Woonkamertegels

Houtlook tegels of keramisch parket

Houtlook tegels, of keramisch parket, worden steeds populairder. Logisch ook, want de mogelijkheden nemen steeds meer toe. De tegels zien er inmiddels zo mooi uit dat ze nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden zijn.

 

Tegel leveling

Houtlook tegels worden steeds mooier en ook is er een variatie in afmetingen. Het is bekend dat een lange tegel tijdens het bakproces iets krom kan trekken. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde marge blijven, maar iets bol staat een tegel van bijvoorbeeld 30 x 120cm vaak wel.
Om een vloer toch vlakker te leggen wordt er daarom vaak gekozen voor een maximale verspringing van ± 20 – 25cm, zodat nooit het laagste deel van een tegel tegen het hoogste punt (het midden) van de tegel ernaast ligt. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd, want ja ‘wildverband moet toch echt wildverband zijn’. Oftewel ergens in het wildverband komt het voor dat een tegel bijna op de helft van de vorige tegel wordt gelegd.
Graag willen we u erop attenderen dat het mogelijk is om dit type vloertegels toch in wildverband aan te brengen, door middel van het gebruik van levelers. De levelers worden aangebracht op de plaatsen waar het nodig is om wat extra druk op de tegels te geven (levelen). Een dag na het aanbrengen kunnen de ‘kapjes’ eraf geklikt worden en kan de vloer gevoegd worden.
Bekijk de video om te zien hoe dit werkt:


(Video met dank aan Patrick Blanken.)

Combineer uw keramisch parket met vloerverwarming!

Vloerverwarming is ideaal als hoofdverwarming. Deze manier van verwarmen is comfortabel en energiezuinig. Daarnaast heeft u ook geen last meer van lelijke leidingen of radiatoren die in de weg staan. In bijna alle woningen kan vloerverwarming worden uitgevoerd. De toepassing van vloerverwarming is uiterst geschikt voor keramische tegels, natuursteen en pvc. Installeren kan door middel van het infrezen van sleuven of montage op krimpnetten.
Met een door Lingen Keramiek geïnstalleerde vloerverwarming bent u verzekerd van een behaaglijke warmte.

Maak uw vloer helemaal af met mooie plinten

Een vloer is pas af als de plinten er op zitten! Uiteraard kunt u ook hiervoor bij ons terecht; wij hebben zowel MDF- als hardhouten als RVS-plinten in ons assortiment. Wij plaatsen deze ook graag vakkundig voor u, maar wij leveren deze ook los.

Onze collectie houtlook tegels

Een houtlook tegelvloer moet je voelen, ervaren. Voel de structuur en raak er zelf ook van overtuigd dat dit het ideale èn duurzame alternatief is voor laminaat of parket.
Onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel zijn er om u te inspireren! Wilt u uitgebreid advies van één van onze vakkundige tegeladviseurs? Maak dan online een afspraak.
Maar als u nu alvast meer inspiratie op wil doen, dan verwijzen wij u graag naar onze Pinterest pagina of bekijk hier onze collectie online.


8,4 150