Picture
     
Plavuizen: de vloertegels van nu!

Plavuizen: de vloertegels van nu!

U bent op zoek naar een nieuwe vloer voor één van de ruimtes in huis. Het liefst heeft u een vloer die makkelijk is in onderhoud, goed combineert met vloerverwarming en ook nog eens mooi en sfeervol is. Maar zoekt u dan naar een vloertegel of een plavuis? En zit daar eigenlijk verschil in?

Authentieke plavuizen vloer

Officieel is een plavuis een vierkante vloertegel die uit klei of porseleinaarde is gebakken. Een plavuizen vloer is een harde vloer, ideaal voor intensief gebruik. Deze stenen vloer is vaak terracotta (rood) of grijs van kleur en is niet altijd geglazuurd. Dat de tegel niet geglazuurd is, betekent dat plavuizen, anders dan keramische vloertegels, wel gevoelig zijn voor vlekken. Vocht kan er immers gemakkelijk in trekken. Voor de één is dat een groot nadeel, de ander houdt juist van een vloer die leeft en met de tijd verandert. Bedenk voor de aankoop van de vloer goed of een geglazuurde of een niet-geglazuurde plavuizen vloer bij u past.

Plavuizen nieuwe stijl

Tegenwoordig zijn de productieprocessen van vloertegels veranderd en verder ontwikkeld. De originele plavuizen vloertegels hebben grotendeels plaats moeten maken voor keramische vloertegels. Het grote voordeel van deze ontwikkeling is dat we de keramische tegels elke gewenste kleur, formaat en motief kunnen geven. Het aanbod van deze stenen vloer is dan ook veel groter dan die van de originele plavuizen vloer.

Wij verstaan u

Toch gebeurt het nog vaak dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe tegelvloer voor de woonkamer vragen naar plavuizen. Het woord is zo bekend en geliefd dat alle stenen vloeren ook plavuizen worden genoemd. Technisch niet correct, maar iedereen begrijpt wat u bedoelt en niemand zal er moeilijk over doen. Dus komt u bij Lingen Keramiek en vraagt u om een houtlook plavuizen vloer voor de woonkamer, of bent u op zoek naar plavuizen voor de badkamer? Dan zullen onze adviseurs begrijpen wat u bedoelt en onze ruime collectie keramieken vloertegels laten zien. Zeker weten dat er een vloertegel tussen zit die u aanspreekt.

Een vloertegel met een topkarakter

Die keramische vloertegel heeft aardig wat voordelen ten opzichte van de authentieke plavuis. De keramieken tegel is dankzij zijn glazuurlaag gemakkelijk schoon te maken (stofzuigen, of een sopje van groene zeep is genoeg), hij blijft door de jaren heen kleurvast, en doordat u een ruime keuze heeft in kleur, formaat en motief is er altijd één die precies de juiste sfeer neerzet in uw woning. En om het af te maken vormt de keramieken tegel een topcombinatie met vloerverwarming.

plavuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8,4 166