Picture
     
Laminaatvloeren

Laminaat: een ideale vloer

U bent op zoek naar een gemakkelijk te reinigen en ongecompliceerde vloer die ook nog eens mooi is? Kies dan voor één van de laminaatvloeren van Lingen Keramiek. We hebben een zeer uitgebreid aanbod van hoge kwaliteitsvloeren.

De zeven voordelen van laminaat

1 Eenvoudig te plaatsen

Over dit voordeel kunnen we kort zijn: een laminaatvloer is over het algemeen eenvoudig te plaatsen. Dit is een klusje dat u in de meeste gevallen zelf zou kunnen doen. Kiest u voor een visgraatmotief laminaat, dan is het wel raadzaam om dit door de vakman te laten leggen. De specialisten van Lingen Keramiek leggen de vloer graag voor u, ook als u niet voor visgraat kiest. Vraag ernaar in de showroom.

2 Vlek- en stootbestendig

Een goede kwaliteit laminaat is één van de meest vlek- en stootbestendige vloerbedekkingen die er bestaat. De samengeperste lagen vormen een sterke vloer waarop u lange tijd goed kunt leven. Dankzij de natuurlijke melaminehars op het laminaatoppervlak is de vloer beschermd tegen vlekken en stoten.

3 Ecologisch verantwoord

Al het laminaat dat Lingen Keramiek verkoopt is ecologisch geproduceerd. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. De kern bestaat uit een samengeperste, vormvaste vezelplaat. Op de achterkant hiervan zit een harde laag ter stabilisatie. Op de bovenkant zit het design van de laminaatvloer: het decorpapier. Daar bovenop zit de slijtvaste toplaag van melaminehars.

laminaatvloer

4 Prachtige uitstraling van hout

Laminaat heeft vaak de uitstraling van hout, maar wordt ook gemaakt met de looks van andere natuurlijke materialen. De oppervlakken worden op een speciale manier gedrukt, waardoor poriën, knoesten, scheuren en andere structuren die op de vloer zijn te zien ook zijn te voelen. Dat maakt een laminaatvloer nog mooier.

5 Geschikt voor vloerverwarming

De meeste laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Onze adviseurs in de showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel kunnen u precies vertellen welke vloeren wel en niet geschikt zijn voor deze manier van verwarmen. Wilt u meer weten over deze comfortabele manier van verwarmen? We vertellen u graag over de vloerverwarming die Lingen Keramiek voor u kan aanleggen.

6 Eenvoudig te reinigen

Door de gladde, harde toplaag zijn de laminaatvloeren van Lingen eenvoudig te reinigen. Los vuil kunt u verwijderen met de stofzuiger (met borstel geschikt voor harde vloeren). Bij sterkere vervuiling kunt u onze laminaatvloeren schoonmaken met een licht vochtige dweil. Het vloeistofdichte oppervlak in combinatie met het klikprofiel zorgen voor dichte voegen, waardoor vocht op het laminaat blijft liggen en er niet intrekt.

7 Lange levensduur

In onze laminaatvloeren zijn uitsluitend zeer hoogwaardige materialen verwerkt. De afzonderlijke lagen worden zorgvuldig onderling samengeperst. Dit resulteert in belastbare en robuuste planken: de basis voor een lang leven.

Hoe kiest u de perfecte laminaatvloer?

Welke laminaat u kiest is afhankelijk van de ruimte waarin de vloer moet komen. Wat gebeurt er in die ruimte, maar ook: hoe groot is de ruimte. Waar de ene vloer de kamer optisch groter zal laten lijken, maakt een andere vloer de kamer juist knusser. Een paar voorbeelden:

laminaatvloer

XXL laminaat

XXL laminaat is perfect voor royale ruimtes. Hierin komen de planken van meer dan 2 meter goed tot hun recht. Van een herhalend patroon is geen sprake: een innovatieve decordruk zorgt ervoor dat het decor op één plank geen enkele keer wordt herhaald. Zo lijkt de laminaatvloer nog meer op een houten vloer.

Visgraat laminaat geeft uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer een fris en trendy uiterlijk en kan perfect gecombineerd worden met zowel moderne interieurs als klassieke inrichtingen. Het is wel raadzaam om deze vloer te laten leggen door de vakman. Voor een deel van de visgraatcollectie verwijzen wij u graag naar onze Pinterest-pagina.

Voor welke kleur kiest u?

Ons assortiment laminaatvloeren bestaat uit ontzettend veel kleuren en designs. Om hier een goede keuze in te maken is het belangrijk om vooraf te bedenken wat u met de vloer wilt. Wilt u een grote ruimte wat knusser laten lijken? Kies dan voor een donkere laminaatvloer. Komt de vloer in een kleine kamer te liggen? Kies dan voor een lichtgekleurde laminaatvloer. In een kleine kamer zijn behalve donkere planken, ook drukke designs en brede laminaatplanken af te raden. Dan kunt u beter kiezen voor een meer egale vloer. Deze zal rustiger ogen waardoor de ruimte groter lijkt.

Met of zonder v-groef?

Als u weet welke kleur u wilt, kunt u nog een onderscheid maken in een vloer met of zonder v-groef. Dit bepaalt samen met de kleur en het design van het laminaat de uitstraling in de ruimte. Een laminaatvloer met v-groef oogt, door de zichtbare naad, duidelijk als losse planken. Hiermee krijgt u het effect van een robuuste houten vloer.
Een laminaatvloer zonder v-groef vormt meer één geheel, omdat de naden op elkaar aansluiten. Dit oogt ruimtelijker. Daarnaast is een laminaatvloer zonder groef eenvoudiger te reinigen.

Gebruiksklassen van laminaat

Bij de aankoop van een laminaatvloer is het belangrijk dat u weet of het product geschikt is voor de geplande ruimte qua belasting. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt ingedeeld op basis van internationaal erkende slijtvastheidscriteria; de AC-waarde. De AC-waarde geeft aan hoe slijtvast het laminaat is. De categorieën zijn opgesplitst in thuisgebruik of bijvoorbeeld voor in winkels:
• AC1 (klasse 21): licht gebruik zoals in slaapkamers
• AC2 (klasse 22): gemiddeld thuisgebruik, zoals in eetkamers
• AC3 (klasse 23/31): intensief gebruik, zoals in woonkamers, serres, gangen enzovoort.
De hogere categorieën worden veelal gebruikt voor commercieel gebruik.

laminaatlvoer

De finishing touch voor elke laminaatvloer: plinten

Zoals voor elke vloer, geldt ook voor de laminaatvloer dat de plinten de vloer echt afmaken. Plinten kunt u kiezen in veel soorten en maten. Zo bieden wij decoratieve MDF-plinten met verschillende designs, of stoere industriële RVS-plinten aan. Van strak tot heel klassiek, zo kunt u eenvoudig de plint kiezen die het allerbeste bij uw stijl past.

De ondervloer: de juiste basis voor uw laminaatvloer

De ondervloer… u ziet hem nooit, maar wij garanderen u dat u het verschil in kwaliteit wel voelt en hoort. Een ondervloer is een zachte laag die tussen de harde ondergrond en een laminaat, zwevend (los), komt te liggen. De functie van een ondervloer kan verschillend zijn. Zorgen voor dampdichtheid, geluiddemping in de ruimte zelf, geluiddemping naar de onderburen, hoogtebesparing, uitvlakking, stabiliteit, enzovoort.
Om de keuze voor een juiste ondervloer te vereenvoudigen, is hier een simpel schema te vinden:

Ondervloer laminaat

Onze adviseurs in de showroom vertellen u graag over de ondervloeren van Lingen Keramiek. Zij weten precies hoe u kunt voorkomen dat u ‘geklos’ hoort wanneer u over de vloer loopt. Maak een afspraak, zodat we rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Laat u goed informeren

Alle informatie en het hele assortiment bij elkaar maakt soms dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Onze adviseurs denken graag met u mee over de voor u meest optimale vloer. Wij raden u aan om online een afspraak te maken, dan kunnen wij alle tijd voor u nemen.

mdf plilnten op laminaatvloer


8,4 166