Picture
     
Laminaatvloeren

Laminaat: een ideale vloer

U bent op zoek naar een gemakkelijk te reinigen en ongecompliceerde vloer? Kies dan voor een laminaatvloer van Lingen Keramiek! Lange planken, tegelformaat of korte formaten, visgraat motieven die veelzijdig ingezet kunnen worden: in ons assortiment vindt u zeker de juiste vloer!

Wit laminaat, grijs laminaat, visgraat laminaat…

Laminaat is al jaren een van de meest verkochte vloerbedekkingen.
Makkelijk (zelf) te plaatsen en mooie kleuren en motieven; daarbij heeft u er nog eens jarenlang plezier van.

Waarom is laminaat zo ideaal?

Laminaat is één van de meest bestendige vloerbedekkingen die er bestaat. Door de samengeperste lagen krijgt u een vloer waarop u goed kunt leven en dat voor vele jaren. Het laminaatoppervlak van natuurlijke melaminehars beschermt de vloer effectief tegen vlekken en stoten.

Ecologisch laminaat

Ons laminaat is ecologisch. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke grondstoffen. De kern bestaat uit een samengeperste, vormvaste vezelplaat. Op de achterkant hiervan zit een harde laag ter stabilisatie. Op de bovenkant zit het design van de laminaatvloer; het decorpapier.
Daar bovenop zit dus de slijtvaste toplaag van melaminehars.

laminaatvloer

Laminaat met de uitstraling van hout

Laminaat heeft de uitstraling van hout (en ook van andere natuurlijke materialen). De oppervlakten zijn op een speciale manier gedrukt. Zo zijn poriën, knoesten, scheuren en andere structuren die op de vloer te zien zijn, ook te voelen. Dat maakt een laminaatvloer nog mooier.

Herrie van een laminaatvloer: neem de juiste ondervloer

Een veelgehoord nadeel van laminaat is het contactgeluid. Maar door de stabiele HDF-kern in onze laminaatvloeren in combinatie met de juiste ondervloer wordt het loopgeluid gereduceerd. De meeste laminaatvloeren zijn trouwens geschikt voor vloerverwarming en -koeling.

Het reinigen van laminaat

Door de gladde, harde toplaag is onze laminaatvloer makkelijk te reinigen. Met een stofzuiger (met borstel geschikt voor harde vloeren) verwijder je eenvoudig los vuil. .
Bij sterkere vervuiling zijn onze laminaatvloeren eenvoudig met een licht vochtige dweil te reinigen. Het vloeistofdichte oppervlak in combinatie met het klikprofiel zorgen voor dichte voegen. Samen met de speciaal verlijmde dragerplaat zorgt er voor dat vocht niet snel in het laminaat trekt.

Levensduur laminaat

In onze laminaatvloeren zijn uitsluitend zeer hoogwaardige materialen verwerkt. De afzonderlijke lagen worden zorgvuldig onderling samengeperst. Het resultaat zijn belastbare en robuuste planken; de basis voor een lang leven!

XXL Laminaat

XXL laminaat is perfect voor royale ruimtes. Met planken van meer dan 2 meter lengte komt het hier bijzonder goed tot zijn recht. Van een herhalend patroon is geen sprake: een innovatieve decordruk zorgt ervoor dat het decor op één plank geen enkele keer wordt herhaald. Zo lijkt de laminaatvloer nog meer als een echte vloer van hout.

laminaatvloer

Visgraat Laminaat

Nu helemaal in is de laminaatvloer gelegd in visgraat patroon.
De houten decors van nu, die worden gelegd in een traditioneel verband dat voornamelijk in paleizen en dergelijke aan te treffen is. Een visgraatpatroon is alles behalve ouderwets. Visgraat laminaat geeft uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer een fris en trendy uiterlijk en kan perfect gecombineerd worden met zowel moderne interieurs als klassieke inrichtingen. .
Voor een deel van de visgraat collectie verwijzen wij u graag naar onze Pinterest pagina.

Voor welke kleur te kiezen?

Het assortiment laminaatvloeren bestaat uit ontzettend veel kleuren en designs. Om hier een goede keuze in te maken is het goed om vooraf te bedenken wat u met de vloer wilt. .
Wilt u een grote ruimte juist wat knusser laten lijken? Kies dan voor een donkere laminaatvloer. .
Of heeft u juist een kleine kamer? Kies dan voor een lichtgekleurde laminaatvloer. .
In een kleine kamer zijn behalve donkere planken, ook drukke designs en brede laminaatplanken af te raden. Dan kunt u beter kiezen voor een meer egale vloer. Deze zal rustiger ogen waardoor de ruimte groter lijkt.

Met of zonder v-groeven?

Als u weet welke kleur u wilt, kunt u nog een onderscheid maken in een vloer met of zonder v-groef. Dit bepaalt samen met de kleur en het design van het laminaat de uitstraling in de ruimte. .
Een laminaatvloer met v-groef oogt, door de zichtbare naad, duidelijk als losse planken. Hiermee krijgt u wel meer het effect van een robuuste houten vloer. .
Een laminaatvloer zonder v-groef vormt meer een geheel, omdat de naden op elkaar aansluiten. Dit oogt dus ruimtelijker. Daarnaast is een laminaatvloer zonder groef wat beter te reinigen.

Gebruiksklassen laminaat

Bij de aankoop van een laminaatvloer is het belangrijk dat u weet of het product geschikt is voor de geplande ruimte qua belasting. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt ingedeeld op basis van internationaal erkende slijtvastheidscriteria; de AC-waarde. De AC-waarde geeft aan hoe slijtvast het laminaat is. De categorieën zijn opgesplitst in thuisgebruik of bijvoorbeeld voor in winkels:
• AC1 (klasse 21): licht gebruik zoals in slaapkamers
• AC2 (klasse 22): gemiddeld thuisgebruik, zoals in eetkamers
• AC3 (klasse 23/31): intensief gebruik: woonkamers, serres, gangen enz.
De hogere categorieën worden veelal gebruikt voor commercieel gebruik.

laminaatlvoer

Het is dus belangrijk voor welke ruimte het laminaat aangeschaft wordt en hoe intensief deze ruimte gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld een woonkamer vaak intensief gebruikt en dat vereist een betere kwaliteit dan bijvoorbeeld een slaap- of hobbykamer.

De ondervloer: niet voor niets de basis!

Ondervloeren zijn vaak een ondergeschoven kindje. Begrijpelijk, want het is een uitgebreide materie en er is veel aanbod. Uiteindelijk zie je een ondervloer ook niet meer, maar voel en hoor je het verschil wel.
Een ondervloer is een zachte laag die tussen de harde ondergrond en een laminaat, zwevend (los), komt te liggen. .
De functie van een ondervloer kan verschillend zijn. Zorgen voor dampdichtheid, geluiddemping in de ruimte zelf, geluiddemping naar de onderburen, hoogte besparing, uitvlakking, stabiliteit, etc. .
Om de keuze voor een juiste ondervloer te vereenvoudigen, is hier een simpel schema te vinden:

Ondervloer laminaat

Plinten maken de vloer echt af!

Naast een goede ondervloer en mooi laminaat, zijn plinten ook heel belangrijk. Ze maken namelijk de vloer echt af. Plinten kunt u kiezen in heel veel soorten en maten. Zo bieden wij plakplinten, decoratieve MDF-plinten met verschillende designs, of stoere industriële rvs-plinten. Van strak tot heel klassiek, zo kunt u eenvoudig de plint kiezen die het allerbeste bij uw stijl past.

mdf plilnten op laminaatvloer

Laat u dus goed informeren!

Alle informatie en het hele assortiment bij elkaar is best veel te behappen. Onze adviseurs denken graag met u mee voor de voor u meest optimale vloer. Wij raden u aan om online een afspraak te maken, dan kunnen wij alle tijd voor u nemen!


8,4 152