Vloertegels in de keuken

vloerrtegels keuken

Vloertegels: de enige echte keukenprins

Het kan allemaal: laminaat, pvc en zelfs een echte houten vloer, maar de enige echte prins in de keuken is de vloertegel. Sterk, kras vast en niet vatbaar voor vuil en vlekken.

Nattigheid op de keukenvloer

De vloertegel is een oude bekende in de keuken. Al lang voordat de houten vloer, het laminaat en PVC in de keuken werden verwelkomd, lag deze tegel er. Niet gek, want een tegelvloer heeft veel voordelen. Hij is bijvoorbeeld niet gevoelig voor vocht. Dus zet u een keer een beker in de afwasmachine die tóch nog niet leeg was (oeps), of spat er water vanuit de gootsteen op de grond: geen probleem. Zelfs als u het vocht even laat liggen, is er niet meer dan een doekje nodig om de vloer af te drogen. Daar ziet u niks meer van.

Vlekbestendige vloer

Een geglazuurde tegelvloer is ook vlekbestendig. Fijn, zeker in de keuken, waar u dagelijks bezig bent met groentes, fruit, drankjes… Ook in de beste huishoudens valt er wel eens iets op de grond. Kiest u voor een keramische vloer, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, als het glas rode wijn, wat stukjes fruit, of de rode bietjes op de vloer belanden. U reinigt de vloer met een vochtige doek en eventueel een sopje en hij is weer als nieuw. Vocht en vuil krijgen eenvoudigweg niet de kans om in te trekken. Gebruik voor het reinigen van de vloer het liefst een speciaal schoonmaakmiddel voor tegelvloeren. Veel reinigingsmiddelen laten een ‘filter’ op de vloer achter. Dat filter trekt juist vuil aan, het blijft er als het ware aan plakken, waardoor u steeds eerder de vloer moet schoonmaken.

Krachtpatser: de keramische vloer

Zo’n tegelvloer maakt het leven echt iets makkelijker. Loopt zoonlief met modderschoenen naar binnen? Laat iemand een glas kapot vallen? Een stofzuiger en een dweil eroverheen en u ziet er niets meer van. Geen schade aan de vloer en geen vlekken.

Top combi: vloertegels en vloerverwarming

Een ander groot voordeel van een tegelvloer is dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming. Dat geeft een aangename warmte in de keuken, en nooit meer koude voeten als u ’s ochtends snel een kop koffie pakt.

Vloertegels in elke stijl

Vloertegels zijn in veel soorten, stijlen en formaten verkrijgbaar. In de showrooms van Lingen Keramiek vindt u onze uitgebreide collectie. Of u nu op zoek bent naar XL houtlook vloertegels, of een meer klassieke tegel met marmer look: wij hebben het in huis. Onze adviseurs laten u graag alle mogelijkheden zien.

keramische tegels

blogs
3d tegels

3D tegels

3D tegels: creëer een trendy look! 3D tegels, ook wel reliëftegels genoemd, zijn decortegels voor op de wand; de trend van nu! Met dit soort

Lees verder »

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht

Vlotte medewerkers die meedenken en goed adviseren over (on)mogelijkheden

Wij zijn in Capelle aan den IJssel geholpen door de adviseur voor zowel de vloer- en wandtegels van de badkamer en het toilet, daarna nog een keer voor de vloertegels van de benedenverdieping. De adviseur neemt de tijd voor zijn klanten en adviseert op basis van wat de klant aan wensen en voorkeuren heeft. Hij geeft daarbij ook goed aan wat mogelijk en wat in een voorkomend geval niet mogelijk is. Hij gaat goed in op bijvoorbeeld voegkleuren en kleuren van afwerkrandjes. Onze ervaring met Lingen Keramiek in Capelle aan den IJssel is ronduit goed te noemen en we zijn heel tevreden met het uiteindelijke resultaat.
- Zoetermeer