Vloerverwarming infrezen

De infreesmethode wordt alleen toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is. Hierbij worden sleuven ingefreesd in de dekvloer. De verwarmingsbuizen komen dus in de bestaande afwerkvloer te liggen. Het infrezen van de sleuven gebeurd met een speciale professionele diamantzaagmachine. Aan deze zaagmachine zit een industriële stofzuiger, zodat het inslijpen van de sleuven stofvrij gebeurd. De hoogwaardige kwaliteit van de diamantzaagbladen zorgt ervoor dat er bijna 100% garantie is dat de sleuven in de afwerkvloer bestaande uit zowel zandcement als anhydriet geslepen kunnen worden. Het is niet mogelijk om in te slijpen in beton- of tegelvloeren.

Slakkenhuispatroon

De sleuven worden ingeslepen volgens het zogeheten ‘slakkenhuispatroon’. Voordat er met slijpen begonnen wordt, wordt er eerst een verdeling gemaakt voor de diverse groepen. Het voordeel van dit ‘slakkenhuispatroon’ is dat er daardoor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de gehele vloer ontstaat.
De buisafstand bij hoofdverwarming is hart op hart 14 cm (tussen afstand van± 12½ cm)
Als de sleuven zijn ingeslepen, dan komen de verwarmingsbuizen hier strak in te liggen. Het is niet nodig dat de sleuven worden dichtgesmeerd. De tegelvloer kan hier direct op verlijmd worden.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels