Alles wat u wilt weten over hightech parket

Hightech parket; het klinkt als een vloer vol slimme snufjes. Een conclusie die helemaal klopt. Deze houten vloer is extreem belastbaar, ziet er zeer natuurgetrouw uit en wordt geleverd in XL-planken. Laat ons u er alles over vertellen.

NATUURGETROUWE PARKETVLOER

Hightech parket is een vloer met een toplaag van echt hout en een onderlaag bestaande uit een mix van houtvezels en minerale bestanddelen. De vloer wordt geleverd in verschillende houtsoorten, zoals eiken, lariks en notenhout. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende oppervlaktebehandelingen. Wilt u een natuurgetrouwe look and feel, dan past de natuur-geoliede vloer bij u. Deze vloer benadrukt knoesten, scheuren en poriën in het hout. Houdt u van een rustieke vloer, dan zorgt een behandeling met matte lak voor een rustig en harmonieus plaatje.

keramische tegels

Een selectie van onze hightech parketvloeren

XL-vloerplanken

Deze krachtpatser doet het vooral goed in grotere ruimtes. De zeer lange planken komen daar perfect tot hun recht. Hightech parket is bovendien verkrijgbaar in twee verschillende breedtes die ook gecombineerd gelegd kunnen worden, wat een bijzonder mooi patroon oplevert.

EXTREEM STERKE VLOER

Door toepassing van de Wood Powder-technologie wordt het hightech parket heel hard. Daardoor kunnen er geen noemenswaardige deuken of krassen in het parket komen, terwijl dit bij echt massief hout wel het geval kan zijn. Een ander voordeel van de Wood Powder-technologie in combinatie met de (kleur-)olie is dat de olie als UV-filter werkt, waardoor de vloer minder last zal hebben van verkleuringen door de zon.

keramische tegels

EENVOUDIG TE ONDERHOUDEN

Het hightech parket heeft een toplaag van echt hout dat is behandeld met natuurolie. Deze olie zit wat dieper in de houtvaten, waardoor de vloer mooi mat oogt. Dat betekent ook dat de beschermende functie van de olie wat dieper in het hout zit. Vloeistoffen die niet direct worden opgedweild, kunnen daardoor vlekken achterlaten in de toplaag. Gebeurt dat een keer? Geen nood. De meeste van deze vlekken kunnen worden verwijderd door te dweilen met onderhoudszeep of een vlekkenreiniger.

Een natuur-geoliede houtenvloer wordt met de jaren mooier en onderhoudsvriendelijker. In meeste gevallen zullen vlekken eenvoudigweg niet meer zichtbaar zijn door het natuurlijke verouderings- en kleurproces van het hout in combinatie met onderhoud.

Mocht de (kleur-)olie op het hightech parket zijn beschadigd, dan volstaat voor de “naturel” uitvoeringen het gebruik van de onderhoudsolie. Voor de met kleurolie behandelde hightech parketvloeren bestaan handige retoucheerstiften waarmee kleine reparaties aan de olielaag kunnen worden uitgevoerd. Een hightech parket vloer hoeft nooit meer geschuurd te worden.

AFWERKING HIGHTECH PARKET

Net als bij andere zwevende vloeren wordt ook het hightech parket gelegd met een beetje speling langs de wanden. Dit kunt u mooi afwerken met plinten in dezelfde kleur als het parket, of met MDF-plinten. Vraag een van onze adviseurs naar ons uitgebreide assortiment en vind de plint die perfect bij uw vloer past.

VLOERVERWARMING ONDER UW PARKET

Met een geschikte ondervloer is hightech parket uitermate geschikt voor plaatsing op warmwater vloerverwarming. Ook sommige elektrisch bediende vloerverwarmingen ingebouwd in de betonvloer zijn geschikt. Belangrijk is wel dat de maximale oppervlakte temperatuur van 26 graden Celsius niet wordt overschreden.
Een stookprotocol is wel belangrijk bij nieuwe (cement)dekvloeren, hier informeren wij u graag over.

ZELF DE HIGHTECH PARKETVLOEREN ERVAREN

Is uw interesse in onze parketvloeren gewekt en wilt u de opties graag zelf bekijken en voelen, dan bent u van harte welkom in onze showrooms in Leiden en Capelle aan den IJssel. U kunt eenvoudig online een afspraak maken met een van onze adviseurs

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels