Vintage tegels

3d tegels

Vintage tegels met de mooiste patronen

Wanneer we op vakantie zijn naar Zuid-Europa of nog verder van huis worden we altijd een beetje verliefd. Niet op de witte zandstranden, de mooie steden en zelfs niet op de culinaire hoogstandjes, maar op de prachtige dessins op de wand- en vloertegels. Heeft u dat ook? Dat vakantiegevoel kunt u thuis terug laten komen door tegels met een vintage uitstraling aan te brengen.

Zonnige sfeerbrengers

Keramische vloertegels en wandtegels kunnen echte sfeerbrengers zijn. Welke ruimte in uw huis kan wel een spannend element gebruiken? Wilt u de keuken een wat meer exotische uitstraling geven? Kan de badkamer wel een toefje Spanje gebruiken? Of droomt u van een hal uit het sprookje van 1000 en 1 nacht? Door vintage tegels aan te brengen op de vloer of juist als pittig accent op de wand zet u in een keer de juiste sfeer neer? En bent u bang dat het te druk wordt in de vaak kleine ruimtes als de keuken of de badkamer? Combineer deze tegels dan met keramische tegels zonder dessin, in een warme naturel tint.

Combinaties van dessins

Gaat u voor één dessin op de vloer of op de wand, of voelt u meer voor een combinatie van verschillende dessins? Alles is mogelijk. Door diverse dessins met elkaar te combineren ontstaat een unieke wand of vloer. Zorg er wel voor dat de combinatie van deze keramische tegels qua kleurstelling in elkaars lijn ligt. Zo ontstaat, ondanks de verschillende patronen, toch een mooi geheel. Alsof de tegelmix altijd al zo was bedoeld.

Een stukje geschiedenis

Dat we tegenwoordig keramische tegels met de prachtigste patronen in huis kunnen aanbrengen, hebben we te danken aan de Moren. Toen zij in 711 Spanje binnenvielen, brachten ze hun gedecoreerde cementtegels mee. Jaren later, in 1492, toen de Moren werden verdreven, raakte de tegels uit de gratie. Pas toen deze gedecoreerde tegels tijdens opgravingen weer tevoorschijn kwamen, groeide hun populariteit. Dankzij de hedendaagse technieken, kunnen nu de mooiste keramische tegels met vintage look, worden gemaakt. Geïnspireerd op de patronen van weleer!

Vintage keramische tegels

Hoewel we de keramische tegels met hun prachtige patronen graag vintage noemen, zijn de wand- en vloertegels splinternieuw. Waarom ze dan toch vintage heten? Vanwege hun authentieke uiterlijk. De patronen van de tegels zijn geïnspireerd op de patronen van de tegels uit oorden van over de hele wereld en uit verschillende tijden. Zo krijgt u een vintage uitstraling, met de kwaliteit van nu.

Zuid-Europese dessins in uw badkamer

… of in uw keuken, hal toilet, woonkamer. Elke ruimte kan wel een vleugje Zuid-Europa gebruiken, toch? Lingen Keramiek heeft de mooiste vintage tegels in de collectie van onder andere diverse Italiaanse merken. Dus heeft u genoeg van de Hollandse nuchterheid en kan uw woning wel een vleugje Mediterranée gebruiken, kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs laten u de ruime keuze in vintage tegels graag zien.

Vintage tegels in onze collectie

Een deel van onze collectie vintage tegels kunt u ook online vinden in onze tegelviewer. Kies hiervoor de “multicolor” tegels voor zowel vloer als wand en u kunt de tientallen verschillende soorten vintage tegels toegepast zien een woonkamer, badkamer of andere ruimte.

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht