Vintage tegels

vintage tegels

Vintage tegels met de mooiste patronen

Wanneer we op vakantie zijn naar Zuid-Europa of nog verder van huis worden we altijd een beetje verliefd. Niet op de witte zandstranden, de mooie steden en zelfs niet op de culinaire hoogstandjes, maar op de prachtige dessins op de wand- en vloertegels. Heeft u dat ook? Dat vakantiegevoel kunt u thuis terug laten komen door tegels met een vintage uitstraling aan te brengen.

Zonnige sfeerbrengers

Keramische vloertegels en wandtegels kunnen echte sfeerbrengers zijn. Welke ruimte in uw huis kan wel een spannend element gebruiken? Wilt u de keuken een wat meer exotische uitstraling geven? Kan de badkamer wel een toefje Spanje gebruiken? Of droomt u van een hal uit het sprookje van 1000 en 1 nacht? Door vintage tegels aan te brengen op de vloer of juist als pittig accent op de wand zet u in een keer de juiste sfeer neer? En bent u bang dat het te druk wordt in de vaak kleine ruimtes als de keuken of de badkamer? Combineer deze tegels dan met keramische tegels zonder dessin, in een warme naturel tint.

Combinaties van dessins

Gaat u voor één dessin op de vloer of op de wand, of voelt u meer voor een combinatie van verschillende dessins? Alles is mogelijk. Door diverse dessins met elkaar te combineren ontstaat een unieke wand of vloer. Zorg er wel voor dat de combinatie van deze keramische tegels qua kleurstelling in elkaars lijn ligt. Zo ontstaat, ondanks de verschillende patronen, toch een mooi geheel. Alsof de tegelmix altijd al zo was bedoeld.

Een stukje geschiedenis

Dat we tegenwoordig keramische tegels met de prachtigste patronen in huis kunnen aanbrengen, hebben we te danken aan de Moren. Toen zij in 711 Spanje binnenvielen, brachten ze hun gedecoreerde cementtegels mee. Jaren later, in 1492, toen de Moren werden verdreven, raakte de tegels uit de gratie. Pas toen deze gedecoreerde tegels tijdens opgravingen weer tevoorschijn kwamen, groeide hun populariteit. Dankzij de hedendaagse technieken, kunnen nu de mooiste keramische tegels met vintage look, worden gemaakt. Geïnspireerd op de patronen van weleer!

Vintage keramische tegels

Hoewel we de keramische tegels met hun prachtige patronen graag vintage noemen, zijn de wand- en vloertegels splinternieuw. Waarom ze dan toch vintage heten? Vanwege hun authentieke uiterlijk. De patronen van de tegels zijn geïnspireerd op de patronen van de tegels uit oorden van over de hele wereld en uit verschillende tijden. Zo krijgt u een vintage uitstraling, met de kwaliteit van nu.

Zuid-Europese dessins in uw badkamer

… of in uw keuken, hal toilet, woonkamer. Elke ruimte kan wel een vleugje Zuid-Europa gebruiken, toch? Lingen Keramiek heeft de mooiste vintage tegels in de collectie van onder andere diverse Italiaanse merken. Dus heeft u genoeg van de Hollandse nuchterheid en kan uw woning wel een vleugje Mediterranée gebruiken, kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs laten u de ruime keuze in vintage tegels graag zien.

Vintage tegels in onze collectie

Een deel van onze collectie vintage tegels kunt u ook online vinden in onze tegelviewer. Kies hiervoor de “multicolor” tegels voor zowel vloer als wand en u kunt de tientallen verschillende soorten vintage tegels toegepast zien een woonkamer, badkamer of andere ruimte.

blogs

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels Nieuw in onze showrooms in Capelle aan den IJssel en Leiden: prachtige keramische marmerlook vloer- en wandtegels. De marmerlook gaat weer helemaal terug

Lees verder »

Uitstekend.

Onlangs tegels uitgezocht voor toilet en badkamer. Uitstekend ontvangst en klantgerichtheid van Martijn van Van Lingen. Neemt de tijd, en nogmaals terugkomen om een “definitieve beslissing” te nemen was geen enkel probleem. Mooi assortiment. Prijzen zijn waarschijnlijk iets hoger dan gemiddeld. Definitief oordeel volgt na oplevering. Heb er vertrouwen in!
- Leidschendam

Mooie uitgebreide collectie

Door de adviseur zeer uitgebreid ingelicht over de keuze in vloer- en wandtegels. voegwerk in kleur en diverse andere afwerkmogelijkheden. eigen idee voor een diagonale vloer is volgens de offerte ook perfect verwerkt. Dus klachten hebben we niet.
- Bodegraven

Super ervaring

De adviseur heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! De projectbegeleider had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Afspraak maken >