loader image

Zoek

Vintage tegels

Vintage tegels

Vintage tegels met de mooiste patronen

Wanneer we op vakantie zijn naar Zuid-Europa of nog verder van huis worden we altijd een beetje verliefd. Niet op de witte zandstranden, de mooie steden en zelfs niet op de culinaire hoogstandjes, maar op de prachtige dessins op de wand- en vloertegels. Heeft u dat ook? Dat vakantiegevoel kunt u thuis terug laten komen door tegels met een vintage uitstraling aan te brengen.

Zonnige sfeerbrengers

Keramische vloertegels en wandtegels kunnen echte sfeerbrengers zijn. Welke ruimte in uw huis kan wel een spannend element gebruiken? Wilt u de keuken een wat meer exotische uitstraling geven? Kan de badkamer wel een toefje Spanje gebruiken? Of droomt u van een hal uit het sprookje van 1000 en 1 nacht? Door vintage tegels aan te brengen op de vloer of juist als pittig accent op de wand zet u in een keer de juiste sfeer neer? En bent u bang dat het te druk wordt in de vaak kleine ruimtes als de keuken of de badkamer? Combineer deze tegels dan met keramische tegels zonder dessin, in een warme naturel tint.

Combinaties van dessins

Gaat u voor één dessin op de vloer of op de wand, of voelt u meer voor een combinatie van verschillende dessins? Alles is mogelijk. Door diverse dessins met elkaar te combineren ontstaat een unieke wand of vloer. Zorg er wel voor dat de combinatie van deze keramische tegels qua kleurstelling in elkaars lijn ligt. Zo ontstaat, ondanks de verschillende patronen, toch een mooi geheel. Alsof de tegelmix altijd al zo was bedoeld.

Een stukje geschiedenis

Dat we tegenwoordig keramische tegels met de prachtigste patronen in huis kunnen aanbrengen, hebben we te danken aan de Moren. Toen zij in 711 Spanje binnenvielen, brachten ze hun gedecoreerde cementtegels mee. Jaren later, in 1492, toen de Moren werden verdreven, raakte de tegels uit de gratie. Pas toen deze gedecoreerde tegels tijdens opgravingen weer tevoorschijn kwamen, groeide hun populariteit. Dankzij de hedendaagse technieken, kunnen nu de mooiste keramische tegels met vintage look, worden gemaakt. Geïnspireerd op de patronen van weleer!

Vintage keramische tegels

Hoewel we de keramische tegels met hun prachtige patronen graag vintage noemen, zijn de wand- en vloertegels splinternieuw. Waarom ze dan toch vintage heten? Vanwege hun authentieke uiterlijk. De patronen van de tegels zijn geïnspireerd op de patronen van de tegels uit oorden van over de hele wereld en uit verschillende tijden. Zo krijgt u een vintage uitstraling, met de kwaliteit van nu.

Zuid-Europese dessins in uw badkamer

… of in uw keuken, hal toilet, woonkamer. Elke ruimte kan wel een vleugje Zuid-Europa gebruiken, toch? Lingen Keramiek heeft de mooiste vintage tegels in de collectie van onder andere diverse Italiaanse merken. Dus heeft u genoeg van de Hollandse nuchterheid en kan uw woning wel een vleugje Mediterranée gebruiken, kom dan eens langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs laten u de ruime keuze in vintage tegels graag zien.

Vintage tegels in onze collectie

Een deel van onze collectie vintage tegels kunt u ook online vinden in onze tegelviewer. Kies hiervoor de “multicolor” tegels voor zowel vloer als wand en u kunt de tientallen verschillende soorten vintage tegels toegepast zien een woonkamer, badkamer of andere ruimte.

Zoek

Er werd eerst goed naar ons geluisterd!

Door eerst goed te luisteren naar wat onze wensen zijn, heeft Peter van Lingen een goed advies kunnen geven en ons het aanbod aan keramisch parket laten zien. Wij hebben naast het Keramisch Parket ook onze badkamer- en toilettegels bij Peter besteld.
- Spijkenisse

Hoge kwaliteit geleverd in een technisch uitdagende omgeving.

De locatie is een bijna 90 jaar oud industrieel monumentaal gebouw met een dragende structuur van zichtbare stalen kolommen (door de vloeren) en dragers. Lingen Keramiek zorgde voor een goede, strakke planning startend bij de essentiële voorbereidingen. Wij zijn meer dan tevreden over de manier waarop professioneel de 90x90 tegels hebben gelegd (en de mooi afgewerkte plinten aangebracht) in >125 m2 totale ruimte. De complexe uitsneden rond de vele stalen profielen zijn zeer nauwkeurig pas gemaakt zonder extra zaagsneden en met de constante (!!) afstand van 2 mm tussen tegel en staal/wand. Dit aspect is tot kunst verheven, zelfs de rondingen van de 80 jaar oude T- en H-profielen zijn gevolgd! Kortom, een klasse resultaat van hoge kwaliteit, dit is werk met een hoge moeilijkheidsgraad. Voor ons verdient het totaalresultaat een 10+. Alle werkzaamheden zonder beschadigingen en schoon opgeleverd (voorbereidingen, tegelzagen, voegen en kitten).
- Leiden

Klantvriendelijk, meedenkend en verstand van zaken.

Vriendelijk en kundig geholpen. Ruime keuze naar budget.
- Den Haag

Goede klantgerichte service

Goede gesprekken waarbij de klantwens centraal staat. Uitgebreide kennis van alle producten waardoor een goed advies gegeven wordt bij samenstellen van pakketten.
- Den Haag

Heel goed

prima uitleg en meedenken, vriendelijk geholpen.
- Den Haag

Afspraak maken >