De alleskunners onder de raamdecoratie: rolgordijnen

Hoe kiest u uw raambekleding? Moet hij de sfeer versterken? Decoratief zijn? Of juist functioneel? En welke vorm kiest u? In dit blog vertellen we u van alles over een variant die mooi en bijzonder praktisch is: het rolgordijn.

Rolgordijnen: het meest verkocht

Rolgordijnen zijn de meest verkochte raamdecoratie van Nederland. Niet gek. Rolgordijnen nemen nauwelijks ruimte in, zijn te koop voor vrijwel elk raam, zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel dessins en kleuren en ze zijn bijzonder praktisch. Of u nu ’s avonds wat meer privacy in de ruimte wilt creëren, het goed donker wilt maken in de slaapkamer, of de zon buiten wilt houden. En doordat deze alleskunner in zoveel verschillende looks verkrijgbaar is, past hij zich aan aan elk interieur.


keramische tegels

Rolgordijnen op maat

Voor welk raam heeft u een rolgordijn nodig? Of u nu een groot of een klein raam heeft dat vraagt om deze raamdecoratie, de meeste rolgordijnen die Lingen Keramiek aanbiedt, kunnen we voor u op maat laten samenstellen. Onze specialisten komen het raam bij u opmeten, zodat u straks de troste bezitter bent van een perfect passend rolgordijn. Het enige wat u hoeft te doen, is ons vertellen waarnaar u op zoek bent, wat de functie van het rolgordijn moet zijn, welke stof uw voorkeur heeft en hoe u het rolgordijn wilt bedienen.

Verduisterend rolgordijn

Waar u in de woonkamer misschien wel kiest voor een semitransparant rolgordijn, is in de slaapkamer de verduisterende variant een aanrader. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van de nachtrust aanzienlijk vergroot, wanneer het goed donker is in de slaapkamer. Onze rolgordijnen zorgen ervoor dat u niet langer last heeft van licht van bijvoorbeeld een lantaarnpaal dat de slaapkamer binnendringt. De verduisterende rolgordijnen in onze collectie zijn kant-en-klaar en kunt u dus zo ophangen.
Heeft uw slaapkamerraam een afmeting die niet standaard is? Ook daar hebben we een oplossing voor. Een deel van de collectie kunt u zelf eenvoudig op maat maken.

Zonwerend rolgordijn

Heerlijk dat zonnetje, maar sommige ruimtes in huis kunnen wel wat minder van die zomerse warmte gebruiken. Hou de kamers zo koel mogelijk met behulp van een zonwerende rolgordijnen.
Onze collectie zonwerende rolgordijnen hebben warmtewerende kwaliteiten, waardoor het aangenaam blijft in huis. De metallic laag van het rolgordijn weerkaatst eenvoudig het zonlicht, zodat de warmte buiten blijft.


Dakraam rolgordijnen

In onze collectie rolgordijnen vindt u ook een variant die geschikt is voor uw dakraam. Ook voor dit rolgordijn geldt dat u hem geheel naar wens kunt samenstellen. De stofkeuze is aan u, want ook op zolder wilt u de sfeer van uw woning kunnen doortrekken.
Het rolgordijn blijft mooi strak langs het raam zitten, dankzij de slimme geleiders aan de zijkanten van het dakraam. Uiteraard worden deze rolgordijnen voor u op maat gemaakt door onze specialisten. Denkt u eraan dat het op zolder erg warm kan worden en dat een zonwerende variant wellicht een goede oplossing is?

Zijdegeleiding of elektrisch?

Niet alleen de stofkeuze is aan u, ook de afwerking van het rolgordijn wordt op maat geleverd. Kiest u voor een zijdegeleiding, waarbij u het rolgordijn met de hand bedient, of gaat uw voorkeur uit naar een elektrisch rolgordijn? Gemak dient de mens tenslotte.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze mooie raamdecoratie? Kom langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs helpen u graag!

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels