Flexibel inzetbaar: Onze plisségordijnen

Er is maar weinig raamdecoratie zó flexibel inzetbaar als onze collectie plisségordijnen. Of u nu het hele raam wilt afschermen, alleen van bovenaf licht door het raam wilt binnen laten vallen… er zijn mogelijkheden te over.

Plisségordijnen op maat

Een plisségordijn herkent u direct door de plooi in de stof. Zowel de enkele als de honingraat variant van deze gordijnen krijgt daardoor een chique uitstraling. Chic, terwijl deze gordijnen allesbehalve duur hoeven te zijn. Zelfs als we de plisségordijnen voor u op maat maken.

Praktische raamdecoratie

Plisségordijnen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook ontzettend praktisch. De top down, bottom up plissé kunt u zowel vanaf de bovenkant als vanaf de onderkant openen of sluiten. Daardoor is het geheel aan u op welke hoogte u het gordijn voor het raam wilt hangen. Wilt u ’s avonds wat privacy in de kamer of zoekt u een verduisterende oplossing in de slaapkamer, dan sluit u het gordijn eenvoudig.
Maar u kunt het ook halverwege het raam hangen, alleen aan de bovenkant openen (top down) of juist aan de onderkant (bottom up). Dat maakt plisségordijnen uniek.

keramische tegels

Het voordeel van het duo plisségordijn

Er zijn twee types plisségordijnen. De enkele variant en de honingraat variant, die ook wel dubbel of duo plisségordijn wordt genoemd. Beide soorten worden gemaakt van sterke materialen waarvan u jarenlang plezier zult hebben. Bovendien zorgen ze voor een mooie, warme sfeer in huis. Anders dan een enkel plisségordijn, zorgt een duo plissé ook voor isolatie. Dat werkt als volgt:
Een duo plissé bestaat altijd uit twee lagen stof, die zorgen voor de kenmerkende honingraat structuur aan de zijkanten van het gordijn. Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen. Hierdoor kan de warmte ’s zomers niet binnen komen en ’s winters juist niet naar buiten ontsnappen. Dat betekent dubbele winst, want het scheelt in comfort én in energiekosten.

Handmatige of elektrische bediening

De plisségordijnen in de collectie van Lingen Keramiek worden geleverd met handgrepen die in de stof zijn verwerkt. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe met koordjes aan de zijkanten van het gordijn, het geeft ook een rustiger beeld in de kamer én brengt extra gebruiksgemak. Met de handgrepen kunt u de stof eenvoudig bedienen. Deze bediening biedt bovendien een oplossing voor kiepkantelramen of draaikiepramen – geen naar beneden hangende koordjes!
Naast deze handgrepen bestaat ook de optie om de plisségordijnen elektrisch te bedienen. Onze medewerkers vertellen u daar graag meer over.

De oplossing voor dakramen en draai-kiepramen

Zoals we al eerder vertelden zijn plisségordijnen, zowel de enkele als de dubbele plisségordijnen, ook zeer geschikt voor zolderramen en draai-kiepramen. Zeker een dubbel plissé is ideaal voor een dakraam. Niet alleen blijft dit gordijn mooi strak langs het raam zitten, het houdt ook de warmte zoveel mogelijk buiten. Voor de draai-kiepramen is een speciaal systeem ontwikkeld: magnoframe. Dit is een frame dat zonder boren en schroeven op het (kunststof) kozijn kan worden gemonteerd. Hierin wordt uw plisségordijn geplaatst. De montage gebeurt met behulp van een magneetband of klittenband. Magnoframe is dé oplossing voor aluminium of kunststof kozijnen,  wanneer u niet in de kozijnen mag/kunt boren.

Welk plisségordijn kiest u?

Zijn er nog meer redenen om te vallen voor deze vorm van raamdecoratie? Zeker. Om er maar een paar te noemen: plisségordijnen zijn makkelijk te monteren, zijn duurzaam en onderhoudsarm. Hebben we u enthousiast kunnen maken? Kom eens langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs geven u graag meer informatie over deze gordijnen. Daarnaast kunnen zij u uitstekend helpen bij het maken van een keuze uit de verschillende stoffen, zodat het plisségordijn straks zo mooi mogelijk aansluit bij uw interieur.

contact

  Mijn vraag heeft betrekking op:

  WandenVloerenRaambekledingSpecialsProjecten

  Mijn vraag is:

  Naam

  E-mail-adres

  Telefoonnummer

  De door u in te vullen gegevens zullen alleen gebruikt worden om onze diensten naar aanleiding van uw aanvraag goed uit te voeren. U kunt hier meer over lezen in onze privacy statement.

  keramische tegels