loader image

Zoek

Plavuizen: de vloertegels van nu!

plavuizen vloer

Plavuizen: de vloertegels van nu!

Authentieke plavuizen vloer

Officieel is een plavuis een vierkante vloertegel die uit klei of porseleinaarde is gebakken. Een plavuizen vloer is een harde vloer, ideaal voor intensief gebruik. Deze stenen vloer is vaak terracotta (rood) of grijs van kleur en is niet altijd geglazuurd. Dat de tegel niet geglazuurd is, betekent dat plavuizen, anders dan keramische vloertegels, wel gevoelig zijn voor vlekken. Vocht kan er immers gemakkelijk in trekken. Voor de één is dat een groot nadeel, de ander houdt juist van een vloer die leeft en met de tijd verandert. Bedenk voor de aankoop van de vloer goed of een geglazuurde of een niet-geglazuurde plavuizen vloer bij u past.

Plavuizen nieuwe stijl

Tegenwoordig zijn de productieprocessen van vloertegels veranderd en verder ontwikkeld. De originele plavuizen vloertegels hebben grotendeels plaats moeten maken voor keramische vloertegels. Het grote voordeel van deze ontwikkeling is dat we de keramische tegels elke gewenste kleur, formaat en motief kunnen geven. Het aanbod van deze stenen vloer is dan ook veel groter dan die van de originele plavuizen vloer.

Wij verstaan u

Toch gebeurt het nog vaak dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe tegelvloer voor de woonkamer vragen naar plavuizen. Het woord is zo bekend en geliefd dat alle stenen vloeren ook plavuizen worden genoemd. Technisch niet correct, maar iedereen begrijpt wat u bedoelt en niemand zal er moeilijk over doen. Dus komt u bij Lingen Keramiek en vraagt u om een houtlook plavuizen vloer voor de woonkamer, of bent u op zoek naar plavuizen voor de badkamer? Dan zullen onze adviseurs begrijpen wat u bedoelt en onze ruime collectie keramieken vloertegels laten zien. Zeker weten dat er een vloertegel tussen zit die u aanspreekt.

Een vloertegel met een topkarakter

Die keramische vloertegel heeft aardig wat voordelen ten opzichte van de authentieke plavuis. De keramieken tegel is dankzij zijn glazuurlaag gemakkelijk schoon te maken (stofzuigen, of een sopje van groene zeep is genoeg), hij blijft door de jaren heen kleurvast, en doordat u een ruime keuze heeft in kleur, formaat en motief is er altijd één die precies de juiste sfeer neerzet in uw woning. En om het af te maken vormt de keramieken tegel een topcombinatie met vloerverwarming.

keramische houtlook tegels

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >