Plavuizen: de vloertegels van nu!

plavuizen vloer

Authentieke plavuizen vloer

Officieel is een plavuis een vierkante vloertegel die uit klei of porseleinaarde is gebakken. Een plavuizen vloer is een harde vloer, ideaal voor intensief gebruik. Deze stenen vloer is vaak terracotta (rood) of grijs van kleur en is niet altijd geglazuurd. Dat de tegel niet geglazuurd is, betekent dat plavuizen, anders dan keramische vloertegels, wel gevoelig zijn voor vlekken. Vocht kan er immers gemakkelijk in trekken. Voor de één is dat een groot nadeel, de ander houdt juist van een vloer die leeft en met de tijd verandert. Bedenk voor de aankoop van de vloer goed of een geglazuurde of een niet-geglazuurde plavuizen vloer bij u past.

plavuizen anno 2021

Tegenwoordig zijn de productieprocessen van vloertegels veranderd en verder ontwikkeld. De originele plavuizen hebben grotendeels plaats moeten maken voor keramische vloertegels. Het grote voordeel van deze ontwikkeling is dat we de keramische tegels elke gewenste kleur, formaat en motief kunnen geven. Het aanbod van deze stenen vloer is dan ook veel groter dan die van de originele plavuizen vloer.

Houtlook

Betonlook

Marmerlook

Wij verstaan u

Toch gebeurt het nog vaak dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe tegelvloer voor de woonkamer vragen naar plavuizen. Het woord is zo bekend en geliefd dat alle stenen vloeren ook plavuizen worden genoemd. Technisch niet correct, maar iedereen begrijpt wat u bedoelt en niemand zal er moeilijk over doen. Dus komt u bij Lingen Keramiek en vraagt u om een houtlook plavuizen vloer voor de woonkamer, of bent u op zoek naar plavuizen voor de badkamer? Dan zullen onze adviseurs begrijpen wat u bedoelt en onze ruime collectie keramieken vloertegels laten zien. Zeker weten dat er een vloertegel tussen zit die u aanspreekt.

Een vloertegel met een topkarakter

Die keramische vloertegel heeft aardig wat voordelen ten opzichte van de authentieke plavuis. De keramieken tegel is dankzij zijn glazuurlaag gemakkelijk schoon te maken (stofzuigen, of een sopje van groene zeep is genoeg), hij blijft door de jaren heen kleurvast, en doordat u een ruime keuze heeft in kleur, formaat en motief is er altijd één die precies de juiste sfeer neerzet in uw woning. En om het af te maken vormt de keramieken tegel een topcombinatie met vloerverwarming.

keramische houtlook tegels

Plavuizen vloer assortiment online

Voor de mooiste houtlook, betonlook of marmerlook plavuizen raden wij u aan naar onze showrooms in Leiden of Capelle aan den IJssel te komen. Een tegelvloer moet je beleven; dat kun je niet bepalen aan de hand van een plaatje online.
Maar voor de eerste oriëntatie kunt u zeker gebruik maken van onze tegelzoekmachine. U kunt dan kiezen uit verschillende soorten ruimtes, maar ook het legpatroon en de voegkleur zijn aan te passen. Zo krijgt u een goede eerste indruk!

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting Ivo, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht

Vlotte medewerkers die meedenken en goed adviseren over (on)mogelijkheden

Wij zijn in Capelle aan den IJssel geholpen door Luuk Bakker voor zowel de vloer- en wandtegels van de badkamer en het toilet, daarna nog een keer voor de vloertegels van de benedenverdieping. Luuk neemt de tijd voor zijn klanten en adviseert op basis van wat de klant aan wensen en voorkeuren heeft. Hij geeft daarbij ook goed aan wat mogelijk en wat in een voorkomend geval niet mogelijk is. Hij gaat goed in op bijvoorbeeld voegkleuren en kleuren van afwerkrandjes. Onze ervaring met Lingen Keramiek in Capelle aan den IJssel is ronduit goed te noemen en we zijn heel tevreden met het uiteindelijke resultaat.
- Zoetermeer

Zeer slechte planning veroorzaakt ruzie met tegelzetter

In december vloerverwarming, nieuwe vloer laten storten en tegels laten leggen. Doordat Lingen ons niet heeft meegenomen in hun plannen en wat ze verwachten in een huis waar ze net zelf de vloerverwarming hebben gelegd in de december. Geen advies en hulp dat het huis verwarmd moet worden ivm de tegellijm. Tegelzetter boos dat het te koud is en Lingen keramiek is nergens te vinden!! Vervolgens zorgt de boze tegelzetter ervoor dat het uiteindelijk 2x zolang gaat duren. Had Lingen ons direct meegenomen in het hele proces wat er moet gebeuren en wat wij hadden kunnen doen was de tegelzetter ook niet boos geworden. Daarnaast kon de te lange vrachtwagen voor de nieuwe zandcement vloer niet onze staat in, en dat dus als klant ook zelf achteraan bellen omdat Lingen dit niet snel genoeg weet! Dan krijg je voor alle ellende te horen dat het aan onze onjuiste verwachting ligt een ter compensatie een deurmat? Ze hebben werkelijk geen idee van klant beleving en deze ervaring delen wij graag met andere om te vragen naar een planning en advies wat Lingen verwacht van een klant in hun huis om het project goed te laten verlopen.

Reactie van het bedrijf

Beste Marco, Dank voor deze review, erg spijtig, al was deze vooraf al door u aangekondigd omdat wij u bovenop een materiele compensatie geen financiële compensatie doen. Door een eerdere ervaring bent u er vanuit gegaan dat een vloer binnen 2 dagen geplaatst kan worden. Vooraf is de planning doorgenomen waarbij aangegeven is dat de tegelzetter minimaal een week nodig heeft een vloer als deze te maken en dat in het weekend de tegelvloer dan kan drogen. Wij vragen onze klanten om de dagen dat wij bezig zijn de woning niet door andere partijen te laten betreden door slechte ervaringen uit het verleden. Ondanks dit verzoek en de toen geldende coronaregels waren er dagelijks meerdere partijen in de woning aanwezig, hierdoor heeft onze planning onnodig veel vertraging opgelopen. De vrachtwagen met zandcement was helaas te lang om uw woning te bereiken en is die vrijdag onverrichter zaken vertrokken. Ondanks de hectische periode in de bouwwereld hebben wij een partij gevonden welke zaterdag de nieuwe dekvloer kon aanbrengen zodat de vooraf besproken planning, ondanks een kleine tegenvaller, gewoon gehaald kon worden. Er is dagelijks telefonisch contact geweest om te proberen alles, na een tegenvallende start, zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Helaas is het plaatsen van de vloer toch iets uitgelopen tot frustratie van alle partijen. Uit coulance hebben wij u dan ook een compensatie geboden in de vorm van plinten en een deurmat, welke ook door u is geaccepteerd. Wij gaan er vanuit dat het eindresultaat de scherpe randjes van deze, voor u, vervelende ervaring af haalt. We wensen u dan ook heel veel woonplezier.

- Nieuwerkerk aan de IJssel