Muziekinstrumenten als decoratie (en wellicht als leermateriaal)

plavuizen vloer

U ziet het steeds vaker in interieurmagazines voorkomen: een gitaar op een standaard, een saxofoon aan de muur, een trommel of bekken waar een lamp van gemaakt is of een complete piano: pontificaal in de woonkamer waarvan de eigenaar nog geen akkoord kan spelen. Naast leerzaam en onmisbaar voor muziek gelden ze als decoratieve objecten, die iets zeggen over de smaak van de bewoner.

Afgedankte exemplaren

Wie houdt er niet van muziek? Een jazzliefhebber die een trompet aan de muur hangt om te verwijzen naar zijn liefde voor de muziek van Miles Davis en Dizzy Gillespie, daar kijkt niemand vreemd van op. Sterker, het zal bewonderende blikken veroorzaken. Tip: ga op zoek naar een afgedankt exemplaar, want muziekinstrumenten zijn nieuw doorgaans nogal prijzig. Overigens kunt u deze instrumenten, duur of niet, meenemen in de inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergelijken om geld vrij te maken voor de aanschaf van een gitaar of blaasinstrument is bovendien een handige tip.

Tamboerijn van een tientje

Van een aan Liam Gallagher (Oasis) refererende tamboerijn van een tientje tot aan een originele Fender Jaguar uit de jaren ’60 van duizenden euro’s die de hippie- of grunge-periode typeert: ze geven uw interieur cachet. Kleine instrumenten vormen ook een mooie afwisseling in een wandvullende boekenkast, gitaren kunnen op standaards op de grond staan, de iconische gitaarkleur surf green steekt mooi af tegen uw tegel- of laminaatvloer. En hebt u een hoekje voor een piano of houten orgel, dan vormt deze eveneens een echte blikvanger. Is het instrument nog intact, dan bestaat er altijd de mogelijkheid om het bespelen onder de knie te krijgen – een rustgevende bezigheid.

Kringloopwinkel

Er zijn websites waar tweedehands instrumenten te koop worden aangeboden, een dagje kringlopen in de omgeving is ook gezellig. Daarna is het leuk werk om bijvoorbeeld een trommel uit elkaar te halen, de metalen onderdelen op te poetsen, de ketel (het houten gedeelte) van het plastic te ontdoen, op te schuren en het geheel eventueel een andere kleur te geven. Daarna zet u het weer in elkaar. Zo doet een zogenaamde floortom op een originele manier dienst als  bijzettafel en kan een bassdrum mooi tot salontafel omgebouwd worden, met een glasplaat erop. Posters, foto’s en platenverzameling liggen voor de hand, een instrument is eigenlijk de kroon die u erop plaatst. U zult de eerste en de laatste niet zijn, die zijn interieur een muzikaal stempel geeft door naar zijn favoriete muziek te verwijzen. Zo is ’s lands meest beruchte en besnorde tv-persoonlijkheid bekend door van alles – behalve zijn kunsten als slagwerker – maar staat er wel een compleet Ludwig-drumstel in zijn muzikale mancave.

keramische tegels

nieuwste blogs

terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »
kleurrijke tegels

Trendkleuren 2022: van vloer tot wand

De trendkleuren voor 2022 bestaan uit rustige natuurtinten, zoals groen-, blauw- en zandtinten. Nieuw zijn kleuren als geel, koraal en (zacht)roze. Leuk, maar hoe past u dit palet toe in huis en welke kleuren gebruikt u om de gewenste sfeer sterk neer te zetten?

Lees verder »
3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis

Behulpzaam, veel keus en mooie showroom

Prima geholpen! Er werd goed meegedacht. Prettige communicatie. Ik was weer zo’n klant die het liever gister dan vandaag geleverd had en daar hebben ze hun uiterste best voor gedaan en is uiteindelijk gelukt. Ik ben erg blij met mijn mooie nieuwe tegelvloer!
- Leiden

vriendelijke, behulpzame medewerkers

Prima ervaring met Lingen Keramiek. Van vloeren tot aan kasten, heel veel is mogelijk. Na het eerste adviesgesprek zijn we nog enkele keren teruggeweest om wat wijzigingen aan te brengen in hetgeen wij besteld hadden en dat was allemaal geen enkel probleem. De medewerkers zijn ter zake kundig en nemen alle tijd om je goed te informeren en te adviseren. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.
- Purmerend