Muziekinstrumenten als decoratie (en wellicht als leermateriaal)

plavuizen vloer

U ziet het steeds vaker in interieurmagazines voorkomen: een gitaar op een standaard, een saxofoon aan de muur, een trommel of bekken waar een lamp van gemaakt is of een complete piano: pontificaal in de woonkamer waarvan de eigenaar nog geen akkoord kan spelen. Naast leerzaam en onmisbaar voor muziek gelden ze als decoratieve objecten, die iets zeggen over de smaak van de bewoner.

Afgedankte exemplaren

Wie houdt er niet van muziek? Een jazzliefhebber die een trompet aan de muur hangt om te verwijzen naar zijn liefde voor de muziek van Miles Davis en Dizzy Gillespie, daar kijkt niemand vreemd van op. Sterker, het zal bewonderende blikken veroorzaken. Tip: ga op zoek naar een afgedankt exemplaar, want muziekinstrumenten zijn nieuw doorgaans nogal prijzig. Overigens kunt u deze instrumenten, duur of niet, meenemen in de inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergelijken om geld vrij te maken voor de aanschaf van een gitaar of blaasinstrument is bovendien een handige tip.

Tamboerijn van een tientje

Van een aan Liam Gallagher (Oasis) refererende tamboerijn van een tientje tot aan een originele Fender Jaguar uit de jaren ’60 van duizenden euro’s die de hippie- of grunge-periode typeert: ze geven uw interieur cachet. Kleine instrumenten vormen ook een mooie afwisseling in een wandvullende boekenkast, gitaren kunnen op standaards op de grond staan, de iconische gitaarkleur surf green steekt mooi af tegen uw tegel- of laminaatvloer. En hebt u een hoekje voor een piano of houten orgel, dan vormt deze eveneens een echte blikvanger. Is het instrument nog intact, dan bestaat er altijd de mogelijkheid om het bespelen onder de knie te krijgen – een rustgevende bezigheid.

Kringloopwinkel

Er zijn websites waar tweedehands instrumenten te koop worden aangeboden, een dagje kringlopen in de omgeving is ook gezellig. Daarna is het leuk werk om bijvoorbeeld een trommel uit elkaar te halen, de metalen onderdelen op te poetsen, de ketel (het houten gedeelte) van het plastic te ontdoen, op te schuren en het geheel eventueel een andere kleur te geven. Daarna zet u het weer in elkaar. Zo doet een zogenaamde floortom op een originele manier dienst als  bijzettafel en kan een bassdrum mooi tot salontafel omgebouwd worden, met een glasplaat erop. Posters, foto’s en platenverzameling liggen voor de hand, een instrument is eigenlijk de kroon die u erop plaatst. U zult de eerste en de laatste niet zijn, die zijn interieur een muzikaal stempel geeft door naar zijn favoriete muziek te verwijzen. Zo is ’s lands meest beruchte en besnorde tv-persoonlijkheid bekend door van alles – behalve zijn kunsten als slagwerker – maar staat er wel een compleet Ludwig-drumstel in zijn muzikale mancave.

keramische tegels

nieuwste blogs

3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »
handvorm tegels, zelliges

Handvorm tegels

U herkent de handvorm tegels aan het licht golvende randje om de tegels heen. Alsof ze zo met een mesje uit de klei zijn gesneden. Bekijk hier deze echte sfeermakers!

Lees verder »

Marmerlook tegels

Onze marmerlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, tinten en structuren. Van de klassiekers Carrera en Nero Marquina, tot marmerlook tegels in beige, groen en blauw.

Lees verder »

Super goede ervaring, prima werk geleverd

In het voorjaar van 2021 de showroom bezocht en met behulp van de verkoper een prachtige keramische vloer uitgezocht. Vervolgens een ruwe planning op papier gezet en een mooie offerte ontvangen. Prima afspraken kunnen maken over de werkzaamheden en vanaf de start in oktober zijn alle afspraken met diverse ondernemers die bij ons aan de slag moesten volledig nagekomen. Iedereen meldde zich een dag van te voren en er werd keurig gewerkt. Alle lof voor deze aannemers en de planners van Van Lingen die fantastisch werk hebben afgeleverd. Het is echt een plaatje geworden.
- Rotterdam

ZEER TELEURSTELLEND

Na een lange zoektocht bij diverse bedrijven kwamen wij uiteindelijk bij Lingen Keramiek uit. Aan de voorkant zijn wij zeer vriendelijk te woord gestaan en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en “mooie robuuste tegels” besteld voor onze nieuwe badkamer. De tegels van 1.20/1.20 werden buiten op de stoep voor het appartement gedeponeerd, waardoor wij beiden(73 jaar) de tegels stuk voor stuk naar ons appartement moesten sjouwen. Vervolgens zijn de tegels geplaatst en moesten wij daarna constateren dat er krassen doorheen liepen. Dit is ons NIET verteld toen wij de tegels bestelden, anders hadden we hier zeer zeker niet voor gekozen. Uiteindelijk moet je hier toch weer zo veel jaren tegenaan kijken. Wij zijn naar de showroom geweest om de vraag voor te leggen wat ze hier mee gaan doen en of die krassen in de tegels normaal zijn.... De verkoper die ons te woord stond wist het niet en zou navraag doen bij de leverancier. Vervolgens kregen wij het bericht dat de krassen op de tegels erin horen.......volgens de leverancier/groothandel, hoe bedenk je het. En daarmee was de kous af. Onprofessioneel en niet klantvriendelijk, er wordt geen enkele poging gedaan om de klant enigszins tegemoet te komen, al was het maar met een onderhoudsproduct voor deze “ bijzondere” tegels. Ons advies is, bezint eer ge begint bij Lingen Keramiek. Prachtige showroom, vriendelijke ontvangst door de receptioniste, maar slechte aftersale.

Reactie van het bedrijf

Beste familie van den Bergh, Wij vinden het spijtig om te horen dat de tegels niet voldoen aan uw verwachting. Een monstertegel kan geringe verschillen hebben ten opzichte van de meerdere geleverde tegels bij u thuis. De verschillende structuren in de robuuste tegels die u heeft uitgezocht, horen bij deze tegels, zoals we u ook verteld hebben. De tegels zijn inmiddels al bij u thuis door een ander bedrijf verwerkt, daar kunnen wij niets meer aan veranderen. In onze showroom in Capelle aan den IJssel kunt u een flacon intensieve tegelreiniger ophalen, voor het wekelijkse onderhoud van uw tegels.

- Nieuwerkerk a.d. IJssel

Goede kwaliteit en goede service

Positieve ervaring. Mooie zaak en mooie en ruime sortering. Parkeren voor de deur en we zijn in de winkel erg goed geholpen. Bij levering waren de tegels goed verpakt en pallet afgeleverd op de afgesproken datum. Inmiddels liggen ze en het ziet er prachtig uit. We hadden wat teveel tegels over een dat kon ik nog ook retour, ook daarvoor snel en offerte gehad. Tegen het afgesproken bedrag werden die tegels ook opgehaald. De vloer verwarming in de uitbouw bleek het enkele weken later niet te doen en omdat de vloer mogelijk opengebroken moest worden hield van lingen tegels op afroep vast zodat we niet het risico zouden lopen van kleur verschil. Wat een service.
- 's-gravenhage

Alles keurig en volgens afspraak in orde

Heel plezierig proces, van bezoek aan de showroom, offerte en leggen. Prachtige vloer en alles zoals afgesproken en op tijd uitgevoerd.
- Rotterdam

Onze ervaring met Lingen Keramiek is zwaar teleurstellend en worden er elke dag aan herinnerd.

Verhaal is te lang om hier te plaatsen als je het wil lezen bij google ook geplaatst
- Hendrik-Ido-Ambacht