Hexagon tegels

Hexagon tegels

Terug van weggeweest: hexagon tegels! Deze trendy tegels bestaan al eeuwen, maar zijn helemaal terug in de interieurtrends van nu.

Hexagon betekent zeshoek en deze letterlijke vertaling zegt eigenlijk al genoeg om het uiterlijk van deze tegel te omschrijven. Het patroon wordt ook wel een honingraat genoemd vanwege dezelfde zeshoekige cellen die in een bijenkast te vinden zijn. Om die reden is de hexagon bestempeld als een natuurlijk patroon dat erg geschikt bij het gebruik van materiaal in aarde tinten en ruimtes waar veel in wordt geleefd. Met name vanwege het natuurlijke, en dus tijdloze, karakter van hexagon, leent het zich erg goed om voor te kiezen in uw interieur.

Hexagon tegels zorgen voor een speels en levendig effect in bijna elke ruimte. U kunt ervoor kiezen om de complete vloer met deze zeshoekige tegeltjes te betegelen of juist om er een wand mee uit te lichten. Het assortiment van Lingen Keramiek bestaat uit allerlei hexagon tegels die geschikt zijn voor zowel de vloer als wand, in de woonkamer als de badkamer en het toilet.

Assortiment hexagon tegels

Ook is er een variatie aan kleuren beschikbaar als u op zoek bent naar een hexagon tegel bij Lingen Keramiek. Zo zijn er tegels te verkrijgen in de kleuren wit, zwart, beige en grijs. Bent u op zoek naar een speelse tegel? Naast effen kleuren hebben wij ook zeshoekige tegels met een printje of een marmerlook.

Combinaties met hexagon tegeltjes

Hoewel de hexagon mozaïektegels een ander uiterlijk hebben dan gebruikelijke tegels, zijn ze vrijwel overal mee te combineren. Dit maakt de zeshoekige tegels geschikt voor vrijwel elke stijl. Ook met de hexagon tegels uit het assortiment van Lingen Keramiek kunt u verschillende stijlen creëren. De tegels zijn bijvoorbeeld heel goed te combineren met keramisch parket. U creëert daardoor een warme sfeer in uw badkamer of toiletruimte.
Kleine hexagon mozaïektegels zien er hartstikke mooi uit, maar ogen al gauw druk in een badkamer. Als u voor één tegelkleur gaat, zorgt dat voor meer rust. Wilt u uw zeshoekige tegel laten opvallen in uw badkamerruimte? Geef de voegen dan een contrasterende kleur. Kies bij een witte tegel bijvoorbeeld een donkere voeg om de tegelvorm meer te laten opvallen.
Wij raden u af om hexagon tegels te gebruiken voor wanden met uitwendige hoeken: deze tegels zijn lastig te zagen en alleen inwendige hoeken kunnen vervolgens goed afgekit worden.

Inspiratie op ons Pinterest bord

Doe hier je inspiratie op! Heb je iets moois gezien? Onze tegeladviseurs in onze showrooms in Capelle aan den IJssel en Leiden vertellen er graag meer over!

Meer informatie?

Voor een gedegen advies nemen wij graag de tijd, daarom raden wij u ook aan om een afspraak in te plannen, als u één van onze showrooms wil bezoeken. Via deze link kunt u heel gemakkelijk online een afspraak inplannen, op het door u gewenste tijdstip.

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht