Een verbouwing: waar laat u het afval?

vloertegels

Bij menig grote klus wordt zelden van tevoren rekening gehouden met alle rotzooi die het geeft. Wanneer u bijvoorbeeld een badkamer opnieuw betegelt, zullen de oude (kapotte) tegels ook een bestemming moeten vinden. Tenzij u er de gaten in een landweggetje mee kunt dichten of mozaïeken mee maakt op grote potten (dat laatste is realistischer), zal het puin afgevoerd moeten worden, net als al het andere afval. Hoe doet u dat het beste?

Laat uw eigen auto met rust

Voor zowel de aanvoer van gereedschappen en materialen als de afvoer van troep is het raadzaam niet de eigen auto te gebruiken. Althans, niet wanneer dit geen pick-up truck betreft, of ander soort vervoer dat een stootje of krasje mag hebben. De auto verzekeren heeft weinig zin als u uw voertuig overbelast met een partij tegels, de remweg wordt flink langer en de spullen die u vervoert kunnen ook de bekleding beschadigen of vervuilen. Om schoonmaak- en reparatiekosten en een eventueel stijgende premie van de autoverzekering uit de weg te gaan, kunt u beter een busje huren, of een aanhanger. Wie weet heeft een bekende er wel een te leen?

Het puin

Allereerst is er het puin dat uit die badkamer komt. Vervoer dit duurzaam per emmer naar buiten. Vergeet niet stuclopers neer te leggen om de looplijnen te markeren en vanzelfsprekend de ondervloer te beschermen. Steengruis, kapotte tegels en opgedroogde cementresten kunnen allemaal in de aanhanger. Het gebruik van grote plastic bouwafvalzakken is geen aanrader omdat ze niet duurzaam zijn en vaak te zwaar worden. Ongemerkt vult u deze zakken met te veel puin en is het een crime ze de trap af te sjouwen.

Karton en plastic scheiden

Wanneer er grote hoeveelheden karton en plastic vrijkomen, zoals verpakkingen van nieuwe badkamertegels, witgoed of meubels, scheidt u dit van het andere afval. Dat is ook de reden om geen afvalcontainer te nemen. Deze zijn duur en het is verleidelijk om die prijs er volledig uit te halen, door zo mogelijk al het verschillende afval erin te deponeren. Maar dat is anno 2021 ouderwets en zeer milieuonvriendelijk. In de aanhanger kunt u het bovenop het puin stapelen, maar eenmaal bij de afvalstort netjes in de daartoe bestemde containers dumpen. Lege spuitbussen en verfblikken gaan daar ook in aparte containers. Bij de lokale afvalstort zijn altijd wel opzichters die u de weg wijzen.

Kringloopwinkel

Wat nog intact is – denk aan spiegels, prullenbakjes, toiletrolhouders, kastjes – brengt u naar de plaatselijke kringloopwinkel, waar deze spullen wellicht een tweede leven gegund wordt. Zo bent u ook voor wat betreft het minder leuke gedeelte van de verbouwing op en top duurzaam bezig.

nieuwste blogs

metallook tegels

Metaallook tegels

Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet!

Lees verder »
terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »

Perfect

Een goede service en uitleg omtrent het assortiment ook behulpzaam bij het beste plannen van de te leveren tegels
- Capelle aan den IJssel

Goede voorlichting wat fundamenteel is om tot een juiste keus te komenn

Zeer prettig geholpen door professioneel personeel die alle voor en nadelen van het betreffende product met je doornemen. Dit alles geeft vertrouwen om tot een juiste keus te komen.
- Rhoon 15-10-2020

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis