Een verbouwing: waar laat u het afval?

vloertegels

Bij menig grote klus wordt zelden van tevoren rekening gehouden met alle rotzooi die het geeft. Wanneer u bijvoorbeeld een badkamer opnieuw betegelt, zullen de oude (kapotte) tegels ook een bestemming moeten vinden. Tenzij u er de gaten in een landweggetje mee kunt dichten of mozaïeken mee maakt op grote potten (dat laatste is realistischer), zal het puin afgevoerd moeten worden, net als al het andere afval. Hoe doet u dat het beste?

Laat uw eigen auto met rust

Voor zowel de aanvoer van gereedschappen en materialen als de afvoer van troep is het raadzaam niet de eigen auto te gebruiken. Althans, niet wanneer dit geen pick-up truck betreft, of ander soort vervoer dat een stootje of krasje mag hebben. De auto verzekeren heeft weinig zin als u uw voertuig overbelast met een partij tegels, de remweg wordt flink langer en de spullen die u vervoert kunnen ook de bekleding beschadigen of vervuilen. Om schoonmaak- en reparatiekosten en een eventueel stijgende premie van de autoverzekering uit de weg te gaan, kunt u beter een busje huren, of een aanhanger. Wie weet heeft een bekende er wel een te leen?

Het puin

Allereerst is er het puin dat uit die badkamer komt. Vervoer dit duurzaam per emmer naar buiten. Vergeet niet stuclopers neer te leggen om de looplijnen te markeren en vanzelfsprekend de ondervloer te beschermen. Steengruis, kapotte tegels en opgedroogde cementresten kunnen allemaal in de aanhanger. Het gebruik van grote plastic bouwafvalzakken is geen aanrader omdat ze niet duurzaam zijn en vaak te zwaar worden. Ongemerkt vult u deze zakken met te veel puin en is het een crime ze de trap af te sjouwen.

Karton en plastic scheiden

Wanneer er grote hoeveelheden karton en plastic vrijkomen, zoals verpakkingen van nieuwe badkamertegels, witgoed of meubels, scheidt u dit van het andere afval. Dat is ook de reden om geen afvalcontainer te nemen. Deze zijn duur en het is verleidelijk om die prijs er volledig uit te halen, door zo mogelijk al het verschillende afval erin te deponeren. Maar dat is anno 2021 ouderwets en zeer milieuonvriendelijk. In de aanhanger kunt u het bovenop het puin stapelen, maar eenmaal bij de afvalstort netjes in de daartoe bestemde containers dumpen. Lege spuitbussen en verfblikken gaan daar ook in aparte containers. Bij de lokale afvalstort zijn altijd wel opzichters die u de weg wijzen.

Kringloopwinkel

Wat nog intact is – denk aan spiegels, prullenbakjes, toiletrolhouders, kastjes – brengt u naar de plaatselijke kringloopwinkel, waar deze spullen wellicht een tweede leven gegund wordt. Zo bent u ook voor wat betreft het minder leuke gedeelte van de verbouwing op en top duurzaam bezig.

keramische tegels

nieuwste blogs

3d tegels badkamer

3D tegels

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos! Keramische reliëftegels zijn uitermate geschikt voor bv. de badkamer. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Lees verder »
handvorm tegels, zelliges

Handvorm tegels

U herkent de handvorm tegels aan het licht golvende randje om de tegels heen. Alsof ze zo met een mesje uit de klei zijn gesneden. Bekijk hier deze echte sfeermakers!

Lees verder »

Marmerlook tegels

Onze marmerlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, tinten en structuren. Van de klassiekers Carrera en Nero Marquina, tot marmerlook tegels in beige, groen en blauw.

Lees verder »

Alles keurig en volgens afspraak in orde

Heel plezierig proces, van bezoek aan de showroom, offerte en leggen. Prachtige vloer en alles zoals afgesproken en op tijd uitgevoerd.
- Rotterdam

Onze ervaring met Lingen Keramiek is zwaar teleurstellend en worden er elke dag aan herinnerd.

Verhaal is te lang om hier te plaatsen als je het wil lezen bij google ook geplaatst
- Hendrik-Ido-Ambacht

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland