loader image

Zoek

Een Verbouwing Financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Een Verbouwing Financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Je hebt je eerste droomhuis gevonden. Het is gevestigd in een mooie buurt en voldoet aan alle eisen. Er is alleen één ding wat nog gedaan moet worden, namelijk een verbouwing.

Je kunt een verbouwing direct bij het afsluiten van je hypotheek meefinancieren. Maar weet je nog niet precies wat je wilt verbouwen of wanneer? Dan kun je denken aan een lening of het uitbreiden van je hypotheek.

Een verbouwing financieren kun je daarom op meerdere manieren betalen. De manier waarop je betaalt, is afhankelijk van de financiële situatie. Misschien heeft u genoeg spaargeld. Anders moet u geld lenen of uw hypotheek uitbreiden. Reken dan eerst uit of de rente en aflossing in uw begroting passen. Controleer ook of dit nog steeds past als uw inkomen achteruit zou gaan.

Spaargeld

Een verbouwing financieren met spaargeld is vaak het meest voordelig en het snelst. Wel ben je in deze situatie afhankelijk van de verbouwkosten en de hoogte van uw spaargeld. Is uw spaargeld meer dan 30.360 euro (per partner), dan is het zeker interessant uw spaargeld te gebruiken. U betaalt namelijk belasting over dit spaargeld.

Als je meer dan 30.360 euro per persoon aan vermogen heeft (zowel spaargeld als beleggingen), dan betaalt u tussen de 0,58 en 1,68 procent belasting over het bedrag erboven (2019). Meer informatie over belasting op uw vermogen vindt u hier.

Hypotheek uitbreiden

U kunt de verbouwing ook betalen met een uitbreiding van de hypotheek. Door de hoge afsluitkosten is dit alleen verstandig als het verbouwingsbudget minimaal 25.000 euro bedraagt. Ook moet u rekening houden met een aflossingsperiode van 30 jaar.

Tip: U kunt bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning de hypotheek al voor een hoger bedrag inschrijven dan u leent. Voor een verbouwing hoeft u dan geen extra kosten (bijvoorbeeld notariskosten) te maken voor de uitbreiding van de hypotheek.

Persoonlijke lening

Om uw verbouwing te betalen kunt u ook denken aan het afsluiten van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening loopt voornamelijk 15 jaar lang en heeft meestal een hogere rente dan de rente van een hypotheek. Bedenk wel goed of de verbouwing deze investering de moeite waard is. Sluit u de persoonlijke lening af voor verbetering van de eigen woning en lost u tijdens de looptijd af, dan is de rente aftrekbaar.

Wat is het voordeligst?

De algemene regel geldt: hoe langere de looptijd des te hogere de totale kosten bedragen.

Hoe langer u erover doet om uw hypotheek of lening terug te betalen, hoe lager uw maandlasten. De totale kosten worden wel hoger bij een langere looptijd, omdat u langer rente betaalt. Bij een hypotheek is de looptijd maximaal 30 jaar. Bij een Persoonlijke Lening maximaal 12 jaar.

De hypotheekrente is lager dan de rente die u betaalt over een lening. Maar als u een hypotheek verhoogt, krijgt u te maken met extra kosten. Denk aan notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Een lening afsluiten, kost u niets. U betaalt alleen rente en aflossing. Een lening vergelijken is een manier om te helpen het afsluiten van een lening met de meest gunstige rente en looptijd.

Zoek

Super ervaring

meneer rishi heeft ons super goed geholpen , tijd aan ons kunnen besteden en ons advies en tips. Ik kom hier zeker ooit in de toekomst terug als het nodig is.
- Den haag

Experts - goede planners - kortom prima ervaring met Lingen

Na hele kleine "hobbeltjes" in het begin zijn deze helemaal verdwenen nadat we gezien en ervaren hebben dat de planning en uitvoering gewoonweg super was. 100% gegaan volgens planning, vriendelijke mensen die expert zijn in wat ze moesten doen en dus heel tevreden met onze nieuwe vloer, met vloerverwarming. Complimenten alom gekregen voor de mooie vloer van keramische tegels. Gezien feit dat we een heel oud huis hebben was het voor Lingen een uitdaging maar, dat is goed gekomen hoor!!! Nou en of!! Jeroen Poldervaart had alles goed onder controle... top!
- Oud-Beijerland

Van A tot Z een top bedrijf met top mensen.

Onze aanbevolen tegel leverancier van onze bouwer Lithos. de adviseur heeft ons geholpen met de keuzes en advies. De uitvoerder een duizendpoot die alles perfect gepland en georganiseerd heeft. De projectbegeleider die de een extra steun was om alles vlekkeloos te laten verlopen. Al met al een top prestatie met een top resultaat.
- Maassluis

Zoveel enthousiasme

Binnenkomst bij Lingen was al goed. Na kop goede koffie, werden we ontvangen door de adviseur. Hij was open en eerlijk en heeft ons alle ins and outs van het tegelwerk laten weten en zien. Uiteindelijk hebben we vijf uur gezeten en zijn naar huis gegaan met badkamer en toilet tegels en een vloer. Wat en genot dat nog de tijd wordt genomen voor een goed advies en ondanks dat het een project, het gesprek niet werd afgeraffeld. Van Lingen is niet de goedkoopste maar dat maken ze meer dan goed met de adviseur. Van Lingen ziet ons snel weer terug.
- Rijswijk

super ervaar en vriendelijk adviseur.

Ik was echt goed ontvangen en ik kreeg alle help die ik nodig had. Zeer zeer tevreden en echt een aanrader.
- Leiden

Afspraak maken >