Een verbouwing financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Een verbouwing financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Je hebt je eerste droomhuis gevonden. Het is gevestigd in een mooie buurt en voldoet aan alle eisen. Er is alleen één ding wat nog gedaan moet worden, namelijk een verbouwing.

Je kunt een verbouwing direct bij het afsluiten van je hypotheek meefinancieren. Maar weet je nog niet precies wat je wilt verbouwen of wanneer? Dan kun je denken aan een lening of het uitbreiden van je hypotheek.

Een verbouwing financieren kun je daarom op meerdere manieren betalen. De manier waarop je betaalt, is afhankelijk van de financiële situatie. Misschien heeft u genoeg spaargeld. Anders moet u geld lenen of uw hypotheek uitbreiden. Reken dan eerst uit of de rente en aflossing in uw begroting passen. Controleer ook of dit nog steeds past als uw inkomen achteruit zou gaan.

Spaargeld

Een verbouwing financieren met spaargeld is vaak het meest voordelig en het snelst. Wel ben je in deze situatie afhankelijk van de verbouwkosten en de hoogte van uw spaargeld. Is uw spaargeld meer dan 30.360 euro (per partner), dan is het zeker interessant uw spaargeld te gebruiken. U betaalt namelijk belasting over dit spaargeld.

Als je meer dan 30.360 euro per persoon aan vermogen heeft (zowel spaargeld als beleggingen), dan betaalt u tussen de 0,58 en 1,68 procent belasting over het bedrag erboven (2019). Meer informatie over belasting op uw vermogen vindt u hier.

Hypotheek uitbreiden

U kunt de verbouwing ook betalen met een uitbreiding van de hypotheek. Door de hoge afsluitkosten is dit alleen verstandig als het verbouwingsbudget minimaal 25.000 euro bedraagt. Ook moet u rekening houden met een aflossingsperiode van 30 jaar.

Tip: U kunt bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning de hypotheek al voor een hoger bedrag inschrijven dan u leent. Voor een verbouwing hoeft u dan geen extra kosten (bijvoorbeeld notariskosten) te maken voor de uitbreiding van de hypotheek.

Persoonlijke lening

Om uw verbouwing te betalen kunt u ook denken aan het afsluiten van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening loopt voornamelijk 15 jaar lang en heeft meestal een hogere rente dan de rente van een hypotheek. Bedenk wel goed of de verbouwing deze investering de moeite waard is. Sluit u de persoonlijke lening af voor verbetering van de eigen woning en lost u tijdens de looptijd af, dan is de rente aftrekbaar.

Wat is het voordeligst?

De algemene regel geldt: hoe langere de looptijd des te hogere de totale kosten bedragen.

Hoe langer u erover doet om uw hypotheek of lening terug te betalen, hoe lager uw maandlasten. De totale kosten worden wel hoger bij een langere looptijd, omdat u langer rente betaalt. Bij een hypotheek is de looptijd maximaal 30 jaar. Bij een Persoonlijke Lening maximaal 12 jaar.

De hypotheekrente is lager dan de rente die u betaalt over een lening. Maar als u een hypotheek verhoogt, krijgt u te maken met extra kosten. Denk aan notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Een lening afsluiten, kost u niets. U betaalt alleen rente en aflossing. Een lening vergelijken is een manier om te helpen het afsluiten van een lening met de meest gunstige rente en looptijd.

keramische tegels

keramische tegels

blogs
mozaiek tegels

Mozaiek tegels

Mozaïek tegels zijn echte sfeermakers Het is het kleinste tegeltje uit ons assortiment, maar dit ‘kleintje’ maakt altijd een grootse indruk. De mozaïektegel is dé

Lees verder »

Zeer kundig en klantvriendelijk en service gericht

Na gesprek met medewerker Boon werd mij duidelijk welke tegelsoort ik zou moeten hebben. Daardoor heb ik mijn aannemer de juiste opdracht kunnen geven voor de tegelvloer in de badkamer.ik hoefde niet naar de showroom. Het advies was duidelijk genoeg
- Zoetermeer

Zeer tevreden over de levering, vriendelijk en vakkundig.

Al (de adviseur, de projectbegeleider, de tegelzetter en kitwerk) met al een top prestatie met een top resultaat.
- Capelle aan den IJssel

Een zeer enerverend, soms zenuwslopend proces, dat uiteindelijk tot prachtig resultaat heeft geleid!

Wat een enorme keuze in de showroom! Maar door heel goed te luisteren naar wat onze smaak en wensen waren, hadden we binnen een uur onze vloeren al uitgezocht voor ons nieuwe huis. Daarna bijna een jaar gewacht voor oplevering van de woning. Afgesproken was dat de vloeren voor kerst gelegd werden en voor en oud en afgewerkt, zodat we begin januari konden verhuizen, maar door corona en de feestdagen had iedereen het opeens ontzettend druk of gewoon geen zin en kwamen onderaannemers hun afspraken niet na, waardoor onze planning wankelde. Onze dank is groot richting de projectbegeleider, die werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om het werk conform plan uitgevoerd en opgeleverd te krijgen. Onze plavuizen- en pvc-vloeren liggen er nu schitterend bij en de vele complimenten die we ontvangen, doen al het geleden leed enigszins vergeten en bevestigen dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt, zowel v.w.b. de vloeren als voor Lingen Keramiek.
- Westland

Teleurstellend

Lingen was automatisch betrokken bij ons nieuwbouw project. We dachten een goede partij te hebben maar tegendeel bleek. Er werken te weinig goede werknemers met ervaring helaas. Tegelzetter werkt niet alles mooi af aan zijkanten vloer, waardoor je nog met een hoop details blijft zitten. **

Reactie van het bedrijf

Beste mevrouw Tomesen, rondom een (tegel)vloer wordt altijd ruimte over gehouden omdat een vloer moet kunnen werken. Normaliter wordt deze afgewerkt met plinten en eventueel kit, zonder plinten zal de afwerking niet zo mooi zijn. Dit zal ook zeker in het gesprek in onze showroom vermeld zijn. Wij kunnen de plinten en het kitwerk ook voor u regelen. Mocht er na het plaatsen van de plinten en het kitten nog slecht tegelwerk zichtbaar zijn, kunnen wij dit altijd verhelpen.

- Den Haag

Goede en deskundige begeleiding

5 jaar geleden al bij Lingen Keramiek geweest, voor tegels en laminaat door ons hele huis en betegeling van toilet en badkamer. Ontzettend goede begeleiding, deskundig advies en ruime keus. Door deze ervaring zijn we er nu weer geweest voor tegels en laminaat door ons hele nieuwe huis. Ook nu werd er weer heel goed met ons meegedacht, en kregen we goede suggesties. We zijn weer erg blij met onze vloeren!
- Papendrecht