Een verbouwing financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Een verbouwing financieren. Dit zijn de mogelijkheden.

Je hebt je eerste droomhuis gevonden. Het is gevestigd in een mooie buurt en voldoet aan alle eisen. Er is alleen één ding wat nog gedaan moet worden, namelijk een verbouwing.

Je kunt een verbouwing direct bij het afsluiten van je hypotheek meefinancieren. Maar weet je nog niet precies wat je wilt verbouwen of wanneer? Dan kun je denken aan een lening of het uitbreiden van je hypotheek.

Een verbouwing financieren kun je daarom op meerdere manieren betalen. De manier waarop je betaalt, is afhankelijk van de financiële situatie. Misschien heeft u genoeg spaargeld. Anders moet u geld lenen of uw hypotheek uitbreiden. Reken dan eerst uit of de rente en aflossing in uw begroting passen. Controleer ook of dit nog steeds past als uw inkomen achteruit zou gaan.

Spaargeld

Een verbouwing financieren met spaargeld is vaak het meest voordelig en het snelst. Wel ben je in deze situatie afhankelijk van de verbouwkosten en de hoogte van uw spaargeld. Is uw spaargeld meer dan 30.360 euro (per partner), dan is het zeker interessant uw spaargeld te gebruiken. U betaalt namelijk belasting over dit spaargeld.

Als je meer dan 30.360 euro per persoon aan vermogen heeft (zowel spaargeld als beleggingen), dan betaalt u tussen de 0,58 en 1,68 procent belasting over het bedrag erboven (2019). Meer informatie over belasting op uw vermogen vindt u hier.

Hypotheek uitbreiden

U kunt de verbouwing ook betalen met een uitbreiding van de hypotheek. Door de hoge afsluitkosten is dit alleen verstandig als het verbouwingsbudget minimaal 25.000 euro bedraagt. Ook moet u rekening houden met een aflossingsperiode van 30 jaar.

Tip: U kunt bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning de hypotheek al voor een hoger bedrag inschrijven dan u leent. Voor een verbouwing hoeft u dan geen extra kosten (bijvoorbeeld notariskosten) te maken voor de uitbreiding van de hypotheek.

Persoonlijke lening

Om uw verbouwing te betalen kunt u ook denken aan het afsluiten van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening loopt voornamelijk 15 jaar lang en heeft meestal een hogere rente dan de rente van een hypotheek. Bedenk wel goed of de verbouwing deze investering de moeite waard is. Sluit u de persoonlijke lening af voor verbetering van de eigen woning en lost u tijdens de looptijd af, dan is de rente aftrekbaar.

Wat is het voordeligst?

De algemene regel geldt: hoe langere de looptijd des te hogere de totale kosten bedragen.

Hoe langer u erover doet om uw hypotheek of lening terug te betalen, hoe lager uw maandlasten. De totale kosten worden wel hoger bij een langere looptijd, omdat u langer rente betaalt. Bij een hypotheek is de looptijd maximaal 30 jaar. Bij een Persoonlijke Lening maximaal 12 jaar.

De hypotheekrente is lager dan de rente die u betaalt over een lening. Maar als u een hypotheek verhoogt, krijgt u te maken met extra kosten. Denk aan notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Een lening afsluiten, kost u niets. U betaalt alleen rente en aflossing. Een lening vergelijken is een manier om te helpen het afsluiten van een lening met de meest gunstige rente en looptijd.

keramische tegels

nieuwste blogs

metallook tegels

Metaallook tegels

Metaal, zeker zonder dikke laklaag, wordt snel geassocieerd met hard en koud. Waarom zou u dat op de vloer of de muur willen? Juist omdat het een prachtig, warm effect kan opleveren! Denkt u zich eens in wat een roestkleur met een ruimte doet!

Lees verder »
terrazzo tegels keramisch

Keramische terrazzo tegels

De terrazzo-look is helemaal terug in huis. Of u nu van een vleugje nostalgie in huis houdt of juist een moderne uitstraling aan het interieur wil geven, met deze tegel kunt u alle kanten op.

Lees verder »

Perfect

Een goede service en uitleg omtrent het assortiment ook behulpzaam bij het beste plannen van de te leveren tegels
- Capelle aan den IJssel

Goede voorlichting wat fundamenteel is om tot een juiste keus te komenn

Zeer prettig geholpen door professioneel personeel die alle voor en nadelen van het betreffende product met je doornemen. Dit alles geeft vertrouwen om tot een juiste keus te komen.
- Rhoon 15-10-2020

Top winkel met super service!

Super fijn geholpen in deze mooie winkel. Er werd goed met ons meegedacht en we mochten alles bekijken. Zeer professioneel personeel. Ook met de levering goed op de hoogte gehouden en konden altijd bellen voor informatie en advies. Ik zou Lingen Keramiek zeker aanraden en zou ook zeker terug gaan mocht ik weer een vloer nodig hebben.
- Vlaardingen

super

Op nazorg en garantie kan ik geen oordeel geven want een en ander is nog niet gelegd.
- Hendrik Ido Ambacht

Zeer klantvriendelijk geholpen.

goed ontvangen en professioneel voorgelicht en voldaan aan onze wensen.
- Hellevoetsluis